Raúl Alarcón verslaat Quintana en pakt eindzege in Asturië

maandag 1 mei 2017 om 13:25
Raúl Alarcón verslaat Quintana en pakt eindzege in Asturië

Raúl Alarcón heeft in de Ronde van Asturië de slotrit gewonnen. De 31-jarige Spanjaard (die als leider aan de etappe begon) kwam in Oviedo solo als eerste over de finish en verzekerde zich hiermee van de eindoverwinning.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias), Fernando Grijalba (Kuwait-Cartucho), Brayan Ramírez (Medellín-Inder) en Fabricio Ferrari (Caja Rural-RGA). Nadat de vier werden ingelopen, waagde Quintana op tien kilometer van het einde een poging om de leiderstrui te veroveren. Zijn poging mislukte, Alarcón kon volgen en liet even later zelfs Quintana achter zich om solo naar de eindstreep te rijden.

In het algemeen klassement blijft Alarcón Nairo Quintana voor. Oscar Sevilla (Medellin – Inder) eindigt als derde. Voor Quintana waren de Ronde van Asturië zijn laatste wedstrijdkilometers richting de Ronde van Italië. “Ik heb deze ronde met een goed gevoel afgesloten. Mijn volgende doel is de Giro”, klinkt het.

Dit artikel delen:

23 Reacties

Janjanssen98765 1 mei 2017 om 13:38

Blijft goed spul dat w52.

TheArt 1 mei 2017 om 13:41

Blijft schitterend. De 30 inmiddels gepasseerd, kwam Alarcon vorig jaar in de Ronde van Portugal opeens aan de oppervlakte, na jarenlang niets gepresteerd te hebben, en nu klopt hij doodleuk de beste klimmer van het peloton. Mijn dopingradar slaat al sinds vorig jaar aan en hij gaat steeds harder loeien.

GreenDay 1 mei 2017 om 13:42

Fantastisch dat een (voor mij volslagen) onbekende renner Quintana er kan opleggen! Wielrennen is soms toch een eigenaardige sport. Stel je voor dat Eupen Barcelona nipt verslaat.

Fast Freddy 1 mei 2017 om 13:52

De hele W52 ploeg rijdt in die zuidelijke rondjes het hele peloton op een hoop. Dat doen ze al een paar jaar. Dat ze daar nog niet de vinger op de zere plek hebben kunnen leggen is zorgwekkend voor het wielrennen. Voor mij is het geen vraag òf er iets aan het licht gaat komen, maar wanneer…

Grobbel 1 mei 2017 om 14:01

Sowieso is de erelijst van deze koers een bont allegaartje van typische boterham-met-pindakaas-renners: http://cqranking.com/men/asp/gen/race_history.asp?tourid=3169

Striga 1 mei 2017 om 14:05

Drugsbunnys united

Samus_Aran 1 mei 2017 om 14:17

Hij zal alleszins op een minder goed programma rijden dan Nairo Quintana, dus ik snap jullie reacties niet goed. Grote renners mogen doping nemen, maar kleine renners niet?

kleomantre 1 mei 2017 om 14:32

Quintana zal wel verstoppertje spelen. De pers en publiek een beetje misleiden. Die zoekt toch graag zo lang mogelijk de luwte op. Froome daarentegen liet het liefst al een goede indruk bij voorbereidingskoersen en schuwt de aandacht vooraf niet. Ieder zijn eigen richting

ronddraaien 1 mei 2017 om 14:35

@samus
Iemand die tot zijn 30e niets gepresteerd heeft (niets=niets) en nu plots de beste klimmer/klassementsman van de wereld te kijk zet, is… raar.

zeurwiggo 1 mei 2017 om 14:48

En die Portugese nucleaire ploegen hebben geen biopaspoort he. Stinkt, enorm

Random wielerliefhebber 1 mei 2017 om 14:49

Froome kwam ook pas heel laat, verdenken jullie die niet van doping?

Baukema Tomoulin 1 mei 2017 om 14:53

Is het niet raar dat Quintana 5de wordt op 15 seconde maar nr 1 verdacht wordt van doping? Hebben nr 2,3 & 4 dan niet ook doping gebruikt omdat ze Quintana kunnen verslaan? Of zou er gewoon iets normaals met betrekking tot topsport aan de hand zijn? Quintana een mindere dag bv?

De Brigadier 1 mei 2017 om 14:53

“De hele W52 ploeg rijdt in die zuidelijke rondjes het hele peloton op een hoop. Dat doen ze al een paar jaar.”

Het was voorheen toch vooral Gustavo Cesar Veloso maar ook enkele ploeggenoten die het beperkt hielden tot de Ronde van Portugal. Het lijkt er op alsof Cesar Veloso zijn leerlingen niet meer in de hand heeft. Antunes of Alarcon zal binnenkort wel positief testen (Antunes wordt momenteel al preventief aan de kant gehouden).

Random wielerliefhebber 1 mei 2017 om 14:55

Brigadier je speculeert nu maar een beetje, als je bewijs hebt kan je klagen tot dan kan je beter je mond houden.

yoeri 1 mei 2017 om 15:11

Inderdaad Random wielerliefhebber. Precies hetzelfde verhaal, alleen 2 jaartjes eerder ofzo. Terwijl hij daarvoor nooit uitzonderlijk presteerde. Goede voorbereiding. Zelfs verhaal met Thomas in het klimwerk. Porte was altijd wel redelijk in het middengebergte maar maakte bij Sky ook ineens een stap van jewelste naar het hooggebergte. On topic: Prachtig dat Sevilla nog steeds rondrijdt, wat een klasbak!

Covadonga 1 mei 2017 om 15:26

Iedereen die goed rijdt is aan de dope, toch heren?

Behalve als het een Nederlander is.

Sebas 1 mei 2017 om 16:07

Steek je kop gerust in het zand. Ik vertrouw het ook voor geen meter en dat mag best uitgesproken worden. Desondanks lijkt Quintana 'gewoon' zijn niveau te halen straks, in de Giro. Toch benieuwd naar zijn strategie, want als het daadwerkelijk de bedoeling is dat hij zich niet helemaal uit elkaar trekt; dan past die slotweek totaaaaal niet in dat plaatje. Hij gaat alle registers open moeten trekken om deze Giro te winnen en dat gaat ten koste van de Tour. Gelukkig hebben we een goede Porte gezien; er is hoop!

Fast Freddy 1 mei 2017 om 16:08

@covadonga
Nee hoor, maar collectieve topprestaties van renners die voor hun dertigste nooit een prijs hebben gepakt stinken. Er zijn meerdere gevallen bekend, zeker op dit niveau, waarbij plotselinge superprestaties uit een potje of spuit bleken te komen.

@random
Als je van mening bent dat we pas over doping mogen praten na een positieve test of toegegeven gebruik, zit ik niet met je op één lijn. Maar dat hoeft ook niet…

Verweggistan 1 mei 2017 om 18:49

Geniale top 10 dit, eentje om in te lijsten en eind van het jaar nog eens naar te kijken. Alarcon begon ooit bij SaunierDuval, daar reden er wel meer met veel potentie. Hij was hier vorig jaar nog 75e en werd vervolgens 4e in de Ronde van Portugal, dus dit jaar zal hij topfavoriet zijn. Joao Benta, Sevilla en Marque zijn al eens betrapt.
Jammer dat W52 niet een stapje hogerop gaat naar PCT; zou daar soms een reden voor zijn? ;)

Turtlehead 1 mei 2017 om 18:55

Ik eg: Tour of Turkey II.

coolietje 1 mei 2017 om 19:03

@redactie misschien een beetje wieden in de reacties, dopinginsinuaties horen thuis in het daarvoor bestemde topic…

Coldeportes 4 mei 2017 om 05:42

Bizarre uitslagen in een bizar rondje. Waarom Quintana als enige top ronderenner tussen dit tweede & derde garnituur volk is gaan rijden, is me een raadsel. Dat ze hem eraf rijden, zegt meer over deze pipo’s dan Quintana.

Man man man, komop UCI?

RikkyG 5 mei 2017 om 14:53

@Verwegistan
Hij debuteerde idd in een ploeg met Ricco, Cobo, Piepoli en David Millar o.a. en Remmert Wielinga . In een periode dat al die mannetjes licht gaven in het donker.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone