Rasmussen niet welkom bij Team Luxemburg
zondag 22 augustus 2010 om 12:17

Rasmussen niet welkom bij Team Luxemburg

Michael Rasmussen zal volgend seizoen niet gaan rijden voor Team Luxemburg. De voormalig Rabobank-renner heeft nog steeds geen ploeg gevonden om in 2011 op het hoogste niveau uit te komen, maar zal volgend seizoen niet aan de zijde rijden van de gebroeders Schleck. Dat vertelde ploegleider Kim Anderesen aan TV2 Sport.

“Vanwege zijn leeftijd richten wij ons niet op Michael Rasmussen,” verklaarde Andersen. “Hij is een fantastische renner, maar wij proberen een team op te bouwen met de focus op de jeugd en we hebben al enkele oudere renners gecontracteerd.”

Rasmussen wordt daarnaast veelvuldig gelinkt aan de Saxo Bank-ploeg van Bjarne Riis. Rasmussen heeft al gesproken met zijn oud ploegleider, maar tot een contract kwam het nog niet. “Hij zou een nieuwe kans moeten krijgen, maar er is nog een lange weg te gaan,” hield Riis zich op de vlakte tegen BT. “Het lijkt er nu een beetje op alsof ik degene ben die over zijn toekomst moet gaan beslissen. Dat lijkt me niet juist,” aldus Riis, die erkent dat Rasmussen er goed aan heeft gedaan zijn fouten te erkennen. “Hij heeft zijn excuses aangeboden en dat is de juiste beslissing geweest. We zullen zien waar het eindigt.”

RIDE Magazine