Rappe Rosseler pakt Brabantse Pijl (+beeld)

woensdag 14 april 2010 om 17:28

De tweede overwinning van het seizoen voor Sebastien Rosseler was de mooiste: De Belg versloeg zijn medevluchters Kristof Vandewalle en Thomas de Gendt na een zeer lange vlucht. Even later sprintte Paul Martens het snelste van een achtervolgend viertal.

Het drietal dat uiteindelijk voor de zege streed, had zelf de eerste succesvolle ontsnapping opgezet. Na de drie Belgen sloten ook Enrico Peruffo (CarmioOro), Niko Eeckhout (An Post) en Alexander Gottfried (NetApp) aan. De voorsprong werd maximaal 8 minuut 14.

Rabobank was niet mee, maar dacht dit op te lossen door Tom Leezer en Jos van Emden weg te sturen, vergezeld door Enrico Rossi (Ceramica Flaminia). Dat bleek echter een kansloze missie. Later ging de Nederlandse ploeg maar aan kop van het peloton rijden, vergezeld door Omega Pharma-Lotto.

In de kopgroep moesten Eeckhout, Gottfried en Peruffo eraf, waarna de Belg zelfs afstapte met het oog op de Grote Prijs van Denain morgen. Hoewel Vacansoleil ook ging rijden in het peloton en zowel Niki Terpstra als Jan Bakelants aan de boom schudde, bleef de voorsprong redelijk stabiel.

Phillipe Gilbert zag zijn overwinningskansen te ver slinken en krijgt verschillende renners mee, waaronder Freire en Nuyens. Als hij voor de tweede keer gaat, kunnen alleen Björn Leukemans, Thomas Voeckler en Paul Martens aanhaken. Deze mannen gaan op jacht naar de kopgroep, maar aan Martens hebben ze niets. Hij houdt zich aan de stalorders, die de kaart-Freire bepalen.

Hoewel Rabobank en zelfs Quick-Step het peloton meer snelheid proberen op te leggen, gaan de koplopers het volhouden. Na 172 kilometer in de aanval te hebben gereden sprinten ze om de winst, omdat Vandewalle tot twee keer toe niet weg komt. Hij gaat als eerste aan, maar wordt gecounterd door De Gendt, die Rosseler nog voorbij ziet komen. De frisse Martens sprint het snelst van de achtervolgende groep.

Uitslag Brabantse Pijl 2010 (1.1, 200 km)
1. Sébastien Rosseler (België/RadioShack) 4u49m27s
2. Thomas De Gendt (België/Topsport Vlaanderen) z.t.
3. Jurgen Van De Walle (België/Quick-Step)
4. Paul Martens (Duitsland/Rabobank) +42s
5. Philippe Gilbert (België/Omega Pharma-Lotto) z.t.
6. Thomas Voeckler (Frankrijk/BBox Bouygues Telecom)
7. Bjorn Leukemans (België/Vacansoleil) +46s
8. Greg Van Avermaet (België/Omega Pharma-Lotto) +55s
9. Oscar Freire (Spanje/Rabobank) z.t.
10. Daniel Moreno (Spanje/Omega Pharma-Lotto)

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone