Ramon Sinkeldam bevestigt overstap naar FDJ

dinsdag 1 augustus 2017 om 13:32

foto: Marcel Koch

Ramon Sinkeldam heeft het nieuws van overstap naar FDJ bevestigd. Een maand geleden, tijden de Tour de France, kwam het gerucht naar buiten dat hij Sunweb zou verlaten voor de Franse WorldTour-ploeg. Voor de Nederlands kampioen was het tot vandaag reglementair niet toegestaan het nieuws te bevestigen.


“Sunweb is toch wel veranderd de afgelopen tijd qua sprinter en sprinttrein”, zegt Sinkeldam tegen RTV Noord-Holland. “FDJ heeft met kopman Arnaud Démare iemand waar ik altijd voor kan rijden. Zowel in de klassiekers als in de massasprints. Ook is het een mooie uitdaging.”

Sinkeldam, die eind juni Nederlands kampioen werd, rijdt sinds 2012 in dienst van de ploeg die dit jaar de naam Sunweb draagt.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Javier 1 augustus 2017 om 13:35

Jammer, een gemis voor Sunweb! Ideale versterking voor FDJ en Demare. Sunweb verliest nu een goede man voor de kassei klassiekers (hoewel Sinkeldam natuurlijk meer een knechterstype dan een kopman is). Ben benieuwd hoe Sunweb dit gat wil opvangen voor die wedstrijden

Twisted-D 1 augustus 2017 om 13:36

Dan kan Sinkeldam in volledig rood-wit-blauw de sprint aantrekken voor Demare in volledig blauw-wit-rood. Ik vind dat een mooier vooruitzicht dan wat Sinkeldam nu heeft.

klassementsrenner 1 augustus 2017 om 13:36

Op zich logisch Sunweb is niet meer de sprinters ploeg die ze waren.

jvh93 1 augustus 2017 om 13:41

Sunweb is langzaam aan het transformeren van sprintploeg tot klassements/aanvalsploeg. Matthews is ook niet een pure sprinter natuurlijk, wat dat betreft is dit een hele logische overgang

ChefSpijker 1 augustus 2017 om 13:48

Vind het wel een beetje een kulargument. Sinkeldam heeft toch ook nooit in de Tourtrein van Kittel gezeten? Wel in die van Degenkolb, maar die is niet veel sneller dan een Matthews in een echte massasprint. Bij Sunweb staat er ook nog steeds een sterke trein en kunnen andere mannen ook in grote koersen winnen (Arndt in Giro, Bauhaus in Dauphiné). Dat zie ik mannen als Manzin en Hoelgaard niet snel doen bij FDJ. En in het voorjaar had Sinkeldam bij Sunweb een mooie vrije rol inmiddels na vertrek Degenkolb. Bij FDJ mag ie weer het hele jaar knechten. Gok dat het salaris er ook wat mee te maken heeft.

schipperaar 1 augustus 2017 om 13:49

Goed voor zijn ontwikkeling op alle gebied en zal er niet op achterruit gaan.

Koel 1 augustus 2017 om 14:07

ChefSpijker – 1 augustus 2017 om 13:48
Onlangs wist Bobby Traksel bij Eurosport te melden dat Sinkeldam geen nieuw contract aangeboden had gekregen, m.a.w….. hij moest weg.

boehoe 1 augustus 2017 om 14:08

Het was natuurlijk al bekend maar toch een mooie zaak. Lekker de Nederlanders over de ploegen spreiden zodat we er veel aan het werk zien.. Ik had gedacht dat deze jongen in de (semi)klassiekers zelf ook weleens wat zou kunnen betekenen. Maar hij lijkt zich toch echt in de knechtenrol te schikken

allieballie 1 augustus 2017 om 14:10

Georg Preidler gaat met Sinkeldam mee ook.

Jungle Man 1 augustus 2017 om 14:10

Ben er blij om dat sunweb niet meer een pure sprintersploeg is. Ze hebben dit jaar veel spektakel geboden inz ofwel giro als tour, waarvan ik heb genoten itt sprint zeges

ChefSpijker 1 augustus 2017 om 14:19

@Koel >>> Oké, dan had Sinkeldam ook dat kunnen aangeven in plaats van eromheen te draaien. Nu komt het net over alsof hij zelf de keuze gemaakt heeft omdat hij zich niet meer kan vinden in de visie van Sunweb.

Covadonga 1 augustus 2017 om 14:23

Chefspijker +1
Zeker als het waar is wat koel zegt.
Qua trui gaat Sinkeldam er zeker op vooruit.

Sephiroth 1 augustus 2017 om 14:24

Preidler ook weg.. FDJ krijgt een mooie sprint en klimtrein. Sunweb mag wat gaan opvangen hoor, dus die zullen wel met wat moois komen. In ieder geval tof om Sinkeldam in een fatsoenlijke kampioenstrui te zien.

vlek 1 augustus 2017 om 14:25

Mooie overstap voor Sinkeldam naar een van de beste treinen van het peloton, waarin hij kan werken voor een van de betere sprinters van het peloton. Sunweb heeft daarnaast een koerswijziging doorgevoerd, waardoor ze hem ook minder hard nodig hebben. Het wil overigens wel wat zeggen dat hij onderdeel was van de Tour de France selectie, zo inwisselbaar was hij nu dus ook weer niet.

Preidler is wel echt een verlies voor de ploeg rond Dumoulin; zo'n sterke renner voor alle terreinen kan iedere klassementsploeg wel gebruiken.

HoofdIsVrij 1 augustus 2017 om 14:31

Ik vind dat nieuws van Preidler een stuk opvallender. Juist klimmers had Sunweb niet in overvloed.

Verder bijzonder benieuwd wie Sunweb nu in de Vlaamse klassiekers gaat uitspelen. Mike Teunissen lijkt toch niet de echte kopman te gaan worden.

Koel 1 augustus 2017 om 14:39

@ChefSpijker
Traksel is ook voorzitter van de "Vereniging Voor Beroeps Wielrenners", hij zal er het fijne wel van weten, maar omdat naar buiten te brengen als co-commentator bij E.S. lijkt mij niet zo handig….
@HoofdIsVrij:
Er zullen toch wel nieuwe renners aangetrokken worden door SUNWEB…?

TotSinas 1 augustus 2017 om 14:39

@chefspijker, misschien wilde beide wel iets anders en wilde FDJ Sinkeldam gewoon erg graag als versterking binnenhalen. Win win voor Sinkeldam.

BenderBeach 1 augustus 2017 om 14:51

@Hoofdisvrij Hoezo niet? Teunissen kan dat denk ik prima aan! Liet dit jaar al sterke dingen zien.

Chaba 1 augustus 2017 om 14:53

mm Sinkeldam weg is denk ik goed voor hem. Preidler is een grotere aderlating aangezien ik ook verwacht dat Barguil weggaat ook al loopt zijn contract tot 2018. Daarentegen geeft dat wel weer budget om wat ondersteunende renners voor de bergen aan te schaffen.

jvh93 1 augustus 2017 om 14:59

Gerucht ging Edward Theuns en vervaeke naar Sunweb, dus de vervangers lijken zich al aan te dienen

vlek 1 augustus 2017 om 15:04

Matthews willen ze een Vlaams voorjaar laten rijden toch? Daarbuiten lijkt Andersen me voor de toekomst de kopman voor die koersen. Of Arndt zou in dat werk een stap moeten gaan zetten in de komende jaren, er komt bij hem in het voorjaar om de een of andere reden echter nooit uit wat er in zou moeten zitten. Teunissen zit qua potentie achter die renners. Hopelijk maakt het rijden van de Tour de France dat hij een stap kan zetten richting het rijden van finales, want ook dit jaar kreeg hij daarin weer te maken met kramp.

Starlynk 1 augustus 2017 om 15:14

Sinkeldam naar FDJ snap ik helemaal. Lijkt me voor alle partijen logisch. Preidler is wel erg jammer!

Wiggo_O 1 augustus 2017 om 15:17

Alleen al vanwege het truitje mooi nieuws!

O59 1 augustus 2017 om 15:38

Mooie versterking voor FDJ !

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Giro 2019

Headlines

Materiaalzone

Populair