Ramon Sinkeldam baalt van gemiste kans

Ramon Sinkeldam baalt van gemiste kans

foto: Marcel Koch

donderdag 18 juni 2015 om 17:52

Ramon Sinkeldam was hard voor zichzelf na afloop van de eerste rit in lijn van de Ster ZLM Toer. De sprinter van Giant-Alpecin koos in de finishstraat in Rosmalen voor de verkeerde kant van weg en verspeelde daarmee zijn kans op de ritzege. “Een beginnersfout!”, concludeerde Sinkeldam, die met de vierde plek net naast het podium eindigde.

In de rit van Den Bosch naar Rosmalen werd de finish vier keer gepasseerd voor een doorkomst. Ondanks die parcourskennis maakte de Noord-Hollander een inschattingsfout tijdens de eindsprint. “Als je dan alsnog de verkeerde kant kiest heb je het volgens mij niet begrepen”, baalde Sinkeldam. “Vlak voor de laatste bocht zat ik nog in het wiel van André Greipel. Ik had goede hoop om er links voorbij te gaan, maar daar raakte ik helemaal ingesloten. Ik kwam wel hard, maar vanuit de verkeerde plek.”

Aanvankelijk was de geplaagde Marcel Kittel bij Giant-Alpecin de aangewezen persoon voor de sprint. De Duitser miste echter de slag op veertig kilometer van de streep en eindigde in de middelste van drie groepen. Sinkeldam: “Super zonde dat hij er niet bij zat toen het op de kant ging. Daarna viel het stil en wilde niemand meer rijden in de achtervolgende groep. Normaal gesproken moet Marcel hier winnen en als hij er niet is, moet ik het doen. Als dat dan mislukt door een stomme inschattingsfout is dat gewoon kut.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Peterh14 18 juni 2015 om 17:55

Duidelijk, eerlijk, volgende keer beter Ramon!

0
Thijs E 18 juni 2015 om 19:14

Kijk, zelfkritisch en onversneden commentaar, een goede zaak. Net als Lars van der Haar vaak doet, blijkbaar goede of juist geen mediatraining bij Giant

0
oscarito1908 18 juni 2015 om 20:30

Juist gewoon een eerlijke mening. Ipv van de media gelul van sommige (ploegen).

0
DaveEvans 18 juni 2015 om 22:29

Lars van der Haar heeft dat geleerd bij Rabobank ;) Trouwens Sinkeldam komt daar ook vandaan :)

0
Sephiroth 19 juni 2015 om 09:55

Heerlijk zo direct en oprecht. En het is inderdaad niet al te snugger :D

0

Headlines

Populair

Materiaalzone