Ralph Denk: “Ontzettend trots op het hele team”

maandag 30 juli 2018 om 12:14
Ralph Denk: “Ontzettend trots op het hele team”

foto: BORA-hansgrohe

Liefst driemaal mocht Peter Sagan deze Tour juichen aan de streep, met de groene trui als uiteindelijke beloning. Rafal Majka zag zijn klassement in het water vallen, maar herpakte zich in de derde week met sterke optredens in de Pyreneeën. Ploegbaas Ralph Denk is vanzelfsprekend dan ook uitermate tevreden met de prestaties van zijn ploeg. “We hebben een enorme spirit in het team, ik ben ontzettend trots op elke teamgenoot”, aldus Denk op het digitale huis van zijn ploeg.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Peter Sagan en Wout van Aert. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.
“We hadden ambitieuze doelstellingen; een ritzege, de groene trui en top-5 in het algemeen klassement. Uiteindelijk hebben we drie ritten gewonnen en de groene trui, dus zijn we in het merendeel geslaagd. Het algemeen klassement is niet gelukt, maar je kunt niet alles perfect plannen in topsport, je hebt altijd een tegenvaller”, aldus Denk.

“Rafal (Majka, red.) is tweemaal gevallen in de etappe naar Roubaix, iets wat veel met hem deed. Uiteindelijk kwam hij erg sterk terug in de laatste week. Ook Peter (Sagan, red.) toonde enorme vechtlust door ondanks zijn valpartij, alsnog de groene trui mee naar huis te nemen. Het hele team heeft zich drie weken lang opgeofferd en ik wil ze graag bedanken voor hun harde werk”, sluit de tevreden Duitser af.

Gehavende Sagan haalt Parijs
Een zware valpartij tijdens een afdaling in de zeventiende rit maakt bijna een eind aan de Tour van Sagan, maar de Slowaak zette door en wist zijn zesde groene trui binnen te slepen. “Ik ben heel blij dat ik voor een zesde maal de groene trui mag dragen hier op de Champs-Élysées. Het is echt een geweldig gevoel, vooral na de afgelopen vier zware dagen na mijn crash. Het was heel zwaar, maar hier ben ik dan. Ik wil graag mijn teamgenoten en de staff bedanken voor hun hulp in het waarmaken van mijn ambities”, is de wereldkampioen dankbaar.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 30 juli 2018 om 23:58

Hoorde iets over onderlinge wedstrijdjes over afdaling tijden. Lekker handig om risico’s te nemen…
Verder topjaar al hadden er 5 ritzeges ingezeten. Majka bleek toch ook prima in conditie.

vanSpringel 31 juli 2018 om 07:55

Nou, ontzettend ?

Headlines

Materiaalzone

Populair