Rajovic wint vierde rit CRO Race na ontregelde finale

vrijdag 4 oktober 2019 om 16:46
Rajovic wint vierde rit CRO Race na ontregelde finale

foto: Cor Vos

Dušan Rajović heeft de vierde etappe van de CRO Race gewonnen. In Crikvenica kwam de Serviër als eerste over de finish na een door valpartijen ontregelde finale. Yevgeniy Gidich blijft leider in het algemeen klassement met nog twee dagen te rijden.

Op dag vier van de CRO Race koerste het peloton van Starigrad naar Crikvenica, een etappe over 155 kilometer vrijwel volledig langs de Adriatische Zee. Onderweg lagen twee hellingen, waarvan de laatste op 7,5 kilometer van de finish. Nadat onder zonnige omstandigheden het startsein was gegeven, regende het meteen aanvallen. Het zou even duren voordat de definitieve ontsnapping tot stand kwam, maar uiteindelijk wisten vijf renners weg te komen.

foto: Cor Vos

Alexander Cataford, Mirco Maestri, Samuele Rivi, Matthias Krizek en John Mandrysch sloegen de handen ineen en mochten drieënhalve minuut wegrijden. Krizek en Mandrysch waren in de groep weliswaar het best geklasseerd op een kleine tweeënhalve minuut van leider Yevgeniy Gidech, het peloton onder aanvoering van Astana en Bardiani-CSF had de vluchters evenwel onder controle. Op twintig kilometer van de finish bedroeg de voorsprong nog slechts een minuut.

Vuurwerk in de finale
De vijf vluchters redden het nog tot de eerste passage van de lijn in Crikvenica, maar dan restte nog een plaatselijke ronde van 10,5 kilometer tot de daadwerkelijke aankomst. Twaalf seconden later passeerde een langgerekt peloton de finish. En enkele kilometers later, aan de voet van de laatste klim, werd de kopgroep ingerekend. Jan Tratnik, Mauro Finetto en Maxime Chevalier grepen de klim meteen bij de strot en namen wat afstand van het peloton.

Tratnik was de sterkste en sloeg een gaatje. De Sloveen, winnaar van de Volta Limburg Classic vorig jaar, zag even later Davide Villella en de nummer twee in het klassement Alex Edmondson aansluiten. Even werd naar elkaar gekeken, maar de drie besloten met elkaar door te rijden. Het peloton was even uiteengeslagen, maar alles weer samen. Vital Concept-B&B Hotels zette zich op kop en dichtte in de laatste drie kilometer het gat op de drie aanvallers.

foto: Cor Vos

In de smalle slotfase probeerde Eduard-Michael Grosu eventuele valpartijen voor te zijn door de laatste bochten als eerste aan te snijden. De Roemeen, twee dagen geleden al ritwinnaar in Zadar, nam echter teveel risico en ging onderuit. Ook Arvid de Kleijn ging tegen de vlakte. Dušan Rajović bleef overeind, maakte perfect gebruik van Paolo Simion, om dan op indrukwekkende wijze de dagzege naar zich toe te trekken. Simion werd tweede, Heinrich Haussler derde.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone