Rabobank versterkt zich met Wagner en Tanner

donderdag 13 september 2012 om 18:40

foto: Sirotti

Robert Wagner en David Tanner dragen in 2013 het shirt van Rabobank.
Dat heeft de bankiersformatie vandaag bekend gemaakt. De twee moeten de sprinterstrein van de ploeg komen versterken. De Duitser Wagner (28) maakt de overstap van RadioShack-Nissan, terwijl de Australiër Tanner (29) overkomt van SaxoBank-Tinkoff Bank.

foto: Sirotti

Wagner reed eerder in Nederlandse dienst bij Skil-Shimano. Daar werkte hij samen met Merijn Zeeman, die komend seizoen voor Rabobank werkt. Wagner werd in 2011 Duits kampioen, maar is zich bewust van zijn rol. “Ik weet wat ik kan, ik ben van nature meer een helper. Kijk, ik heb Theo wel eens geklopt. Alleen dat was op één van de twee of drie dagen in een jaar dat het bij mij allemaal klopt. Als sprinter moet je altijd een killer zijn. Je moet veel meer van die dagen op een jaar hebben, Theo laat nu zien dat hij vaker kan winnen.”

foto: Sirotti

Ook Tanner is een renner die een dienende rol zal hebben. “Mijn belangrijkste rol zal zijn om de sprinters Theo Bos en Mark Renshaw te ondersteunen,” verklaarde hij.

Theo Bos is blij met zijn nieuwe ploeggenoten. “Dit is weer een goede vervolgstap in onze ontwikkeling, de basis wordt breder. We kunnen nu vaker inzetten op de sprint. Tanner ken ik uit de koers, dat is echt een sterke kerel. Die zit altijd waar hij moet zitten. En Wagner neemt heel veel ervaring mee. Hij heeft heel vaak in de leadout gezeten. Hun komst is echt super.”

Lees ook:
Van Houwelingen weg bij Rabo, Blijlevens en Elijzen komen

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair