Rabobank bevestigt komst van Renshaw (update)

donderdag 11 augustus 2011 om 12:48

Mark Renshaw rijdt vanaf volgend seizoen voor Rabobank. Geruchten daaromtrent deden gisteren al de ronde, maar ze zijn vandaag ook officieel bevestigd door Erik Breukink, technisch directeur van de bankiersploeg.

“We halen hem in eerste instantie omdat hij veel ervaring heeft met het aantrekken van de sprints voor Cavendish. Maar daarnaast zal hij bij ons zeker ook zelf kansen krijgen”, zei Breukink vandaag aan het ANP.

De 28-jarige Renshaw komt over van HTC-Highroad. De Amerikaanse succesformatie houdt na dit jaar op te bestaan omdat ze geen geldschieter meer vond. De Australiër oogstte vooral lof als spurtloods voor Mark Cavendish.

Update 12.48u
Inmiddels heeft de Rabobank-ploeg het nieuws ook zelf bevestigd op haar website. “Mark heeft uitstekende kwaliteiten en zeer veel ervaring op sprintgebied: hij kan naast het aantrekken van de sprint ook zelf winnen. Het feit dat het initiatief vanuit Renshaw kwam, zegt veel over de waardering die renners hebben voor onze ploeg”, aldus Breukink.

“Vele jaren heb ik anderen geholpen om wedstrijden te winnen, en nu ga ik proberen zelf grote wedstrijden te winnen”, zegt een ambitieuze Renshaw zelf. “Rabobank is een van de meest professionele ploegen met een solide structuur, zodat ik mijn doelen kan nastreven. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring te delen, om Theo Bos te helpen en om de ploeg aan overwinningen te helpen.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair