Rabo met vijf Nederlanders in de Tour de France

donderdag 3 juni 2010 om 11:33

Rabobank heeft de namen voor de Tour de France op papier staan. De Nederlandse formatie komt naar de start in Rotterdam met vijf Nederlanders in de ploeg. Lars Boom en Maarten Tjallingii maken beide hun debuut in de Tour.

Technisch directeur Erik Breukink meldt op de site van de ploeg dat er bewust voor is gekozen om nu al duidelijkheid te geven over de selectie. “Het is belangrijk, dat de renners zo vroeg mogelijk weten waar ze aan toe zijn. Goed voor de voorbereiding en de hoeveelheid stress wordt tot een minimum beperkt.”

Het team bereidt zich op diverse fronten voor op de Tour. Robert Gesink, Lars Boom, Laurens ten Dam, Grischa Niermann en Juanma Garate zijn op hoogtestage in de Sierra Nevada en zij verkennen komend weekeinde een deel van de Pyreneeën-etappes. Een week later starten Gesink, Ten Dam, Niermann, Garate en Freire in de Ronde van Zwitserland. Menchov, Moerenhout en Tjallingii rijden vanaf zondag de Dauphiné. Alleen Lars Boom kent een afwijkende voorbereiding, hij rijdt de Delta Tour en Ster Elektrotour.

Ploegleider Adri van Houwelingen zegt op RaboSport.nl over de selectie: “We hebben met Menchov en Gesink twee sterke kopmannen en daarnaast twee jonge Nederlandse talenten, die ondersteund worden door specialisten op een bepaald gebied. Lars en Robert hebben per slot van rekening nog nooit ‘Parijs gezien’. Ik denk, dat we tot een hele sterke combinatie zijn gekomen.”

De andere ploegleider tijdens de Tour is Frans Maassen. “Vooral de verdeling van de druk zal goed werken voor de twee”, vertelt hij aan de Telegraaf. “Ik denk dat Gesink heel goed in orde is. Misschien zal hij in de komende Ronde van Zwitserland eerder afgeremd moeten worden dan gemotiveerd.”

Selectie Rabobank voor de Tour de France (3-25 juli)
Robert Gesink (1), Denis Menchov (9), Juanma Garate (4), Oscar Freire (6), Lars Boom (0), Laurens ten Dam (2), Koos Moerenhout (6), Maarten Tjallingii (0) en Grischa Niermann (7).
Reserves: Pieter Weening en Bram Tankink.
Tussen haakjes aantal Tourstarts

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone