Rabo-Giant Offroad Team compleet

woensdag 31 maart 2010 om 11:03

Rabobank maakt bekend dat de offroad-tak van de wielersponsor het team gecompleteerd heeft. Een vijftal renners in de leeftijd 17 en 18 is gecontracteerd. Daardoor telt het equipe onder leiding van Jan den Tusscher nu veertien namen.

De nieuwe mannen zijn: Gert-Jan Bosman (17), Lars van der Haar (18), Mike Teunissen (17), Emiel Dolfsma (17) en Michiel van der Heijden (18). Het team bestaat verder uit de veldrijders Gerben de Knegt en Bart Aernouts en de mountainbikers Emil Lindgren, Fabian Giger, Adam Craig, Erik Groen, Tim Lemmers, Marco Minnaard en Jelmer Jubbega.

De ploeg zal haar renners vanaf 2011 ook een wegprogramma aanbieden, om er een echt opleidingsteam van te maken. De offroad-ploeg kan daardoor niet alleen naast, maar ook onder het Rabobank Continental Team geplaatst worden.

“Het gaat in eerste instantie om het plezier en het opdoen van ervaring. Een keuze voor een bepaalde discipline hoef je als eerste- of tweedejaars belofte nog niet te maken. De programma’s bieden bij jonge renners ook nog de mogelijkheid om onderdelen te combineren”, vertelt ploegleider Richard Groenendaal aan Rabosport.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair