Zesdaagse van Londen, Quinten Hermans, Maurits Lammertink

donderdag 3 september 2020 om 15:00
Zesdaagse van Londen, Quinten Hermans, Maurits Lammertink

Viviani en Consonni - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Quinten Hermans, die het ziekenhuis mag verlaten na een infectie, en de terugkeer van Maurits Lammertink in het peloton.

Geen Zesdaagse van Londen in 2020

De Zesdaagse van Londen wordt dit jaar niet gehouden. Gezien de uitdagingen waarmee de hele evenementenbranche wordt geconfronteerd, heeft de organisatie het gevoel dat het toernooi, dat van 20 tot 25 oktober op de kalender stond, nu niet mogelijk is. “Het laatste wat we willen is een onveilig evenement. Daarnaast is een zesdaagse zonder volle tribunes niet hetzelfde”, aldus de organisatie. Vorig jaar was het koppel Viviani-Consonni de winnaar in de Britse Six.

Voor volgend jaar staat de Zesdaagse van Londen op de kalender van 26-31 oktober 2021.


Quinten Hermans ontslagen uit ziekenhuis na infectie

Quinten Hermans heeft gisteren het ziekenhuis verlaten. Na een eerste operatie om een dubbele spierscheur in zijn onderarm (die hij had opgelopen bij een val in de Dauphiné) te behandelen, werd de veldrijder van Circus-Wanty Gobert vrijdag opgenomen met een infectie. Zaterdag ging hij daarom opnieuw onder het mes. Vervolgens werd hij een derde keer geopereerd om de infectie rond de spierscheuringen schoon te maken. Hij kan nu aan zijn revalidatie beginnen.


Maurits Lammertink terug in koers na sleutelbeenbreuk

Maurits Lammertink viert in de Tour du Doubs zijn rentree in het peloton na zijn sleutelbeenbreuk, die hij had overgehouden aan een val in de verkenning van Strade Bianche. De Nederlander van Circus-Wanty Gobert kwam daardoor nog niet in actie sinds de coronabreak. De ziekenboeg van de Belgische formatie stroomt steeds leger, want ook Fabien Doubey, gevallen in de Bretagne Classic, en Xandro Meurisse, die betrokken was bij een val tijdens het EK, keren terug in koers.

De Franse eendaagse Tour du Doubs staat op de kalender voor zondag 6 september.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 3 september 2020 om 19:48

Ze hebben er niet aan getwijfeld om die drie in deze koers weer te laten terugkeren ;)

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone