Quinten Hermans kijkt na crosswinter uit naar debuut in Giro d’Italia

dinsdag 22 december 2020 om 19:22
Quinten Hermans kijkt na crosswinter uit naar debuut in Giro d’Italia

Quinten Hermans in de Dauphiné 2019 - foto: Cor Vos

Quinten Hermans staat op de planning om volgend jaar de Giro d’Italia te rijden. Het zal voor de veldrijder, die op de weg uitkomt voor het toekomstige Intermarché-Wanty-Gobert, zijn debuut worden in een grote ronde.

“Normaal gesproken ga ik aan mijn wegseizoen beginnen in de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland”, vertelt Hermans na de Ethias Cross van Essen, waarin hij tweede werd na Mathieu van der Poel. “Daarna zal ik de Waalse klassiekers doen en dan de Giro rijden. Ik kijk er wel naar uit.”

Veel crossers die ook op de weg actief zijn, zetten na het WK veldrijden in Oostende (eind januari) een punt achter hun winter. Hermans niet. “Ik blijf gewoon verder rijden na het WK. De meesten rijden de Vlaamse klassiekers en moeten drie weken eerder in vorm zijn. Ik rijd de Waalse en kan het einde van mijn crossseizoen wat uitstellen. Dan zie ik wel waar ik een week rust inlas.”

Voorlopige wegprogramma Quinten Hermans voor 2021

flag-es Ronde van Catalonië (22-28 maart)
flag-es Ronde van het Baskenland (5-10 april)
flag-nl Amstel Gold Race (18 april)
flag-be Waalse Pijl (21 april)
flag-be Luik-Bastenaken-Luik (25 april)
flag-it Giro d’Italia (8-30 mei)

Hermans na zijn tweede plaats in Essen – foto: Cor Vos

‘Tweede plek in Essen voelt als een soort overwinning’
Het voorbije wegseizoen viel voor Hermans, die in 2020 debuteerde voor Circus-Wanty Gobert, in het water na een valpartij in het Critérium du Dauphiné. Een operatie om een spierscheur te behandelen zorgde voor enkele infecties, waardoor hij opnieuw onder het mes moest en een week in het ziekenhuis lag. De start van zijn crosswinter viel daardoor wat tegen.

“Op de Koppenberg werd ik vierde, maar ik was toch nog niet vertrokken. Mijn basis was nog niet goed en ik recupereerde niet goed van trainingen. Ik kwam daardoor in het weekend moe aan bij de cross. Maar vorige week hebben we fysieke testen gedaan, en mijn conditie en basis zijn nu voldoende. Daardoor kon ik rustiger trainen en dat werpt zijn vruchten af nu”, aldus Hermans. “Deze tweede plaats voelt als een soort overwinning.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Veloburto 22 december 2020 om 19:36

Dat is geen verkeerd programma! Toch apart dat wanty nu world tour is

Wheely 22 december 2020 om 20:54

Reed als een bezetene vandaag! Die grote ronde gaat hem inhoud geven. Ga hem in de gaten houden komend seizoen op de weg.

-Stijn- 22 december 2020 om 21:34

Jammer van die blessures had het iserbyt anders in het begin van het seizoen moeilijk kunnen maken

Koers 22 december 2020 om 22:31

@redactie
Ik mis zo nu en dan de leeftijd in de artikelen. Hermans zal bij het grote (wielren)publiek nog niet zo bekend zijn en omdat hij uit een andere sport komt is het ook lastig te schatten of hij een 20-jarige opkomende wielrenner is of na jaren veldrijden op z’n 30ste aan de weg begint. (en uiteraard ben ik op de hoogte van google)

Krakowic 23 december 2020 om 00:56

Ik had precies hetzelfde en miste vervolgens ook de inmiddels vast opgezochte leeftijd in je reactie. Hij is 25.

jappe666 23 december 2020 om 00:55

Heeft in het verleden toch al wel bewezen glooiende landschappen aan te kunnen.
Mits hij in de juiste vlucht geraakt zou hij hier en daar wel eens zijn ritjes kunnen meepikken.

Headlines

Materiaalzone

Populair