Quintana zou genoegen nemen met podiumplek in Vuelta

Quintana zou genoegen nemen met podiumplek in Vuelta

Foto: Sirotti

Nairo Quintana staat na de Tour de France ook aan de start van de Vuelta. De Colombiaan hoopt net als in Frankrijk het podium te halen. “Daar zou ik genoegen mee nemen”, stelt hij tegenover Cyclingnews, “alhoewel een eindzege erg speciaal zou zijn.”

De Movistar-renner heeft nog nooit op het podium van de Vuelta gestaan. In de Giro en de Tour lukte hem dat al wel. “Het zou geweldig zijn om in hetzelfde jaar het podium van zowel de Tour als de Vuelta te halen.” Carlos Sastre is de laatste renner die dat heeft gepresteerd. De Spanjaard werd na zijn Tourwinst in 2008 derde in de Ronde van Spanje.

Quintana weet echter niet hoe zijn vorm gaat zijn. “Na de Tour heb ik het redelijk rustig aan gedaan”, stelt hij. “Ik heb veel koersen gereden dit seizoen, de Tour was erg zwaar. Ik ben in goede vorm, maar we moeten afwachten hoe ik ga presteren.”

De Colombiaan ziet Alberto Contador als de grootste favoriet. “Het parcours ligt hem dit jaar erg goed”, weet Quintana. “Alberto komt in zekere zin uitgerust aan de start en hij zal bovendien extreem gemotiveerd zijn. Voor mij is hij de grote favoriet.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

aoyen 19 augustus 2016 om 08:55

Hoop echt dat we gaan krijgen waar in de Tour op gehoopt werd. Een strijd tussen Contador, Quintana en Froome.

Quintana10 19 augustus 2016 om 08:57

Nairo, waarom altijd zo laf, zeg gewoon dat alleen de nummer 1 plek volstaat. Ben er nog steeds van overtuigd dat hij, mits hij in vorm is, de beste bergop is. Teamgenoten zeggen dat hij in super vorm is, maar zelf heeft hij geen idee.

Spinergy 19 augustus 2016 om 09:19

Dit zijn allemaal van die ‘Eredivsie-interview-antwoorden’; natuurlijk wil hij winnen en is dat het doel.

Orakel 19 augustus 2016 om 09:22

“Nairo, waarom altijd zo laf, zeg gewoon dat alleen de nummer 1 plek volstaat.”

Omdat het niet realistisch is om na een Tour podium een zege in de Vuelta te verwachten. Wanneer is dat voor de laatste keer gebeurd?
Quintana is gewoon realistisch. Je kan vrijwel niet opboksen tegen een veel frissere Contador.

Komi 19 augustus 2016 om 09:26

Hopelijk koerst die een beetje attractief, ik vind hem tot nu toe een saaie renner, op de rit na Alpe d’Huez na. Mag van mij wel wat meer bluffen.

Quintana10 19 augustus 2016 om 09:41

Contador veel frisser ? Omdat Quintana de tour heeft uitgereden en Contador noodgedwongen(!) is afgestapt? Quintana dekt zich voor elke ronde al van te voren in en dat vind ik jammer en zwak.

Brummel 19 augustus 2016 om 11:19

Hopelijk kan hij voor winst meedoen

Orakel 19 augustus 2016 om 11:32

“Omdat Quintana de tour heeft uitgereden en Contador noodgedwongen(!) is afgestapt”

Contador viel op de dag van het afstappen in de Tour gewoon nog aan. Die is niet geblesseerd afgestapt, maar berekenend omdat hij niet voor een 3e/4e plaats wil rijden. De laatste 5 jaar heeft duidelijk aangetoond dat frisheid de sleutel is in de Vuelta. Kijk eens wat Froome, Quintana, Valverde vorig jaar presteerden. Zijn gewoon feiten.

Arry1337 19 augustus 2016 om 11:35

Quintana10, ja precies wat jij zegt.. daarom is Contador inderdaad frisser. Is dat zo raar om te zeggen dan? Of heb jij het idee dat een Tour de France een ‘Tourtocht’ is? Sinds zijn winst in de Giro 2014 (al meer dan 800 dagen geleden) heeft hij enkel een 2e en 3e plaats in de Tour weten te behalen en 4e in de Vuelta. Dit zegt mij dat hij gewoon realistisch is, en dat hij nog altijd ver onder het niveau Froome & Contador staat.

Vic413 19 augustus 2016 om 11:53

Quintana is inderdaad gewoon realistisch, maar mist wel wat winnaarsmentaliteit. Ik ben fan van hem maar ik vrees dat hij niet op het hoogste schavotje zal staan. Ik denk dat Froome ook niet meer in staat is om te winnen, maar met hem weet je nooit.

schipperaar 19 augustus 2016 om 12:51

@orakel
Hij stapte wel degelijk geblesseerd af, of heb je zn lijdensweg niet gezien?

Thailand 19 augustus 2016 om 14:16

@ quintana10, Contador heeft 9 etappes gereden, en is halverwege de 10e etappe uitgestapt. Ervaringen uit het verleden leren dat je ondanks dat je moet herstellen van je ziekte/val in de tour je fitter begint aan de vuelta dan collega's die de tour wel hebben uitgereden. Dus ja, bertje zal veel fitter zijn. Won ook het voorbereidingsrondje op de vuelta, al zegt dat natuurlijk niet alles, behalve dat zijn fitheidstest geslaagd is.

Tuubke 19 augustus 2016 om 14:19

Ik vind het moeilijk hoor, om voluit fan van Quintana te zijn. Hij is een prachtige klimmer, maar naar mijn smaak veel te afwachtend en defensief. Omdat hij bijna nooit een slechte dag heeft, komt hij regelmatig nagenoeg onopvallend op het podium van een grote ronde. Dat is op zich natuurlijk knap, maar ik zou hem zo graag eens een keertje voluit voor de overwinning zien gaan. En ja, dan kun je een podiumplaats verspelen, maar misschien ook wel opeens op het bovenste treetje staan. Dus kom op Nairo: de dood of de gladiolen.

Janjanssen98765 19 augustus 2016 om 21:02

Ik heb veel koersen gereden dit seizoen, heeft deze kleurloze rakker soms per ongeluk op het velletje van ploegmaat Valverde gekeken?
Het leek zo’n leuke renner te worden maar het is vooral zakelijk koersen en 0 initiatief nemen.

Daan° 19 augustus 2016 om 21:17

Klopt helemaal niks van ‘veel koersen gereden’. Hij heeft een paar kleine nietszeggende rondjes gereden met geen enkele concurrent en reed niet eens de OS…

Headlines

Materiaalzone

Populair