Quintana wil zich tonen in Frankrijk: “Te beginnen met Parijs-Nice”

zondag 24 november 2019 om 14:10
Quintana wil zich tonen in Frankrijk: “Te beginnen met Parijs-Nice”

foto: Cor Vos (archief)

Nairo Quintana past zijn ambities aan naar de wensen van zijn nieuwe ploeg, Arkéa-Samsic. Voor de Colombiaanse kopman gaat de focus vooral op de Franse wedstrijden. “Ik wil elke wedstrijd winnen waar we starten, te beginnen met Parijs-Nice”, zegt hij tegen AFP.

Onlangs presenteerde Arkéa-Samsic de voorjaarsprogramma’s van Quintana en zijn mede-kopmannen Warren Barguil en Nacer Bouhanni. In aanloop naar Parijs-Nice rijdt Quintana nog in Frankrijk de Tour de la Provence en de Tour du Haut-Var.

Daar blijft het niet bij als het aan de Colombiaan ligt. “We willen zoveel mogelijk uitnodigingen ontvangen voor de klassiekers en grote rondes. Frankrijk is het land waar het gebeurt, met veel ploegen en veel wedstrijden”, geeft hij aan.

Tour en Tokio
Hoewel een wildcard voor de Tour de France nog niet zeker is, kijkt Quintana wel al vooruit naar de grote ronde. “Het parcours van de Tour ziet er goed uit, zeker met de klimtijdrit aan het einde”, doelt hij op de chrono naar La Planche des Belles Filles op de voorlaatste dag. “Het is een beklimming die ik goed ken.”

Het programma van Quintana focust zich naast Parijs-Nice, de Ardennenklassiekers en de Tour de France ook nog op Tokio. “Ik zou ook graag een selectie krijgen voor de Olympische Spelen. Daar heb ik al twee eerdere edities van gemist”, vertelt Quintana.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Covadonga 24 november 2019 om 14:34

WC Tour lijkt me wel binnen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone