Quintana weet nog niet of hij deelneemt aan de Vuelta

vrijdag 31 juli 2015 om 15:27
Quintana weet nog niet of hij deelneemt aan de Vuelta

foto: Sirotti (archief)

Het is nog altijd niet duidelijk of Nairo Quintana zal starten in de Ronde van Spanje. De nummer twee van de Tour de France wacht af wat Movistar-ploegbaas Eusebio Unzué zal besluiten en laat tot die tijd de benen even rusten.

“We zijn er nog niet over uit of we de Vuelta gaan rijden, dat beslissen we in de nabije toekomst”. aldus Quintana. “Op dit moment ben ik aan het uitrusten en doe ik even een stapje terug, terwijl ik wacht op een besluit van Eusebio.”

Mocht Quintana starten, dan is een herkansing in zijn strijd met Chris Froome niet uitgesloten. De Tourwinnaar weet ook nog niet zeker of hij in Spanje zal rijden, net als Vincenzo Nibali. Alejandro Valverde zal op 22 augustus sowieso starten in Puerto Banus, net als Tejay van Garderen.

Dit artikel delen:

13 Reacties

froomey 31 juli 2015 om 15:59

haha, in de nabije toekomst. Ze doen net alsof de vuelta pas over 5 jaar begint.

SCIC 31 juli 2015 om 16:09

Als Froome en Quintana meedoen dan wordt het een herhaling van de Tour. Plus Aru en Landa, dat belooft wat.

Pieter Peet 31 juli 2015 om 16:33

Ik vraag me bij zulke berichten altijd af, waarom zou je het niet doen?

Quintana is een ronderenner en de Vuelta is een grote ronde. Het is niet echt een renner voor de eendaagse wedstrijden in Canada, Lombardije of het WK. Die wedstrijden kan hij misschien top-10 rijden, maar winnen zal niet snel gebeuren. Dat terwijl hij in de Vuelta normaliter 1 van de favorieten voor eindwinst is.
Hij heeft ook geen Giro gereden dus wat belet hem om 'gewoon' de Vuelta te rijden? Hetzelfde geld voor Froome, ofwel rijdt hij de Vuelta waarin hij kansrijk is ofwel rijdt hij redelijk anoniem mee in wat 1 dags koersen.

Bij renners als Nibali, Valverde en Rodriguez zou ik het snappen als ze de Vuelta links laten liggen en volledig op de najaarsklassiekers richten, want ze maken daar echt kans. Maar juist deze renners hebben al bevestigd de Vuelta te rijden :p
Eigenlijk is het voor een ronderenner niet meer dan normaal dat je 2 grote ronden in een jaar rijdt. Ofwel Giro/Vuelta ofwel Tour/Vuelta, het is al vaak genoeg bewezen dat dit prima te combineren is.

Raafje 31 juli 2015 om 16:34

zou kruijswijk ook niet kunnen starten in de vuelta, niet voor het klassement maar voor een ritzege en/of bergtrui in de derde week van de tour is hij toch wel aardig verbeterd

josi 31 juli 2015 om 17:14

Van een renner van deze categorie zou je verwachten dat hij toch zelf een belangrijke vinger in de pap heeft of hij daar al dan niet aan de start zal verschijnen.

snoek1974 31 juli 2015 om 18:46

Snap ik ook niet helemaal waarom er twijfel is , of er is overdreven omdat Movistar nog geen team heeft aangewezen voor de vuelta , maar hopelijk starten ze met een sterk team en doen alle Toprenners met 1 ronde achter de naam gewoon mee aan de vuelta , want hoe meer toppers er zijn hoe leuker die zal zijn .

LinusGerdemann 31 juli 2015 om 19:06

Tijdens de Tour heeft hij slechts twee dagen zijn aangekondigde guerilla laten zien. Heel matigjes allemaal. Uf hij kon echt niet tegen Froome op. Maar het was 2,5 week lang een heel bleke 2e plaats

Purito 31 juli 2015 om 19:21

@LG
Jij bent ook wel extreem kritisch. Mag je hem niet?

Het was inderdaad vrij lafjes, maar hij liet in de Alpen wel zien dat hij de beste klimmer is in dit peloton. Athans, de renner die het beste van allemaal herstelt gedurende een rittenkoers van drie weken.

SCIC 31 juli 2015 om 21:20

@Purito:
Eerst moest de Sky trein gesloopt worden, toen kon Quintana pas met succes aanvallen. Jammer dat er zoveel km liggen tussen Croix de Fer en Alpe d’Huez. Anders had hij misschien wel Froome kunnen verslaan

LinusGerdemann 31 juli 2015 om 21:51

@purito nee alleen Movistar had gewoon veel meer moeten aanvallen. Die speldenprikjes tot de laatste twee dagen vielen tegen. Leek wel of podium belangrijker was. Terwijl in mijn ogen enkel winnen telt.

MooieMario 31 juli 2015 om 22:25

Ik denk dat Unzue hem de Vuelta laat rijden. Met Valverde heb je dan een supersterk blok wat om de eindwinst mee kan doen. Het is toch prachtig als je naast de Giro ook de Vuelta op je palmares hebt. In het najaar is er weinig wat op zijn lijf geschreven is dus na de vuelta kan hij weer terug naar Colombia.

Coldeportes 31 juli 2015 om 23:20

@pieterpeet
Quote: “Eigenlijk is het voor een ronderenner niet meer dan normaal dat je 2 grote ronden in een jaar rijdt. Ofwel Giro/Vuelta ofwel Tour/Vuelta, het is al vaak genoeg bewezen dat dit prima te combineren is”.

Euhm beste Pieter Peet, meedoen misschien wel maar 2x voor de eindwinst rijden is al vaak genoeg bewezen dat dat heel moeilijk is in 1 jaar.

TalatTunçalp 31 juli 2015 om 23:30

Ik neem aan dat hij gewoon start. Zoveel heeft hij nog niet gereden dit seizoen en andere doelen zie ik zo gauw ook niet voor een echte klimmer.

Headlines

Materiaalzone

Populair