Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”

Door Koen Middendorp, vrijdag 1 juni 2018 om 14:54

foto: Sirotti

Na de Tour de France van 2013 was vrijwel iedereen het erover eens: Nairo Quintana zou hoe dan ook de Franse ronde winnen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, en jaagt de Colombiaanse klimgeit nog altijd zijn gele droom na. Dit jaar hoopt de Movistar-renner voor de verlossing te zorgen.


Op een speciaal belegde persconferentie in Bogota – de hoofdstad van zijn moederland Colombia – kijkt hij vooruit naar de Tour. Hij is ervan overtuigd dat hij Chris Froome, voor wie hij de laatste edities de duimen moest leggen, komende zomer kan verslaan. “Ik voel me goed en ik denk dat ik hem kan verslaan, vooral door mijn veranderde aanpak.”

Volgens Quintana is rust het toverwoord. “In vergelijking met andere jaren heb ik een rustige voorbereiding gekend. Na de afgelopen Tour (waarin hij slechts als 12e eindigde) wilden we meer rust inbouwen. Het betekent dat ik nu frisser ben. Ik hoop dat deze aanpak, gesteund door een sterke ploeg, zijn vruchten zal afwerpen”, aldus de klimmer.

De oud-winnaar van de Giro d’Italia én Vuelta a España zal in de Tour het kopmanschap delen met Alejandro Valverde en Mikel Landa. In de aankomende Ronde van Zwitserland zullen de ‘Grote Drie’ voor het eerst zij-aan-zij koersen. Ook deze ronde zal voor Quintana echter in het teken staan van de Tour. “Ik zal Zwitserland gebruiken om koersritme op te doen”, zo laat hij weten.

65 Reacties

Romāns Vainšteins 1 juni 2018 om 14:58

Voor mij de best mogelijke winnaar van de tour, een onvergelijkbare renner die het verdient om ook deze ronde op zijn naam te schrijven.

ditisdavid 1 juni 2018 om 14:58

En uiteindelijk begint hij met 3 á 6 minuten achterstand aan de eerste bergetappe.

belasco 1 juni 2018 om 15:02

Ik geef Landa meer kans. Is een betere klimmer.
Maar qua tijdrit weet ik het niet zo…
En hij moet misschien stalorders volgen

ah-ja 1 juni 2018 om 15:05

“Ik voel me goed en ik denk dat ik hem kan verslaan, vooral door mijn veranderde aanpak.”
Vooral zijn veranderde aanpak bedoelt hij. Quintana denkt dat Froome moe zal zijn. Maar als iemand de dubbel kan realiseren is het Froome wel.

Sagan=hulk 1 juni 2018 om 15:06

Quintana gaat worden weggeblazen in de rit over de kasseien.

Jungle Man 1 juni 2018 om 15:07

Froome is inderdaad door Quintana te verslaan deze tour, en wel om de volgende redenen:
1 – Froome heeft de Giro gedaan, en is niet fris meer
2 – Froome zal -normaliter- een eventuele tourwinst achter de groene tafel sowieso kwijtspelen (mits correct rechtgesproken)

Echter ik denk dat de echte (en eerlijke) concurrentie voor Quintana uit de volgende hoeken gaat komen :
a – Landa / zijn Eigen ploeg
b – Bardet
c – Nibali
d – Fuglsang
e – Kruiswijk
etc. etc.

Romāns Vainšteins 1 juni 2018 om 15:08

De enige die Froome werkelijk pijn heeft kunnen doen bergop, als laatste in het wiel hing nog en hem zelf eens eraf reed is deze kleine Colombiaan. Vorig jaar heeft hij zijn seizoen mispland ja maar dat houdt niet in dat hij ineens zijn kwaliteiten kwijt is.

wiebipedia 1 juni 2018 om 15:12

Zelfde verhaal als elk jaar. Hoezo extra rust. Debeste man zit al extreem veel in columbia voor training ipv een vol wedstrijdschema te rijden.
Weinig aansprekende persoonlijkheid voor mij persoonlijk en is regende verwachtingen in ook gewoon eenheden passieve renner geworden

LucasR 1 juni 2018 om 15:18

Kijk maar uit voor Landa, Bernal en Roglic! :) Zou ik trouwens een prachtpodium vinden.

Romāns Vainšteins 1 juni 2018 om 15:19

Dat gezwam dat Quintana een passieve renner is … Zijn beide rondes wint hij mede door slimme coups (initiatief nemen dus) + bergetappes winnen (initiatief nemen). Het is gewoon zo dat hij de enige tegenstander van was in enkele tours waarin zowel Froome als zijn hele SKY trein in opperste vorm verkeerden. Kunnen wij wel met zijn allen gaan blaten dat er aangevallen moet worden maar ze zitten gewoon op de max daar allemaal.

Wie weet was Froome er gewoon afgegaan zonder zijn schattige inspanningsastma en puffertje, dan was Quintana de grote aanvaller geweest.

hartstikkebedankt 1 juni 2018 om 15:22

De Giro en Tour van vorig jaar zullen geen goed hebben gedaan aan z'n zelfvertrouwen. In vorm wel een uitstekende klimmer natuurlijk, maar die kasseienrit en de TTT wordt wel wat veel al voordat we goed en wel het gebergte bereiken. Amador, Oliveira, Bennati/Sutterlin en Valverde zelf zullen hier toch aardig aan moeten trekken. En dan heb je nog de onderlinge interne strijd. Prestatie van formaat als Quintana dit jaar de Tour zou pakken.

Eigenlijk was ie alleen in 2015 redelijk dichtbij, andere jaren steeds op meer dan 4 minuten van de winst. Overigens ook voor mij niet de gedroomde winnaar van de Tour, deze kleine Colombiaan.

belasco 1 juni 2018 om 15:24

Quintana is een passieve renner. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen :)

LaurentJalabert 1 juni 2018 om 15:24

#FREELANDA!!!!!

Ab Normaal 1 juni 2018 om 15:25

@Romans
Dat is jouw gekleurde mening. Landa had Froome echt pijn kunnen doen.
Ik vind Quintana de slechts mogelijke winnaar. Een vervelend passieve aanhanger. Die coup kwam van Bertje, Quintana reed mee. DE bergetappes die hij wint is in de meeste gevallen de ander het werk laten doen en als je volledig uit geprofiteerd bent op het laatst nog even demarreren.
Nee, ik vind het een min mannetje, gun hem niets.
Heb nog liever dat Froome wint dan Quintana.

Ik heb persoonlijk liever een Landa of Bardet als winnaar. Alsjeblieft geen Quintana.

Ieder zo zijn mening en voorkeuren dus.

LucasR 1 juni 2018 om 15:29

@LaurentJalabert: +1! Quintana die alle kanten opstuitert in die Roubaix-rit en een Yatesje doet m.b.t klassementsambities en dan alle ballen op Landa, ik zou het trekken.

Sjonge Jonge 1 juni 2018 om 15:56

Landa kopman in Zwitserland, zodat hij kan knechten voor Quintana en Valverde in de Tour.

Frits des Jeux 1 juni 2018 om 16:01

Quintana was slechts 5e in Baskenland, 2e in Catalonië en 2e in een onbeduidend rondje in Colombia. In andere jaren won hij van de weinige koersen die hij reed in elk geval nog wat. Het is allemaal nog niet erg indrukwekkend.

Sinds Baskenland geen koersdag meer gehad. Zwitserland weer terug. Ik denk dat de strijd tussen Landa en Quintana heel interessant gaat worden. Landa in de vorm van vorig jaar Tour gaat zeker niet onderdoen voor Quintana.

Handige Harry 1 juni 2018 om 16:13

Valverde lijkt mij de grootste kanshebber van Mobistar, ook Landa schat ik hoger in.

Vibeman 1 juni 2018 om 16:21

Landa gaat never nooit knechten in de Tour voor Quintana en/of Valverde. Landa zal die stalorders zeker negeren, als hij zelf de benen heeft en terecht!

Scott Sunderland 1 juni 2018 om 16:30

@ Jungle Man

Ik kan je wel volgen maar je draaft wat door denk ik door Fuglsang en Kruijswijk te noemen als concurrenten. Dat zijn meer top tien kandidaten.

Quintana hoort bij de kanshebbers op de eindzege. Hij heeft eerder grote rondes gewonnen. Dat kunnen weinigen zeggen. Zijn Tour was een drama vorig jaar. Benieuwd naar dit jaar.

Lennimator 1 juni 2018 om 16:34

De Haai pakt veel tijd op de kasseien… Vlak hem niet uit!

Merlinappa 1 juni 2018 om 16:41

Volgens mij is RV een beetje fanboy van Quintana. Klein beetje maar.

SprintMaster 1 juni 2018 om 16:43

Ik zou het hem gunnen maar het wordt lastig.
Overigens wat een laffe laatste Pyreneën rit met de Tourmalet bijna 100km (?!!!) voor de finish en de Aubisque van de makkelijke kant en dan ook nog beneden finishen. Ze snappen er weer helemaal niets van.

Fast Freddy 1 juni 2018 om 16:44

Hij gaat het doen.
Pech voorbehouden staat hij gewoon binnen een minuut na een week en dan moet zijn terrein nog komen.

Ik hoop dat ik geen gelijk krijg.

jan jansen 1 juni 2018 om 16:45

@RV;
Je vergist je, de best mogelijke winnaar is DUMOULIN.
De eerste dubbel voor Dumoulin.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.