Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”
foto: Sirotti
vrijdag 1 juni 2018 om 14:54

Quintana trekt met vertrouwen naar de Tour: “Kan Froome verslaan”

Na de Tour de France van 2013 was vrijwel iedereen het erover eens: Nairo Quintana zou hoe dan ook de Franse ronde winnen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder, en jaagt de Colombiaanse klimgeit nog altijd zijn gele droom na. Dit jaar hoopt de Movistar-renner voor de verlossing te zorgen.

Op een speciaal belegde persconferentie in Bogota – de hoofdstad van zijn moederland Colombia – kijkt hij vooruit naar de Tour. Hij is ervan overtuigd dat hij Chris Froome, voor wie hij de laatste edities de duimen moest leggen, komende zomer kan verslaan. “Ik voel me goed en ik denk dat ik hem kan verslaan, vooral door mijn veranderde aanpak.”

Volgens Quintana is rust het toverwoord. “In vergelijking met andere jaren heb ik een rustige voorbereiding gekend. Na de afgelopen Tour (waarin hij slechts als 12e eindigde) wilden we meer rust inbouwen. Het betekent dat ik nu frisser ben. Ik hoop dat deze aanpak, gesteund door een sterke ploeg, zijn vruchten zal afwerpen”, aldus de klimmer.

De oud-winnaar van de Giro d’Italia én Vuelta a España zal in de Tour het kopmanschap delen met Alejandro Valverde en Mikel Landa. In de aankomende Ronde van Zwitserland zullen de ‘Grote Drie’ voor het eerst zij-aan-zij koersen. Ook deze ronde zal voor Quintana echter in het teken staan van de Tour. “Ik zal Zwitserland gebruiken om koersritme op te doen”, zo laat hij weten.

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
1 juni 2018 16:45
Ik denk dat Quintana veel energie kwijt gaat zijn aan de strijd om het kopmanschap in zijn eigen ploeg. Weten we nog uit een ver verleden de combi Hinault/Lemond? Dat doet wat met je!
1 juni 2018 16:48
Dit is een Tour die een pure klimmer als Quintana flabbergasted kan achterlaten. Deze Colombiaan komt pas in de derde week tot zijn recht en dan is er maar 1 echte bergrit, die bovendien slechts 65 kilometer lang is, en dan nog die tijdrit. Voor de Alpen staat hij al op 1 à 2 minuten van types als Froome en Nibali.
1 juni 2018 16:50
De combi Contador/Armstrong ging in ieder geval wel lekker.
1 juni 2018 17:08
Gaf Quintana vorig jaar niet aan dat hij in de tweede ronde beter is. Dat Tour Vuelta hem toen wel beviel. Dat is toch het tegenovergestelde van wat die nu aangeeft
1 juni 2018 17:10
Als Quintana dit serieus wil nemen moet hij wat aan zijn Bilharzia doen.
1 juni 2018 17:16
Zie veel liever landarbeiders winnen. Quintana heb ik niets mee. Geen persoonlijkheid.
1 juni 2018 17:20
Ik geloof meer in Nibali, die kan goed over de kasseien heen.
Die lichte mannetjes niet, kunnen dan al minuten komen te staan.
1 juni 2018 17:34
Na de kasseienrit zal er meer duidelijkheid zijn. Het blijft voor velen een speculatie wie hier het beste uit de strijd komt.
Eerlijk gezegd geloof ik niet zo in Quitana. Maar nogmaals, na de Kasseienrit zullen we zien waar hij staat. Dan begint voor hem pas de Tour.
Ik heb meer met die andere Colombiaan, Bernal. Als die de ruimte krijgt en niet teveel voor Froome hoeft te doen (Froome heeft veel knechten zoals, Poels, Kwatkowski, Thomas, Moscon, etc..etc..), dan zet ik mijn geld op hem. Zijn tijdrit is ook veel beter en die moet hem gezien het parcours goed liggen.
1 juni 2018 17:37
Ik verwacht meer van Valverde, het is geen onmogelijk zwaar parcours voor hem. Dit is dan weer een nadeel voor Quintana. Ook is de verwachting toch wel dat Valverde na week 1 het hoogste staan van de Movistar kopmannen.
1 juni 2018 17:59
Ik geloof niet dat Quintana Froome kan verslaan. Dan zal Froome niet moeten starten of pech moeten krijgen. Bovendien zal Quintana na de eerste week niet de beste Movistarrenner zijn, verwacht ik. En of hij dan (de) kopman zal zijn/blijven, vraag ik me af.
1 juni 2018 18:16
Quintana met Landa en Valverde in 35 km TTT zal al behoorlijk verlies opleveren tegenover Sky. Dan op de kasseien gaat hij zeker geen tijd pakken. Dan gaat hij met achterstand de bergen in en volgt er nog een tijdrit. Lastige klus.
1 juni 2018 18:24
# FREELANDA hahaha
1 juni 2018 18:25
Quitana reed Dwars door Vlaanderen meer dan degelijk uit. Ik zie niet in waarom hij veel tijd zou verliezen op de kasseien. Hij keert ook voor het eerst vroeger terug naar Europa om hier zijn laatste voorbereidingen te doen.
1 juni 2018 18:30
Op dit parcours zie ik Nibali als favoriet, vervolgens Bardet en Valverde. Daarna komt een groep met Froome, Quintana, Porte. Dan Martin zie ik ook lang meedoen en voor Mollema is het ook een mooi parcours. Dit is niet de ideale Tour voor Quintana.
1 juni 2018 18:39
Ik heb het parcours nog een keer bekeken en het is niet mals, zeker gezien de kasseienrit- rustdag- 3 bergetappes combo. Na Parijs-Roubaix hebben vele renners nog dagen last van de kasseien. En dan ook nog meteen omhoog na de rustdag. Ik vind het een interessant en uitdagend gegeven. Laatste week kan sowieso alles nog gebeuren als je de moeilijkheidsgraad bekijkt. Smerige etappes...
1 juni 2018 18:54
@Dayer je beseft je dat Dwars door Vlaanderen door Valverde binnen de minuut werd uitgereden van Lampaert en Quintana op 6:47 finishte? 5:50 na Valverde. Vind ik toch vrij fors.
1 juni 2018 19:08
@FdJ klopt, maar Valverde is een speciale. En deze koers werd verreden in een hondenweer. Voor Quintana was het een eerste echte kennismaking met de kasseien. Daarbij zal hij het de laatste kilometers ook rustiger aan gedaan hebben. Ik zie hem in de Tour niet meer dan anderhalve minuut verliezen op Nibali op de kasseien.
1 juni 2018 19:17
Ik zou Barguil graag nog een duit in 't zakje zien doen.
Door zijn 'quick silver' uitstraling en manier van rijden, zie ik hem graag boven alle verwachtingen uittoornen.
1 juni 2018 19:39
Ben bang dat NQ te veel sores in z'n eigen ploeg gaat hebben. Vooral aanwezigheid Valverde zal m geen goed doen. Kost allemaal te veel energie. Contador en Armstrong in 1 ploeg ging ook niet. Nu is er ook nog een ontevreden Landa bij.
Gezien parcours met de kasseien en de lange afdalingen naar de finish geef ik Nibali een grotere kans. Ook benieuwd naar Porte trouwens.
1 juni 2018 19:46
Haha Go Nairo!! Een gedroomde tourwinnaar.
1 juni 2018 20:19
Ik hoop dat Quintana gewoon in etappe 1 afstapt. Gun hem niks.
1 juni 2018 21:03
Was dit niet het mannetje dat zich had ingehaakt bij een motard toen hij achterstand had? Hoe dan ook, niet mijn favoriet.
1 juni 2018 21:09
@Dayer in 2015 reed hij ook am dwars door vlaanderen (78e) en startte hij in e3 Harelbeke (DNF)
1 juni 2018 23:00
Quintana en Landa zijn podiumkandidaten maar voor mij is de topfavoriet voor komende tour Valverde. Vlak Roglic niet uit die gaat super zijn met meesterknecht Kruijswijk aan zijn zijde. Froome en Nibali reken ik tot outsiders. Dumoulin stapt halverwege af. Die heeft veel gegeven afgelopen Giro en is nog te jong voor 2 zware wedstrijden achter mekaar heb ik het idee.
1 juni 2018 23:20
valverde topfavoriet...

Reacties zijn gesloten.