Nairo Quintana, Jonathan Hivert, Luis León Sánchez

Nairo Quintana, Jonathan Hivert, Luis León Sánchez
dinsdag 6 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over Nairo Quintana, Jonathan Hivert en Luis Léon Sánchez.

Quintana over eerste seizoenshelft: “conservatief koersen met oog op de Tour”

Voor Nairo Quintana zal dit seizoen alles in het teken staan van de Tour de France. De Colombiaan geeft in een interview met Cyclingnews aan dat hij in zijn voorbereidingskoersen de kat uit de boom zal kijken. “Het idee is om in goede vorm aan de start te verschijnen van de Tour. Als er zich daarvoor een kans aandient om te winnen, dan zal ik die niet laten liggen.”

“Het plan is echter om conservatief te koersen. Het grote doel is de Tour; er is dus geen reden om in andere wedstrijden het achterste van mijn tong te laten zien”, aldus de Colombiaan. In aanloop naar La Grande Boucle zal de kopman van Movistar aan de start staan van de Volta a Catalunya (19-25 maart) en de Vuelta Ciclista al Pais Vasco (2-7 april).


Hivert verklaart recente succes: “Ben verlost van mijn knieproblemen”

Jonathan Hivert timmert na enkele moeilijke jaren weer nadrukkelijk aan de weg. De 32-jarige Fransman van Direct Energie boekte vandaag in Parijs-Nice alweer zijn vierde zege van het seizoen. Na afloop van de etappe verklaarde Hivert dat een recente knieoperatie de reden is voor het hernieuwde succes.

“Ik ben de voorbije winter geopereerd aan beide knieën, waar ik al jaren erg veel last van had. Ik voel dat ik weer mijn niveau van weleer haal”, aldus Hivert in het flashinterview. De rappe Fransman kijkt uit naar het verdere verloop van de ronde. “We hebben met Lilian (Calmejane) iemand die het in zich heeft om een goed klassement te rijden. Ik zal de komende dagen proberen hem zo goed mogelijk te ondersteunen.”


Sánchez na machtsovername in Parijs-Nice: “Morgen de eerste test”

Iemand die het seizoen ook uitstekend is begonnen, is Luis Léon Sánchez. De inmiddels 34-jarige Spanjaard van Astana eindigde als tweede in de derde etappe van Parijs-Nice, achter ritwinnaar Hivert. Luisle nam echter wel de leiderstrui over van Arnaud Démare.

“Ik zag in de finale een mogelijkheid om aan te vallen. Eerst dacht ik nog aan de zege, maar uiteindelijke besefte ik dat het een gouden mogelijkheid was om geel te grijpen en tijd te winnen in het klassement. Het is geweldig dat het is gelukt”, verklaarde Sánchez na afloop in het flashinterview.

De Murciaan kent nu een voorgift van meer dan een halve minuut op de concurrentie. Morgen zal zijn voorsprong echter als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen, als er een individuele tijdrit van 18,4 kilometer naar Saint-Étienne op het programma staat. Sánchez erkent het belang van de tijdrit. “Morgen is de eerste echte test. Ik hoop dat ik goed herstel van de geleverde inspanningen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

assen 6 maart 2018 om 21:32

Insinuaties kunnen terecht in het forumtopic daarover.

Houd van het aanvallende rijden van Luis Leon!

Romāns Vainšteins 6 maart 2018 om 21:44

Aja, wie weet is het meer dat de Astana renners meer vrij-en-blijheid voelen nu ze binnen 2 jaar van hun het juk van topkopmannen verlost zijn en meer zeggenschap over eigen koersen hebben. Goede renners zijn het natuurlijk altijd al geweest .

Samlambeej 6 maart 2018 om 22:14

Het is weer oppervlakkigheid ten top he. Ik zie bij Astana eigelijk niks verdachts. MA Lopez en Lutsenko zijn supertalenten die stilaan echt doorbreken. Sanchez en Fuglsang vallen aan in gekende stijl. Fuglsang meestal net niet genoeg en Sanchez raast ervandoor met 15km te gaan. Is relatief vroeg in vorm en die 2 pro contis vandaag volgden hem met overschot. Valgren Andersen gokte en won. Ik stel me pas vragen als Gruzdev overmorgen op de laatste klim tot halverwege boven op kop sleurt. En dan Sunweb… Nu al het slachtoffer van een te hoog verwachtingspatroon door de hoofdvogels die Dumoulin heeft afgeschoten de voorbije 2 jaar. Daar is toch niet één veelwinnaar? En toch reden ze de afgelopen 10 koersen 9x top 10. Ach morgen zijn jullie al weer om en zaterdag zijn we allemaal lyrisch over een uitstekende Kelderman.

Mwielerfan 6 maart 2018 om 22:28

Ik vond het meer verdacht dat LL jarenlang zo weinig presteerden. Dat kan nooit alleen aan de rabo ploeg gelegen hebben, waarschijnlijk met combinatie van teveel knechtenwerk. Won lang geleden parijs nice al en 3 tour etappes. Geen enkele nederlander sinds blijlevens die dat kon. En dat daarvan is een 2de plek verdacht? Dan moet sunweb vorig jaar wel zeker armstrong doping op ploeg niveau zijn geweest in je gedachten?

ThijsB 6 maart 2018 om 22:33

@Samlambeej, precies.

Ik word eigenlijk een beetje moe van alle insinuaties de hele tijd. Astana presteert gewoon goed, so what? Groenewegen klopt iedereen: verdacht? Wellens rijdt iedereen er bergop af: verdacht?

Als renners nu bij goed presteren al verdacht worden, kunnen ze nog beter stoppen met trainen anders worden ze gelijk afgemaakt.

Dus kunnen we aub gewoon wielrennen kijken zonder vraagtekens te plaatsen bij iedere “opvallende” uitslag. Dat komt ieders kijkgenot waarschijnlijk zeer ten goede.

OT: benieuwd wat Quintana dit jaar laat zien. Zeker met Landa én Valverde zie ik hem eigenlijk niet als absolute kopman binnen de ploeg, dus ik hoop dat hij zich durft te tonen en wil koersen.

Jean Dumas 7 maart 2018 om 07:16

We gaan na de tijdrit al veel weten, want ondanks de kleine verschillen is het zwaar geweest gisteren. Alaphilippe is sterk, maar niet in tijdritten. LL zal bergrit zaterdag niet overleven.

Lalsacien 7 maart 2018 om 07:45

Alaphilippe rijdt af en toe een sterke tijdrit. Won hij die in Parijs-Nice vorig jaar niet?

Mathieu Moller 7 maart 2018 om 08:18

@Lalsacien
Ja, maar dat was een klimtijdrit.

assen 7 maart 2018 om 08:26

Makkers, ik kijk niet naar de prestatie van 1 renner, maar van renners van 1 ploeg. Stoor je niet aan insinuaties, geniet van het wielrennen. :-)

Japsie 7 maart 2018 om 08:26

Astana is en groupe toch echt wel heel sterk mensen..en groupe…
On: Zo jammer die uitlatingen van Nairo. Je voornemen om na maanden inactiviteit een half jaar conservatief te koersen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair