Quintana gelinkt aan Astana, tramadol-zaak dient op 12 oktober voor CAS

woensdag 5 oktober 2022 om 15:45
Quintana gelinkt aan Astana, tramadol-zaak dient op 12 oktober voor CAS

foto: Cor Vos

Nairo Quintana rijdt volgend jaar mogelijk in de kleuren van Astana Qazaqstan. Dat meldt cyclingnews. Vorige week maakte de Colombiaan bekend zijn huidige ploeg Arkéa-Samsic te verlaten. Daarnaast meldde de nieuwssite dat het hoger beroep van Quintana tegen zijn diskwalificatie in de Tour de France na een positieve test op tramadol op 12 oktober zal worden behandeld door het CAS.

Vlak voor de positieve test werd nog bekend dat Quintana een akkoord had bereikt met zijn Franse werkgever voor een contractverlenging van drie jaar. Deze overeenkomst was blijkbaar niet op papier gezet, waardoor de twee in overeenkomst uit elkaar gingen. Eerder ging het gerucht dat de Colombiaan naar AG2R Citroën zou gaan, maar dat gerucht werd eerder deze week ontkracht door de ploeg zelf.

Nu wordt de klimmer dus in verband gebracht met Astana Qazaqstan. Daar zou hij dan worden verenigd met zijn landgenoot Miguel Ángel Lopéz. De Kazachse formatie kende dit jaar een moeilijk seizoen en zal de diensten van Quintana goed kunnen gebruiken in de nieuwe promotie-degradatiecyclus die volgend jaar begint.

Hoger beroep
De Colombiaan werd in juli zesde in de Tour, maar moest die plek in augustus dus afstaan na diskwalificatie door een positieve test op tramadol. Dit middel staat niet op de lijst van prestatiebevorderende middelen, maar is wel verboden door de UCI. Vanaf 2024 staat de pijnstiller ook op de dopinglijst van het WADA. In september werd bekend dat Quintana in hoger beroep gaat. Die zaak zal dus 12 oktober worden behandeld door het CAS.

De 32-jarige renner kwam sinds de bekendmaking van zijn schorsing niet meer in actie namens Arkéa-Samsic. Naar eigen zeggen vanwege gezondheidsproblemen. Wel reed hij vorige maand het WK in Wollongong voor de Colombiaanse selectie.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Reutemeteut 5 oktober 2022 om 16:44

De Vino of Den Vino?

1
Murcia 5 oktober 2022 om 17:14

Den Alexander volgens de Vlamingen.

0
TomVD 5 oktober 2022 om 17:16

De 32-jarige renner kwam sinds de bekendmaking van zijn schorsing niet meer in actie namens Arkéa-Samsic. –> Quintana is toch helemaal niet geschorst???

1
FDJ 5 oktober 2022 om 18:23

@Bielefeld 2 jaar terug al gedoe op hotelkamers met de politie bij Arkea rondom Quintana tijdens de Tour en nu dit weer ook tijdens de Tour. Als Franse sponsor kun je betere reclame wensen.

1
Bielefeld 5 oktober 2022 om 17:24

Nee, maar ik denk dat men bij Arkea niet zo blij meer is met hem. Geen Vuelta, geen verdere wedstrijden en mondeling akkoord over contractverlenging van de baan. Ze willen zsm van hem af.

0
Murcia 5 oktober 2022 om 16:02

Vino doet niet moeilijk over een vlekje meer of minder.

0
Murcia 5 oktober 2022 om 16:08

Dan mag je mij wijzen op de controverses rond doping die Zeeman zou hebben gehad in vergelijking met Vino. Zo maar wat blaten kan iedereen wel.

1
BoemBoemWvA 5 oktober 2022 om 16:06

Welke verdachte renners hebben laatste jaren voor TJV gereden dan?

-1
lo squalo dello Stretto 5 oktober 2022 om 16:04

Zeeman ook niet

-18
lo squalo dello Stretto 5 oktober 2022 om 15:56

#freequintana
Ze zouden beter die ketonen-vretende bijen eens wat controleren

-17
FDJ 5 oktober 2022 om 16:01

Wat een domme opmerking. Tramadol is in wedstrijdverband verboden en Ketonen niet. Daarnaast is Jumbo niet de enige die Ketonen gebruikt. Zodra Ketonen in wedstrijdverband verboden zijn, heb je pas een punt.

5

Headlines

Populair

Materiaalzone