Quintana: “Froome was nog sneller dan verwacht”
Foto: Sirotti
zaterdag 10 september 2016 om 09:20

Quintana: “Froome was nog sneller dan verwacht”

Nairo Quintana verloor vrijdag twee minuten en zestien seconden op Chris Froome in de tijdrit van de Vuelta. De Colombiaan was onder de indruk van zijn concurrent. “Ik reed goed, maar Chris vloog echt over het parcours. Hij was nog sneller dan we verwacht hadden.”

Quintana had gehoopt minder tijd te verliezen. “Maar voorafgaand aan de wedstrijd dacht ik minstens drie minuten nodig te hebben voor de tijdrit om een eventuele leiderstrui te verdedigen”, stelt hij op de ploegwebsite. “Dus in die zin hebben we het goed gedaan.”

De kopman van Movistar staat nu 81 seconden voor op Froome in het klassement. Quintana verwacht in de laatste bergetappe veel aanvalspogingen. “Mijn taak wordt om op de aanvallen van Froome te regeren en om hem tot op het einde te volgen.”

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
10 september 2016 09:53
Als drie minuten voorsprong nodig denkt te hebben, en je verliest maar twee en een kwart, heb je aan je doelstellingen voldaan, toch? Quintana is bergop niet minder dan Froome, en nog belangrijker, spreekt Spaans, dus het zal wel goed zitten vandaag.
10 september 2016 10:14
die gaat het vandaag toch niet meer afgeven als alles normaal loopt bij hem. (valpartijen, hongerklop) Froome gaat nooit zomaar voor de slotklim aan. Denk wel dat Contador en Orica nog wat gaan doen.
10 september 2016 10:39
@wielrennertje: en als hij dat niet doet dan is de Vuelta al verloren. Hij moet op de een na laatste berg wat proberen. Het Astana-plan. Mannen vooruit sturen. Risico's nemen in de afdaling en dan met een paar mannen de voorsprong uitbreiden. En dan zo hard mogelijk de laatste berg op.
10 september 2016 10:41
@vevie inderdaad, maar dat is heel erg onsky's maar ja ze zullen dat toch moeten doen.
10 september 2016 11:12
Sky is gewend om als leider in de koers te koersen op de laatste dag. of überhaupt geen kans meer te maken. Dit zit er zo tussen in voor ze. Ben erg benieuwd. lijkt me mooi als contador en froome same aangaan.
10 september 2016 12:03
Veel wielerjournalisten doen een beetje negatief over Quintana's tijdrit, maar 11e worden is gewoon uitstekend. Gezien het parcours had ik vooraf gedacht dat Froome echt wel 2.30 op hem zou pakken. Het was wat minder, dus geen enkele reden voor paniek voor hem. Geloof wel dat het meer een Froome-klim is vandaag. Benieuwd of Contador nog een streek gaat uithalen; zou mooi zijn!
10 september 2016 12:12
Gewoon zeer goed gereden. Het is dat Froome zo een beest is en de rest aan gort rijdt. Dit zal toch een probleem blijven in de Tour voor Quintana waar Froome toch altijd nog net iets beter in vorm is.
10 september 2016 12:27
Quintana is een totaal a-typische tijdrijder met nog niet eens 60kg en gisteren zat de wind hem ook nog eens in de weg, met teveel chrono in de aankomende tour zou ik er als Quintana zijnde gewoon eens een jaar maken waarin hij giro en vuelta allebei voor het AK gaat, f*ck de tour.
10 september 2016 13:08
En met die 60kg toch mooi 11e worden, prima gedaan dus. Moet gewoon de tour doen maar aanvallend durven rijden (wat hij wel durft in Giro en Vuelta)

Reacties zijn gesloten.