Quintana en Urán leiden Colombiaanse ploeg in Tokio, Bernal ontbreekt

woensdag 30 juni 2021 om 11:09
Quintana en Urán leiden Colombiaanse ploeg in Tokio, Bernal ontbreekt

Rigoberto Urán - foto: Cor Vos

De Colombiaanse selectie op de Olympische Spelen wordt aangevoerd door Nairo Quintana en Rigoberto Urán. Dat heeft bondscoach Carlos Mario Jaramillo van het Zuid-Amerikaanse land bekendgemaakt. Grote afwezige in het vijftal is Girowinnaar Egan Bernal.

Bernal maakte wel deel uit van de negenkoppige voorselectie, maar hij valt buiten de definitieve selectie en de reserves. Naast Quintana en Urán gaan ook Sergio Higuita, Esteban Chaves en Daniel Felipe Mártinez naar Tokio voor de olympische wegrit. Mártinez, die momenteel als enige van de vijf niet actief is in de Tour de France, zal die wegwedstrijd combineren met de tijdrit in Japan.

Als reserves zijn Miguel Ángel López en Sergio Henao aangewezen. Jongeling Andrés Camilo Ardila zat net als Bernal in de voorselectie, maar ontbreekt in de lijstjes. Bij de vrouwen heeft Colombia maar een plek en die gaat naar Paula Patiño.

Dit artikel delen:

6 Reacties

lo squalo dello Stretto 30 juni 2021 om 11:21

Sterk team op zwaardere parcoursen maar als eendagsrenners lukt het ze toch vaak niet. Uran op basis van het verleden het meeste kans maar na zo’n Tour is dat ook een vraagteken en toch al jaren niet meer dezelfde renner.

Het ontbreken van Bernal is natuurlijk omdat hij vol voor de Vuelta gaat.

WernerFranke 30 juni 2021 om 11:46

Is er ook een reden voor de niet-selectie?

KnightBiker 30 juni 2021 om 14:18

De reden: https://www.cyclingnews.com/news/egan-bernal-back-in-training-after-recovering-from-covid-19/
Gaat voor de Vuelta IPV Olympics, eigen keuze dus.

Derierre de la course 30 juni 2021 om 12:47

Bernal lijkt me juist een kanshebber en daarnaast bewezen goed te zijn in 1-dags races. Bij Uran blijft het risico dat hij de winst verkoopt in een kansrijke finale ;-)

Paul Bus 30 juni 2021 om 21:05

London was een jeugdzonde.

S'mon 30 juni 2021 om 12:53

Ik schat (op basis van de Giro) Daniel Felipe Mártinez het hoogste in van deze 4, maar ik weet natuurlijk niet waar zijn conditie nu staat.

Headlines

Materiaalzone

Populair