Quinn Simmons: “Lang geleden dat een Amerikaan een etappekoers in Europa won”

zaterdag 24 juli 2021 om 17:56
Quinn Simmons: “Lang geleden dat een Amerikaan een etappekoers in Europa won”

foto: Cor Vos

Quinn Simmons was zaterdag erg gelukkig met zijn eindzege in de Tour de Wallonie. Na afloop zei de renner van Trek-Segafredo: “Dit is crazy. Ik had vooraf niet gedacht dat ik hier zou winnen.”

“Ik had twee doelen dit seizoen. Mijn eerste was om een goed resultaat te behalen in de Strade Bianche en mijn tweede was om te starten in de Tour de France, maar in de Strade viel ik en enkele maanden voor de Tour kwam ik ten val, waardoor ik maanden thuis ben gebleven. De motivatie om er hier wat van te maken was dan ook groot.”

“De jongen deden het fantastisch vandaag”, gaat hij verder. “Hoe ze de hele dag op kop reden in de wind, is geweldig. Het is lang geleden dat een Amerikaan een etappekoers in Europa wist te winnen (Brandon McNulty, Giro di Sicilia 2019, red.). Zeker in België is het lastig om te winnen, omdat we dit terrein in Amerika niet hebben. Als je hier kan winnen, kan je overal winnen.”

Veelzijdige renner
De 20-jarige Simmons is nog op zoek naar zijn specialiteit, maar als het aan de renner zelf ligt duurt het nog even voor hij deze vindt. “Ik wil veel kunnen. Misschien word ik in de toekomst nog wel een specialist, maar voor nu vind ik het mooi om me te focussen op mijn veelzijdigheid.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Fast Freddy 24 juli 2021 om 19:02

Focussen op mijn veelzijdigheid. Hoe dan?

0
FondriestTF3 24 juli 2021 om 20:13

Focussen op je veelzijdigheid betekent eigenlijk dat je nergens op focust qua specialiteit, of juist op alles.

Ik hoop dat z’n coach weet wat hij bedoelt, anders wordt zo’n trainingsprogramma nog een ingewikkeld ding.

Misschien heeft hij dezelfde coach als Wout van Aert…

0
josi 24 juli 2021 om 19:25
Quote:
Als je hier kan winnen, kan je overal winnen

Hmm, ja, da’s wellicht toch wel een heel klein beetje overdreven.

0
Kopinkas 25 juli 2021 om 02:41

Charles Patton won in 1945 in de Ardennen.
@josi Op de opmerking ‘Als je hier kan winnen, kan je overal winnen’ had hij waarschijnlijk kort en bondig ‘Nuts!’ gerepliceerd…

0
jaeger88 25 juli 2021 om 14:36

Na de overtrokken opwinding van afgelopen jaar dit jaar in Strade en hier kunnen laten zien dat het een groot talent is met een positieve wedstrijdinstelling.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone