Quick-Step met Boonen en Gilbert in Omloop Het Nieuwsblad
Foto: BrakeThrough Media
woensdag 22 februari 2017 om 14:10

Quick-Step met Boonen en Gilbert in Omloop Het Nieuwsblad

Aanstaande zaterdag rijden zowel Tom Boonen als Philippe Gilbert Omloop Het Nieuwsblad. Beide oud-wereldkampioenen maken deel uit van de selectie van Quick-Step Floors voor de Vlaamse openingsklassieker. Ook Niki Terpstra is in Gent van de partij.

Boonen wist de opening van het Vlaamse voorjaar nog nooit te winnen. Zijn voorbereiding verliep door een val in Oman niet vlekkeloos. “Ik kom met een goed gevoel terug uit Oman. Ik viel in de eerste etappe, maar behalve dat heb ik een paar goede dagen gekend. Ik heb de voorbereiding af kunnen werken die ik wilde. In die week alleen al heb ik 1200 kilometer in de benen”, legt hij uit.

De 36-jarige renner kijkt uit naar het openingsweekend. “Ik ben blij dat ik in België kan rijden. Omloop Het Nieuwsblad is altijd een speciale wedstrijd, een belangrijk moment in Vlaanderen. Het is de eerste wedstrijd in België, de eerste keer dat mensen naar ons komen kijken, de eerste keer op de kasseien. Ik kan niet wachten!”

Boonen komt de dag nadien ook aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne, een wedstrijd die hij al drie keer wist te winnen. Tim Declercq en Dries Devenyns vervangen op zondag Iljo Keisse en Niki Terpstra.

Selectie Quick-Step Floors voor Omloop Het Nieuwsblad (zaterdag 25-2)
flag-be Tom Boonen
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-cz Zdenek Stybar
flag-nl Niki Terpstra
flag-it Matteo Trentin
flag-be Julien Vermote

Selectie Quick-Step Floors voor Kuurne-Brussel Kuurne (zondag 26-2)
flag-be Tom Boonen
flag-be Tim Declercq
flag-be Dries Devenyns
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Yves Lampaert
flag-cz Zdenek Stybar
flag-it Matteo Trentin
flag-be Julien Vermote

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2017 14:11
Toch leuk dat hij op zijn leeftijd nog zo enthousiast klinkt.
22 februari 2017 14:59
Wie gaat voor wie rijden, teveel kopmannen maar geen enkele die Sagan aankan.
22 februari 2017 15:13
Wat een sterke selectie zeg.
22 februari 2017 15:14
Janjanssen: Boonen als absolute kopman, ditmaal in veel betere vorm dan vorig jaar. Terpstra en Stybar gewoon laten vrijbuiten. Laat die maar meeschuiven met kansrijke vluchten, zodat de andere ploegen (van Kristoff, Sagan en Degenkolb) het vuile werk deze keer moeten opknappen. Die ploegen zijn eigenlijk niet zo bijster sterk vind ik, dus aanvallen biedt de beste kansen.
22 februari 2017 15:19
@GreenDay
Er is nog geen enkele reden om aan te nemen dat Boonen beter is dan Stybar, Trentin of Terpstra. Ik zou eerst maar eens de Omloop afwachten voordat er kopmannen worden aangewezen.
22 februari 2017 15:24
Wat een uitstekende formatie voor dit voorjaar! Go Niki, go!
22 februari 2017 15:34
@TykkeThor: Geen enkele reden? De ronde van San Juan niet gezien? Boonen heeft daar zelf een etappe gewonnen en was lead out voor Gaviria op een imposante wijze. Bovendien zegt hij zelf ook dat hij zich zeer sterk voelt. Terwijl hij daar vorig jaar heel duidelijk in was: "reken niet op mij in het voorjaar, die schedelbreuk had een te grote impact". Als ik ploegleider van Quick Step was, zou dat voor mij voldoende zijn om op hem te spelen. Bovendien zijn Trentin, Stybar en Terpstra (zet daar Lampaert ook maar bij) in staat om noch Kristoff, noch Sagan noch Degenkolb te kloppen in een rechtstreeks duel. Zij moeten de koers hard maken, zelf mogelijkheden creëren om te winnen. Hou Boonen uit de wind en laat die mannen zich tijdens de koers uitleven.
22 februari 2017 15:35
@GreenDay: weleens van Boonen's 'secret legwarmer code' gehoord? Dit zijn slechts trainingskoersjes voor 'm joh. ;-) http://www.velonews.com/2016/03/news/road/champions-legwarmer-code_397158
22 februari 2017 15:51
Haha nooit gelezen nog LucasR. Erg leuk stukje!

Trentin niet uitsluiten in een sprint met die mannen Greenday. Die heeft hij al eens eerder kunnen kloppen, en een sprint na een zware koers is geen gewone sprint.
22 februari 2017 15:59
Op zich wel apart dat Gaviria niet op zijn minst aan KBK meedoet.
Edit: ik bedenk me net dat hij van zijn ploeg mocht deelnemen aan het nationaal kampioenschap nadat hij in de Algarve een rit won
22 februari 2017 17:06
Moest ik Patje zijn zou ik Boonen niet als uitgesproken kopman zetten dit weekend... Laat hem zichzelf maar sparen en kijken waar hij uitkomt. Terpstra heeft volgens mij meer kans. Het is aan QS om met elke aanval van formaat mee te schuiven, en daarvoor hebben ze de ideale ploeg, als een grote vis vertrekt Terpstra of Stybar laten meegaan met Lampaert, Trentin of Vermote in steun of Trentin voor zichzelf als hij alleen is. Bij andere gevaarlijke aanvallen Gilbert (andere ploegen gaan niet weten wat ze ermee aan moeten) of Lampaert.
22 februari 2017 18:13
Quickstep rijdt geen gaten meer toe. Ze gaan aanvallen en hebben er de ploeg voor.

Wie gaat ze terug halen? Die is verloren.
22 februari 2017 19:54
@GreendayDay
Alsof Boonen wel in staat zou zijn om dat rijtje renners te kloppen. Trentin en Stybar hebben tenminste nog de punch om het de zwaardere mannen moeilijk te maken op de hellingen, terwijl bij Boonen al jaren duidelijk dat hij de explosiviteit voor die inspanningen gewoon kwijt is. Verder zegt die sprintzege tussen de lammen en blinden in San Juan mij ook niet zoveel. Als Boonen met Sagan, Kristoff of Degenkolb naar de streep rijdt zet ik m'n geld zeker niet op Boonen.
22 februari 2017 20:13
Terpstra meer punch op de hellingen dan Boonen...? Wanneer is Terpstra óóit op een helling bij iemand weggereden?
22 februari 2017 20:24
Iets meer respect voor Niki Terpstra a.u.b. LL, de winnaar van de Eneco-tour.
22 februari 2017 20:26
@LyndaLid - 22 februari 2017 om 20:13
2010 NK
2012 Dwars door Vlaanderen
2014 Dwars door Vlaanderen


22 februari 2017 20:26
Ik stel gewoon de vraag. Ik zou zeggen iets meer respect voor Boonen. Terpstra is een toprenner in klassiekers, maar waar die punch op de hellingen vandaan komt die Boonen niet zou hebben..?

Edit: ok, 2x DdV en 1 NK............ zullen we dan iets meer respect voor Boonen hebben en niet doen alsof Terpstra op hellingen meer voorstelt? Allebei toprenners, waarbij Boonen toch echt meer adelbrieven kan voorleggen, en ook nu nog kopman mag heten. Daarbij aangetekend dat niemand wil beweren dat Terpstra en Stybar geen vrije rol zouden moeten hebben.
22 februari 2017 20:31
Iedereen op dit forum heeft respect voor Boonen.
22 februari 2017 22:32
@LL
Ik noem Terpstra dan ook helemaal niet, of was dit niet op mij gedoeld?
22 februari 2017 22:54
Hhaha, respect voor die en die renner hebben, sure, net alsof ze er iets van merken/aan hebben.
23 februari 2017 00:12
Boonen is/was een prachtige sportman. Flandrien, hart op de goede plaats en talent te over ... maar ik ga zo langzamerhand wel nadenken over een deceptie. Van Avermaet, Sagan, Kristoff, Benoot, Roelandts, Vanmarcke en zijn eigen ploeggenoten zijn een regelrechte bedreiging. Boonen 8e aankomende Omloop, 11e in Vlaanderen en 6e in Roubaix... niet ondenkbaar.
Hij kan ze ook maar zo alledrie winnen.
23 februari 2017 03:23
sterkste ploeg is zoiezo quickstep. Als ze deze keer de koers niet willen controleren maar vol voor de aanval. Gaan ze veel meer winnen dan vorig seizoen. 6 van 8 renners kunnen het afmaken
23 februari 2017 07:11
Quote:
Wie gaat ze terug halen? Die is verloren.


Het imponerende team van Sagan uiteraard. Na zwak te zijn omringd bij Liquigas en Tinkoff, nu ook met zwakke entourage bij Bora!

Reacties zijn gesloten.