‘Quick-Step gaat heel ver voor Contador’

dinsdag 10 november 2009 om 09:52

Terwijl Alberto Contador nog altijd geen definitieve keuze heeft gemaakt, blijft Quick-Step hoop houden op het binnen halen van de Spaanse Tourwinnaar. 20 november wordt nu genoemd als uiterste datum waarop Astana wel of geen ProTour-licentie krijgt. En in het laatste geval zou de Belgische ploeg willen toeslaan met een miljoenenbod.

Dit bod komt echter nog niet in de buurt van wat Astana Contador biedt om zich nog vier jaar aan de ploeg te verbinden. Tegenover vier seizoenen voor acht miljoen per jaar stelt Quick-Step, met hulp van co-sponsors Innergetic en Specialized, twintig miljoen verdeeld over vier jaar.

Volgens La Gazzetta Dello Sport brengt materiaalsponsor Specialized dan ook nog genoeg extra geld in om voor de gewenste knechten te zorgen. Maar manager Patrick Lefevere tempert de geruchten. “Het klopt dat we een contractvoorstel hebben gedaan en Specialized wil een extra inspanning doen om Contador te halen”, vertelt hij Sporza. “Dat wil Specialized ook enkel doen als Contador naar ons komt. Wat die bedragen betreft, die ontken ik. Het geld dat we Contador hebben geboden, komt trouwens uit het ploegbudget.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair