Quick-Step Floors wint met Richeze in Turkije, ondanks val kopman Gaviria

Quick-Step Floors wint met Richeze in Turkije, ondanks val kopman Gaviria

foto: Alex Livesey / Getty Images

dinsdag 9 oktober 2018 om 12:35

Maximiliano Richeze is de eerste leider van de Presidential Cycling Tour of Turkey. De Argentijn van Quick-Step Floors sprong in de laatste kilometer weg uit het peloton. Ploegmaat en sprintkopman Fernando Gaviria kwam vier kilometer voor de meet hard ten val, waardoor Richeze zijn kans zag. Sam Bennett (BORA-hansgrohe) eindigde op plaats twee en Jempy Drucker (BMC) werd derde.

Met negen WorldTour-ploegen aan de start vertrok het peloton vanuit Konya voor de eerste rit door Turkije. Er ontstond een kopgroep van vijf. Euskadi-Murias had met Benat Txoperena en Ander Barrenetxea twee man meegestuurd, met als doel de bergtrui. Txoperena haalde ‘m uiteindelijk binnen, met een totaal van acht punten. De Belg Kenneth Van Rooy (Sport Vlaanderen-Baloise) won de eerste tussensprint. De andere mannen in de kopgroep waren de Turk Ferit Samli (Turkse selectie) en de Braziliaan Nícolas Sessler (Burgos-BH).

Het tijdsverschil liep niet hoog op. Met nog zestig kilometer te gaan reden de vijf maar een minuut voor het peloton. Tim Declercq (Quick Step-Floors) en Christoph Pfingsten (BORA-hansgrohe) reden rustig aan op kop, lieten het verschil licht oplopen en slokte de kopgroep uiteindelijk op 11 kilometer van de meet op. De nationale kampioen van Turkije, Onür Balkan, wist zich met een gewonnen tussensprint te verzekeren van een plek op het dagpodium. Diego Rubio van Burgos-BH probeerde het solo, maar Quick-Step Floors hield volledige controle.

De strijd tussen de verschillende sprinttreintjes veroorzaakte een gevaarlijk moment. Fernando Gaviria probeerde zich door het peloton te wringen, maar raakte ingesloten. De Colombiaan kwam eenzijdig ten val en maakte direct daarna de gebaren die horen bij een gebroken sleutelbeen. De sprinter reed de etappe wel uit.

In de massasprint werd er na het ontbreken van Gaviria toch vooral gekeken naar de ploeg van Gaviria: Quick-Step Floors. In de laatste kilometer liet Álvaro Hodeg een gat vallen, waardoor Maximiliano Richeze kon ontsnappen. De sprinters wisten er niet meer voorbij te komen. De Ier Sam Bennett kwam nog dichtbij de Argentijn, maar die maakte ondertussen al het zegegebaar. Christophe Noppe (Sport Vlaanderen-Baloise) en Edward Theuns (Sunweb) eindigden in de top tien, respectievelijk op de plaatsen acht en negen. De beste Nederlander in de sprint was Jetse Bol, op plek 23.

Dit artikel delen:

7 Reacties

FritsvanHoefelen 9 oktober 2018 om 12:40

Topsprinter gevallen, lead-out wint en lead-out van de lead-out 4de. Overmacht

ChefSpijker 9 oktober 2018 om 12:45

Richeze was nu leadout van Hodeg ;) Alleen miste Hodeg compleet de laatste bocht waarna Richeze ervandoor was.

hartstikkebedankt 9 oktober 2018 om 12:43

Toch wel een brokkenpiloot die Gaviria. Mooie overwinning voor Richeze.

Stoempen 9 oktober 2018 om 12:51

Volgens mij was het ontsnappen van Richeze gepland ;)

Harry Q 9 oktober 2018 om 19:16

Kan iemand vertellen waarom Hodeg ondanks zijn 4e plaats in het algemeen klassement op de 90ste plaats staat ?

Verweggistan 9 oktober 2018 om 21:52

Ik gok een tijdstraf, gezien het ook precies 10 seconden zijn,

Verweggistan 9 oktober 2018 om 21:53

Sayar op 26 seconden binnengekomen. Hoewel het voor een Sayar in vorm natuurlijk geen probleem is om dat goed te maken.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone