Quick-Step Floors: “Wij kiezen voor de rol van underdog”

zaterdag 1 april 2017 om 08:44
Quick-Step Floors: “Wij kiezen voor de rol van underdog”

foto: Quick-Step Floors / BrakeThrough Media

Quick-Step Floors beschikt over een sterk collectief voor de Ronde van Vlaanderen. Ploegleider Wilfried Peeters rekent zijn renners desondanks niet tot de topfavorieten. “Voor mij zijn Sagan en Van Avermaet de grote favorieten”, stelt hij tegenover Belga. “Zij moeten de koers maken, wij kiezen voor de rol van underdog.”

De meeste ogen zullen zondag gericht zijn op Philippe Gilbert. De ex-wereldkampioen maakte tot dusver veel indruk. “Philippe is in vorm”, beaamt Peeters. “Hij koerst hier met enorm veel goesting, heeft echt honger naar succes in de kasseiklassiekers en die eindzege (in de Driedaagse De Panne-Koksijde, red.) was goed voor zijn vertrouwen. Dat wil niet zeggen dat hij onze enige kopman is, net zoals andere jaren spelen we meerdere troeven uit. Dat is altijd onze sterkte geweest en dat passen we ook nu toe. Ik ga niets over onze tactiek uit de doeken doen natuurlijk, maar in de koers zelf zullen we meerdere namen vooruit schuiven.”

De ploegleider benadrukt dat er geen druk is om te winnen. “We hebben al 21 overwinningen op zak, met verschillende renners”, stelt Peeters, die zelf ooit tiende werd in De Ronde. “Natuurlijk winnen wij graag een klassieker, maar wij hebben al mooie zeges op zak. Er is geen enkele ploeg die zoveel koersen heeft gewonnen, met zoveel verschillende renners. Je kan niet elk jaar één van de vijf grote klassiekers winnen, maar ook die andere wedstrijden zijn belangrijk. Er is geen druk, wij rijden om te winnen zondag, zoals we dat altijd doen.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

katerkop 1 april 2017 om 08:48

edit redactie: niet doen

frankusa 1 april 2017 om 08:59

Je kiest zelf niet voor de rol van underdog. Je bent het, of je bent het niet.

Quick Step is het niet, met zo’n sterke ploeg rond Gilbert in topvorm.

F e r o x 1 april 2017 om 09:06

Hij bedoelt natuurlijk gewoon dat Quick-Step de gaten niet zal toerijden. Een waarschuwing naar de tegenstand simpelweg.

Culnamo 1 april 2017 om 09:07

Je kan wel degelijk voor een rol als underdog kiezen. Of de rest het met je eens is, is een tweede. Als dat het geval is, dan noemen we dat huichelen.
Net zoals je voor een rol als kanshebber kan kiezen.
In Nederland noemen we dat ‘hoog van de toren blazen’.

alsjewint 1 april 2017 om 09:21

@culnamo

Hoog van toren blazen als je jezelf als kanshebber ziet is natuurlijk niet in alle gevallen waar. Het ligt wel aan de kwaliteiten van de renner die dat zegt. Bijvoorbeeld Sep VanMarcke heeft nooit een klassieker gewonnen, maar als hij zich zelf kanshebber voor de RVV noemt dan vind ik dat realistisch en niet “hoog van de toren blazen” Anders wordt het al als iemand zegt dat hij gaat winnen.

De rol van underdog kiezen kun je inderdaad zelf in gang zetten, maar het is waar wat je zegt: of de ander daar in meegaat is vers 2. Ook hier is de naam van de renner sterk bepalend. Als Froome vooraf zegt dat hij zwakjes is en de Tour niet zal gaan winnen, dan geloven de anderen dat pas als hij ook echt tijd verliest in een rit.

DeLuiaardVanLimburg 1 april 2017 om 09:55

Wilfried kiest vooral de rol van hotdog:p.

On: Hoezeer ik eigenlijk alle andere toppers hoger waardeer, hoop ik hier op een epische twijstrijd tussen Gilbert en v Avermaet, eindelijk tegenover elkaar. Dat verhaal heeft nog veel meer in zich dan decwedstrijd alleen. Zin in in ieder geval!

Culnamo 1 april 2017 om 10:10

@alsjewint: met hoog van de toren blazen bedoel ik (net als met huichelen) dat het is wanneer de rest het er niet mee eens is.

assen 1 april 2017 om 10:34

Niet veel van aantrekken van wat ie zegt.
Meer dan anders zal een goede techniek belangrijk zijn; vaak hadden ze EN de beste renner(s) EN de beste ploeg. Nu hebben ze alleen de beste ploeg, en dat vereist een andere taktiek. Mijn idee zou zijn om lang voor de finish te ontsnappen, maar NIET op de heuveltjes want dan zitten die hele goede renners ook mee; dus op een vlak stuk. En daarvoor wel de koers hard maken zodat veel knechten van de andere goede renners al hebben moeten lossen.

Manuel Beltran 1 april 2017 om 11:46

Ik vind het wel leuker nu ze geen topfavoriet in huis hebben. Mooie ploeg met genoeg kanshebbers. Van mij mag Gilbert winnen zondag.

jooprioolpijp 1 april 2017 om 11:47

Hard gelachen om dit interview. Natuurlijk gaat QS de koers maken, als ze met de Sagans en Degenkobls tot het laatst doorrijden zijn ze gezien. Ik denk (en hoop) dat ze gaan proberen een paar van hun subtoppers mee te krijgen in een vroege & deftige kopgroep. Zin in.

nederbelg 1 april 2017 om 12:19

Haha, stel je even voor: 'Philippe Gilbert: "Ik kies voor de rol van underdog' "".
Case closed.
Edit: 1 april! Hoe kon ik me zo laten vangen? Toch? Fitte?

markd 1 april 2017 om 12:34

je kunt met zo’n ploeg niet in een “underdogrol ” vertrekken ( dat weet Peeters ook wel). Je hebt kwaliteit én ervaring én normaliter een collectief. Alleen zijn er 2 renners individueel sterker en ik zag ook deze week een Noorse beer ontwaken en een beer uit winterslaap heeft honger. Komt erop neer een duidelijk tactiek te hanteren om de individuele klasbakken de loef af te steken ( en dat kan , denk ik , niet vanuit een underdogpositie…) Dus koersen vanaf de Muur !

Pedalo 1 april 2017 om 12:55

Reed vorig jaren Stijn Vandenberg regelmatig tactisch zeer slecht. Rijd dit jaar Gilbert alle plannen in de poep. Hij is sterk, maar wint nooit van Sagan en GVA. Terpstra is de enige die solo kan rijden en mss Stybar. Boonen hoeft niet en Gilbert krijgt geen ruimte.

Pedalo 1 april 2017 om 12:58

Zorgen voor een finale van 150km is de enige oplossing…En Trentin samen Stybar na de Muur op pad sturen in een kopgroep.

Thijs E 1 april 2017 om 13:02

Er is geen druk om te winnen? Tuurlijk, QS investeert grof in een toerclubje dat eens in de zoveel tijd afstapt om het natuurschoon te bewonderen.

Lefevere wil ieder jaar een monument winnen, daar is de ploeg op gebouwd. Dus de druk is er, misschien niet als absolute topfavoriet, maar toch zeer als beste team.

denise 1 april 2017 om 13:42

Lijkt wel een aprilgrap.

Manuel Beltran 1 april 2017 om 13:58

@pedalo
Hoe kun je nu zeggen dat Gilbert alle plannen in de poep rijdt? 3 keer weggereden, 2 keer podium 1 keer winst (als ik me niet vergis). Dat is toch een betere score dan die van Sterke Stijn, die inderdaad tactisch niet de sterkste is. Als Gilbert het niet was, wie had het dan opzeker wel afgemaakt?

flashke 1 april 2017 om 14:10

@Manuel Beltran
Pedalo is gewoon de aprilvis onder ons. Gilbert rijdt 3 keer weg:
-DDV: Quickstep wint, Gilbert is tweedes. Reactie Pedalo: ‘Plannen in de poep!!!ii!i!!’
-E3: Gilbert wordt nipt tweede, na GVA die de 2 dagen later met alle andere Quickies, zonder Gilbert, simpel afrekent. Reactie Pedalo: ‘Plannen in de poep!!!!!’
-Driedaagse, rit 1: Gilbert rijdt weg, wint en legt er de basis voor zijn eindzege. Reactie Pedalo: ‘Plannen opnieuw in de poep!!!!iii!!!!!i!’

Jan Blokland 1 april 2017 om 14:59

Het is toch 2 april zondag? Je zou bijna gaan twijfelen dat je 1 dag vergist.

Tony 1 april 2017 om 17:45

Door hun uitspraken maakt QS zich eens te meer belachelijk. Het is een winnaarsploeg en kunnen niet tegen hun verlies. Zie maar GW waar de ploegleiding ontplofte na de demarche van ‘ploegspeler’ Terpstra.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair