Quick-Step Floors versterkt zich per direct met Kasper Asgreen

Quick-Step Floors versterkt zich per direct met Kasper Asgreen

foto: Sirotti (archief)

dinsdag 27 maart 2018 om 08:56

Quick-Step Floors verzekert zich tot eind 2020 van de diensten van Kasper Asgreen. De regerend Europees kampioen tijdrijden bij de beloften moet het gat in de selectie opvullen dat is ontstaan na de blessures van Dries Devenyns, Laurens De Plus, Petr Vakoč en Fernando Gaviria. Hij debuteert volgende week in de Scheldeprijs voor de WorldTour-formatie.

Het wordt voor de 23-jarige Asgreen zijn profdebuut. Hij komt over van het continentale Virtu, waar hij rijdt onder de vleugels van Bjarne Riis. Dit seizoen eindigde Asgreen al als zesde in de Trofeo Laigueglia. Daarnaast won hij een rit in de Kroatische rittenkoers Istrian Spring Trophy (2.2) en werd hij daar tweede in het eindklassement. Vorig jaar zegevierde de talentvolle Deen in de openingsetappe van de Ronde van Toekomst.

In januari had de ploeg van manager Patrick Lefevere hem al uitgenodigd op trainingskamp. Volgens de ploeg maakten Asgreens testen daar indruk. “Het gaf mij een heel mooie ervaring en indruk van de ploeg, maar ik durfde toen niet te dromen dat het zou leiden tot een contract. Ik heb hard gewerkt om hier te komen, maar nu start het echte werk en ik kan niet wachten om te beginnen, het hele team weer te ontmoeten en mijn waarde te bewijzen”, aldus de Deense hardrijder.

“Met deze transfer laten wij opnieuw zien hoe toegewijd wij zijn met investeren in jonge renners”, reageert ploegbaas Lefevere. “Kasper is onze twaalfde neo-prof sinds 2016, en tien van de renners die hun debuut hebben gemaakt namens Quick-Step Floors, rijden nog steeds voor ons. Meer dan de helft van hen heeft minstens een wedstrijd gewonnen, omdat ze hier de perfecte omgeving vinden om te ontwikkelen en te groeien, en omdat iedereen zijn kansen krijgt.”

Dit artikel delen:

30 Reacties

BasBelgie 28 maart 2018 om 00:47

Cavagna reed vorig seizoen ook al zeer sterk in de ronde van België.

0
BasBelgie 28 maart 2018 om 00:49

Rujano werd ook geen topper.

0
BasBelgie 28 maart 2018 om 00:49

Seeldraeyers

0
BasBelgie 28 maart 2018 om 00:51

Stefan Schumacher.

0
Jan Blokland 28 maart 2018 om 11:54

Ach, er zullen er altijd wel bij zijn die niet slagen. Over het algemeen heeft Lefevere er wel kijk op.
Gaviria sowieso, maar ook Jakobsen en Hodeg om er maar een paar te noemen zijn toch al aardig onderweg om naam te maken.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone