Quick-Step Floors met ijzersterke selectie naar Great War Remembrance Race

Quick-Step Floors met ijzersterke selectie naar Great War Remembrance Race

foto: Tim de Waele/Getty Images

woensdag 22 augustus 2018 om 12:26

Quick-Step Floors stuurt een ijzersterke selectie naar de gloednieuwe koers Great War Remembrance Race. De Belgische ploeg rekent onder meer op sprinters Fernando Gaviria en Fabio Jakobsen, Belgisch kampioen Yves Lampaert en de vertrekkende Niki Terpstra.

De selectie wordt aangevuld door Davide Martinelli, Maximiliano Richeze en Florian Sénéchal. “Het parcours ligt ons goed, waardoor we met vertrouwen en ambitie aan de start zullen verschijnen. Het zal een typische Vlaamse wedstrijd worden: veel draaien en keren, smalle wegen, steile hellingen en kasseien”, zo laat ploegleider Brian Holm weten op de ploegsite.

Voor Gaviria zal het zijn eerste koers worden sinds de Tour de France, waarin hij twee etappes won maar ook vroegtijdig moest opgeven. De Great War Remembrance Race zal aanstaande vrijdag plaatsvinden in de regio de Westhoek. De wedstrijd – die in het teken staat van de Eerste Wereldoorlog – zal starten in Nieuwpoort en finishen in Ieper, steden die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de Grote Oorlog. 

Selectie flag-be Quick-Step Floors voor flag-be Great War Remembrance Race
flag-co Fernando Gaviria
flag-nl Fabio Jakobsen
flag-be Yves Lampaert
flag-it Davide Martinelli
flag-ar Maximiliano Richeze
flag-fr Florian Sénéchal
flag-nl Niki Terpstra

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair