Quick-Step Floors heeft selectie rond Boonen voor Parijs-Roubaix compleet

woensdag 5 april 2017 om 20:17
Quick-Step Floors heeft selectie rond Boonen voor Parijs-Roubaix compleet

Foto: Sirotti

Quick-Step Floors heeft bekendgemaakt met welke acht renners het aanstaande zondag aan zal treden in Parijs-Roubaix. Tom Boonen gaat op jacht naar zijn vijfde overwinning in de Helleklassieker, maar met Niki Terpstra heeft de ploeg nog een oud-winnaar aan de start.

In vergelijking met de selectie voor de Ronde van Vlaanderen is Philippe Gilbert vervangen door Tim Declercq.

Selectie Quick-Step Floors voor Parijs-Roubaix
flag-be Tom Boonen
flag-be Tim Declercq
flag-be Iljo Keisse
flag-be Yves Lampaert
flag-cz Zdenek Stybar
flag-nl Niki Terpstra
flag-it Matteo Trentin
flag-be Julien Vermote

Dit artikel delen:

65 Reacties

Marathonman 5 april 2017 om 20:19

Dat is weer een akelig sterke ploeg. Volgens mij de meest logische opstelling voor deze wedstrijd, nietwaar?

nietram 5 april 2017 om 20:20

Niki heeft een mooie ploeg om zich heen om die tweede steen binnen te halen.

mus van de maasstad 5 april 2017 om 20:23

ik hoop toch niet dat het alle ballen op tom gaat worden

vanuit de kantlijn 5 april 2017 om 20:25

Die kans zit er dik in….

jooprioolpijp 5 april 2017 om 20:28

ja, dat dacht ik ook. Als Terpstra wegrijdt uit een elite-kopgroep met daarin ook Boonen en b.v. Trentin, wie gaat ‘m dan halen? Vraag is alleen, mag Terpstra dat, want voor je het weet wint hij, en dat lijkt niet de bedoeling bij QS.

Bazzz 5 april 2017 om 20:32

De tactiek om alle ballen op Boonen te doen zou zomaar fataal kunnen zijn.

zipp404 5 april 2017 om 20:32

3s (Devenyns) was toch sterk bezig in 3daagse, en is toch gehaald voor dit werk?

Mitch 5 april 2017 om 20:36

Als Terpstra Roubaix wint door te demareren uit een elitegroepje met Boonen denk ik niet dat hij nog veilig over straat kan in Vlaanderen.

Stablinksy 5 april 2017 om 20:39

Misschien vinden ze het bij Quick Step net leuk dat iedereen naar Boonen kijkt. Terpstra kan het afmaken, maar Stybar ook. En Trentin ook. En Lampaert en Keisse ook. Ik ben benieuwd.

Wheely 5 april 2017 om 20:42

Sterkste ploeg die meedoet, en dan winnen ze afgelopen weekend ook nog de Ronde en vandaag ook twee koersen. Het zal je team maar zijn.

Matisz 5 april 2017 om 20:45

Boonen gaat hem pakken!!

mooiman 5 april 2017 om 20:48

Tsjonge wat een line-up. Alle andere ploegen hooguit in de schaduw.
Wielrennen wordt steeds meer zoals Champions League bij voetbal.

djerkson 5 april 2017 om 20:50

Mark my words: Terpstra zal nooit winnen zondag. Ten eerste zal hij van QS niet mogen, ten tweede zullen Sagan, Naesen en Gva hem nooit laten rijden. Schrijf het maar op, het is Boonen bij QS of niemand.

TykkeThor 5 april 2017 om 21:03

“Terpstra mag niet winnen van QS.”
Onzin natuurlijk. Patje wil gewoon Parijs-Roubaix winnen. Het liefst met Boonen, maar als Stybar of Terpstra zondag over een paar wonderbenen beschikken of om wat voor reden dan ook een grote winstkans hebben gaan ze die echt niet aan de teugels houden. Een vergelijkbare situatie als in 2014 sluit ik niet uit.

Livestrong 5 april 2017 om 21:16

In P-R heb je niet zo veel aan een sterke ploeg maar komt het op de krachtigste renner van de dag aan. Verwacht dan ook helaas voor QS geen Boonen als winnaar.

ah-ja 5 april 2017 om 21:21

Tom Boonen is de naam. Nog 1 keer en dan nooit meer.

Aan TykkeThor: nog niet zo zeker van. Mocht er hem bijvoorbeeld een andere Belg dwarsboonen en de zege pakken wordt die stante pede geëxcommuniceerd uit de koerskerk, verketterd en voor eeuwig en altijd verbannen en gehaat. Ik heb het van horen zeggen…maar branden in de hel zal ie!

Scott Sunderland 5 april 2017 om 21:46

Sterkste ploeg. Geen twijfel. Ik snap best dat ze in eerste instantie proberen om Boonen te laten winnen. Publicitair en sportief de beste keuze. Maar Terpstra, Stybar en Trentin kunnen anticiperen en er met de overwinning vandoor gaan als de concurrentie vooral oog voor Boonen heeft. Want die zal met name geviseerd worden. Ik gok voor zondag zelfs op Trentin.

Pizzi 5 april 2017 om 21:47

Het zou best gruwelijk zijn als Tom zondag wint. En het kán zomaar gebeuren.

Ik hoop op een staaltje van de wereldkampioen.

Kreiger 5 april 2017 om 21:55

Er gaat gewoon hard gekoerst worden zondag. Denken jullie nu echt dat Boonen hem wil “krijgen”? Die mens heeft wel wat meer eergevoel dan dat. Binnen de ploeg zal er wel een rangorde zijn maar ze zijn bij qsf heus wel leep genoeg om ook met een andere renner te durven winnen.

Ik verwacht dat qsf de koers vroeg gaat openen in dienst van Boonen idd en dat hij erna zelf verder gaat schiften op zijn “kaskes”. Ze zullen dan onderling wel uitmaken hoe ze het oplossen als ze met meer zijn (cfr RvV). Boonen in vorm (is ie wel) en zonder pech kan gewoon quasi niemand volgen op de kasseien. Ik acht enkel Vanmarcke daartoe in staat en die ligt in de lappenmand. Van de mannen daarachter zitten er twee (Terpstra en Lampaert) in zijn eigen ploeg (Stybar heeft me nooit kunnen overtuigen in Roubaix, volgen ja, maar zelf schiften nah). Verder is het uitkijken naar Hagen en Degenkolb. Sagan en Van Avermaet moet je er op pure klasse bijzetten en Sky komt meestal als blok ook heel sterk naar voor in de Hel. Eventueel nog Naesen en Durbridge maar dan heb je het zowat gehad.

Het wordt een harde koers en Boonen zelf gaat er alles aan doen om te tonen dat hij de beste is over keien.

thombvb 5 april 2017 om 21:58

Vind het erg leuk voor Tim Declercq

Kreiger 5 april 2017 om 22:02

Als ze een vluchtersgroep moeten halen, zal Tom inderdaad de laatste zijn die op kop komt rijden van een grote groep als hij nog ploegmaats heeft. En als Tom op kop komt, is het om de andere toppers pijn te doen en de groep uit te dunnen. Tot zover de tactiek van qsf.

Beekman 5 april 2017 om 22:03

Heel Belgie gaat ervan uit dat Boonen zomaar fftjes wint maar zo eenvoudig is dat niet. Vorig jaar kwam hij niet eens op eigen kracht op het achterwiel van Hayman. Ik zet mijn kaarten op Sagan.

AZH 5 april 2017 om 22:06

Boonen wellicht de zwakste van dit team

janus89 5 april 2017 om 22:11

edit redactie: niet nodig

hardfietser 5 april 2017 om 22:16

Nou nog afwachten wat jongste bediende Naesen voor plannetje heeft uitgedokterd met Ome Greg om heel de Quick Stepploeg een loer te draaien…Wat ik zeggen wou: Tommeke heeft de laatste steen nog niet in zijn achtertas…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair