Quick-Step-Alpha Vinyl zoekt nieuwe sprinter en versterking voor Evenepoel
foto: Cor Vos
zaterdag 7 mei 2022 om 11:59

Quick-Step-Alpha Vinyl zoekt nieuwe sprinter en versterking voor Evenepoel

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad laten weten dat hij al versterking aan het zoeken is voor volgend seizoen. Quick-Step-Alpha Vinyl is op zoek naar een nieuwe sprinter en een knecht voor Remco Evenepoel in de bergen.

“Waar ik nu tijdens mijn bezoek aan de Giro niet aan zal ontsnappen, zijn de gesprekken met de makelaars. Ook ik kijk natuurlijk uit naar de juiste versterking. Staan op mijn lijstje: een sprinter en iemand die Remco Evenepoel kan bijstaan in het hooggebergte. Gezien zijn evolutie dit jaar is het logisch dat we daarin investeren”, aldus Lefevere in zijn column.

Naast een knecht voor Evenepoel, zoeken ze dus ook een sprinter. Eerder werd al bekend dat er interesse is voor Tim Merlier, die zelf einde contract is. “Ik wil ook heel graag weer een Belgische sprinter in de gelederen. Ik weet dat Tim Merlier vrij zal zijn aan het einde van het seizoen”, luidde het toen.

Over de start van de Giro in Hongarije
“Voor ons is een buitenlandse start niet meer of niet minder dan een extra kost. Logistiek moeten wij een dubbel programma draaien: één rennersbus voor Hongarije en een tweede rennersbus voor de herstart in Sicilië.”

Daarnaast geeft Lefevere ook commentaar op organisatie RCS: “Ze zijn soms een beetje Calimero: klagen over de impact van corona, jammeren dat we niet met Evenepoel of Alaphilippe naar de Giro komen. Mark Cavendish – vijftienvoudig ritwinnaar – telt blijkbaar niet”, aldus de manager van Quick-Step-Alpha Vinyl.

RIDE Magazine
40 Reacties
Sorteer op:
7 mei 2022 12:07
Mark Cavendish telt inderdaad niet. Wie wordt er nu enthousiast van een sprinter.
    7 mei 2022 12:09
    Van Sagan kon ik geweldig genieten, maar die zie je vast niet als sprinter?

    Kittel vond ik ook een pareltje trouwens.
    7 mei 2022 13:37
    Meer mensen dan je denkt, waaronder ik.
7 mei 2022 12:08
Voorjaarsversterking niet nodig na deze farce waarin er maar in 1 koers werd gepresteerd? Ik neem aan dat ze op z’n minst een coureur als Stuyven willen binnenhalen, zodat je tenminste iets meer opties hebt.
    7 mei 2022 12:14
    Turgis zijn contract eindigt. Lijkt mij zeer goede versterking.
    7 mei 2022 12:15
    Stuyven. LOL
7 mei 2022 12:09
Hij mag nog blij zijn dat de Giro vorig jaar niet in Hongarije startte. Dan had ie ook nog een tweede camion moeten regelen ;)
7 mei 2022 12:11
Van baerle
    7 mei 2022 13:13
    Hoezo Van Baarle met ae schrijven? Hoop je dat Patlev m dan eerder neemt of zo? En nee, hij is ook GEEN halve Belg!
    7 mei 2022 15:24
    Voorburg is slechts 10 km van Wassenaar
7 mei 2022 12:12
Nog even over die ‘Belgische sprinter’.
Er zijn er drie met een beetje fantasie:
De Lie, Merlier en Philipsen.
Mag De Lie weg als Lotto geen WT is?
    7 mei 2022 12:16
    Normaal niet, geldt enkel als ze zakken naar CT. Tenzij er een of andere clausule in zijn contract zit maar die kans lijkt me vrij klein
    7 mei 2022 12:49
    Dupont, Capiot, Meeus of Allegaert. Wel natuurlijk een treetje lager dan de namen die jij noemt, maar Jakobsen lijkt mij toch de #1 die ze naar de Tour sturen.
    7 mei 2022 21:18
    Philipsen blijft bij Alpcin
    7 mei 2022 21:18
    Alpecin
7 mei 2022 12:13
Met Van Aert ben je met 1 renner klaar: zo probleem opgelost.
    7 mei 2022 14:29
    2e plaatsen haalt Evenepoel al genoeg (volgens een expert).
7 mei 2022 12:18
Wel naar mijn mening zou ik niet investeren in hulp voor het hooggebergte, maar in de klassiekerkern daar waar in mijn ogen de grote kwaliteiten liggen van Evenepoel ( mijn voorspelling dat hij de man zou zijn in Luik Bastenaken Luik kwam ook uit) en ook enkele andere mannen, jarenlang gaan investeren in hulp voor het hooggebergte voor een man die niet zo veel kans maakt ooit een grote ronde te gaan winnen, dat is zonde. Dan kunnen ze beter een grote klassementsrenner gaan contracteren als je daar mee wilt gaan doen.
7 mei 2022 12:19
Als Bakala een Tsjech wil, kunnen ze Hirt weghalen bij Intermarché, dan kan Stybar op wielerpensioen.
7 mei 2022 12:31
Heerlijk toch. Wie anders dan Lefevere slaagt erin om, terwijl zijn renners tijdens de eerste Giro-dagen tevreden moeten zijn met een bijrol, toch weer alle aandacht naar zich toe te zuigen.
De Evenepoel / hooggebergte - discussie nog eens oppoken...
De vraag Merlier nog eens herlanceren.
Cavendish gaat stilaan richting uitgang, maar die gaat hij dan nog eens neerzetten als een cadeautje aan de Giro-directie. Faut le faire...
(en dan nog het geklaag over de buitenlandse start, waar voor alle ploegen kosten aan verbonden zijn. Zo'n Hilaire Vanderschueren hoor je daar toch nooit over klagen?)
7 mei 2022 12:33
Misschien dat De Plus eerder weg mag bij Ineos. Maar ja, of die nog lang mee kan in het hooggebergte, dat is een gok/vraagteken.
7 mei 2022 12:38
Ik vind de versterking voor in de bergen ook compleet overbodig. Liever één of twee pionnen voor in het Vlaamse werk zou ik nuttiger vinden. Misschien 1mannetje erbij voor Remco kan wel. Maar ik geloof niet echt dat hij een grote ronde gaat winnen. Denk meer iemand voor Luik Lombardije. Misschien rittenkoers van een week maar denk niet dat hij een Grote ronde kan winnen. En om nou winst in een grote voorjaarsklassieker op te geven voor een top 10 in een grote ronde vind ik ook niet echt slim
7 mei 2022 12:52
Het beleid van de laatste jaren dus (gericht op sprint en heuvels). Het volgende Vlaamse voorjaar zal dus wederom tegenvallen en dat is een keuze.
    7 mei 2022 14:43
    Als Asgreen en Alaphilippe hun niveau van de vorige jaren halen, dan heeft Quickstep nog altijd 2 renners die bij de beste 5/6 horen voor die wedstrijden.
7 mei 2022 13:15
Ik lees niets over grote rondes, wel over klimversterking. Evenepoel heeft dit jaar getoond kans te maken in rondes als die van het Baskenland, maar het team was niet sterk genoeg om hem te steunen. Logisch dus dat ze daar wat versterking zoeken. Dat soort helpers kan ook van dienst zijn in de klimklassiekers en, eventueel, afhankelijk van REV's evolutie, in het grote ronde werk.

Merlier voor Cavendish lijkt me ook een logische en leuke. Het zou bovendien al een eerste voorjaarsversterking kunnen zijn. Merlier wint de laatste jaren toch wat kleinere koersen als Nokere en moet in een GW niet onderdoen voor Jakobsen.

Tenslotte nog wat schuiven in het voorjaarsblok; wat mij betreft exit Stybar en Ballerini en een Turgis erbij, nu Girmay lijkt te verlengen. Toch straf dat Lefevere naast VDP en WVA greep.
    7 mei 2022 13:17
    Hoezo exit ballerini?
    7 mei 2022 13:24
    Inderdaad exit Ballerini. Die heeft 1 hele goede maand gekend, maar dat is inmiddels 15 maanden geleden.
    7 mei 2022 13:45
    @melkzuur : het is geen voetbal. Ballerini heeft nog een lopend contract.
7 mei 2022 13:31
En hoe zit het met Jakobssen dan?
7 mei 2022 13:54
De deal met Merlier is rond, die zoektocht is klaar…
    8 mei 2022 09:20
    @Polleke wel grappig dat Lefevere moord en brand schreeuwt als andere ploegen bij zijn renners met een aflopend contract komen beurten, terwijl Lefevere exact hetzelfde doet. De onderhandelingen voor volgend jaar zijn al lang begonnen. Echt onzin om dit zoals Lefevere in het verleden te ontkennen
    8 mei 2022 09:41
    Zakdoekje Harry?
    8 mei 2022 10:51
    @Beer Ik vind Lefevere gewoon hypocriet wat dit betreft, maar ook de UCI. Iedereen weet dat er het hele jaar door onderhandeld wordt. Ga er dan als ploegleider ook geen andere ploegen op aanspreken in de pers als je het zelf ook doet. De makelaars zijn er niet voor niets.
7 mei 2022 13:58
QS heeft weer nood aan echte killers. Het is (na Bardiani) de ploeg die het langst moet wachten op een ritzege in de giro. Met de Cattaneo's van deze wereld win je de oorlog niet.
7 mei 2022 14:47
Wel grappig dat iedereen beter weet dan Lefevere zelf hoe hij z'n ploeg moet samenstellen en wat z'n sponsors wensen.
De klassieke kopmannen liggen niet zomaar voor het oprapen op de markt, een sprinter a la Merlier kan ook een versterking betekenen voor de klassieke ploeg, met Asgreen en Alaphilippe heb je twee mannen die het op hun beste dagen kunnen opnemen tegen Mathieu en Wout en zo zijn er niet veel, en misschien wil Soudal gewoon helemaal niet dat alle ballen op die maand Vlaamse kasseikoersen gezet worden?
Mooie scorebordjournalistiek ook om een jongen van 22 maar meteen in het eendagshoekje te gooien omdat hij eerder een grote eendagskoers won dan een grote rittenkoers. Zoals Beer ook zei, ondersteuning voor de bergen zoeken betekent niet dat ze nu plots weer denken dat hij volgend jaar de Tour wint.
    7 mei 2022 15:49
    Niets aan toe te voegen, Cochise.
    7 mei 2022 19:32
    Zo'n Pidcock, Arensman, Foss... zijn ouder dan Evenepoel en hebben ook nog geen GT gewonnen maar ook nog geen monument. Daar zouden sommigen hier dan ook vast niet meer in investeren.
    8 mei 2022 10:08
    ‘Misschien wil Soudal gewoon helemaal niet dat alle ballen op die maand Vlaamse kasseikoersen gezet worden.’

    Interessante stelling. De kasseiklassiekers waren voor het team van Lefevere altijd belangrijk en zijn in Vlaanderen ook wel koersen die zeer veel aandacht krijgen.

    Anderzijds is de echte kasseispecialist een renner die de rest van het jaar zelden nog voor grote zeges zorgt, tenzij het bv. ook nog een goede tijdrijder/sprinter is of een multitalent zoals van Aert en van der Poel (zeer prijzige types).

    Gezien die 2 vastliggen en de beste renners zijn voor de RVV en Roubaix, kan je je de vraag stellen hoe zinvol het is om zwaar te gaan investeren in een superblok in de breedte om het tegen die 2 wonderboys (en Pogi?) op te nemen. Met de tandem Asgreen-Alaphilippe (als die volgend jaar wel weer Vlaamse koersen zou rijden) ben je op zich al goed gewapend met 2 renners die daarnaast ook in andere soorten koersen kunnen meespelen.

    Misschien investeer je dan inderdaad beter in een goeie sprinter en klimmer, want daar ga je in veel meer koersen iets aan hebben dan aan een pure/dure kasseispecialist voor die paar weken in het voorjaar en die wellicht toch moet passen als Mathieu, Wout of Tadej de turbo aanzet.

    Merlier i.p.v. Cav (hoewel Tim wel duurder zal zijn) zou een goeie piste zijn en dan vraag ik me af of er nog een vervanger voor Stybar kan aangetrokken worden. Gezien het DNA van de ploeg in het verleden vermoed ik dat ze toch ook nog hun ogen zullen openhouden voor een extra renner die iets kan bijdragen in het Vlaamse voorjaar maar niet eentje die ze een miljoen per jaar moeten betalen.
7 mei 2022 23:23
Als spurter zal het wel Merlier wel worden. West-Vlaming, heel snel en kan ook nog wel wat fietsen indien nodig. Een volwaardige kompaan (helper vind ik nogal denigrerend, laat staan knecht) voor Evenepoel is een must. En dan liefst geen tweezak als Almeida die nog liever doodvalt dan een meter voor een ander op kop te rijden. Het moet dan ook wel een echte topper zijn, iemand die op elk terrein zijn plan trekt, en zeker ook op het vlakke zijn streng trekt, en vooral tot het laatste meegaat. Denk dan bv. aan ... het niveau van Yates, Vlasov, Mas en waarom niet ... Roglic of Dumoulin? Ik krijg al langer het gevoel dat het verhaal van die twee kopstukken zowat ten einde loopt daar bij Jumbo. Maar goedkope jongens zijn er niet meer op dat niveau ... En als je de komende jaren het moet gaan opnemen tegen Pogacar, dan kan je maar beter met z'n twee zijn dan alleen ... dacht ik zo.
    8 mei 2022 00:16
    @Marcus op basis waarvan loopt het verhaal van Roglic ten einde bij JV? Roglic heeft net bijgetekend t/m 2025

Reacties zijn gesloten.