Quick-Step Alpha Vinyl met Alaphilippe en Evenepoel in de Brabantse Pijl
Evenepoel - foto: Cor Vos
maandag 11 april 2022 om 12:24

Quick-Step Alpha Vinyl met Alaphilippe en Evenepoel in de Brabantse Pijl

Quick-Step Alpha Vinyl heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Brabantse Pijl woensdag. De kopmannen in de ploeg zijn wereldkampioen Julian Alaphilippe en Remco Evenepoel, die in de voorbije week in actie kwamen in de Ronde van het Baskenland.

Alaphilippe heeft goede herinneringen aan de Brabantse Pijl, waar hij voor de zesde keer aan de start staat. Hij won de semiklassieker in 2020, tien dagen nadat hij voor het eerst wereldkampioen was geworden, en deed het nooit slechter dan de negentiende plaats. Afgelopen week reed de 29-jarige Fransman de Ronde van het Baskenland, waarvan hij met een dagzege en twee tweede plaatsen terugkeerde.

Ook Evenepoel kwam in actie in Spaans Baskenland. De 22-jarige renner greep daar net naast de winst in de openingstijdrit en nam op de voorlaatste dag de leiderstrui over van Primož Roglič. Op de slotdag deed hij er alles aan om zijn trui te verdedigen, maar kraakte op de laatste klim en zag de eindzege naar Daniel Felipe Martínez gaan. Het wordt voor Evenepoel zijn eerste optreden in de Brabantse Pijl.

De ploeg gaat met vertrouwen van start, zegt sportdirecteur Geert Van Bondt. “Zowel de moraal als de vorm zijn goed. Met Julian en Remco hebben we twee kopmannen, renners die in staat zijn om in het laatste deel van de koers mee te doen. Andrea (Bagioli, red.) – van wie we moeten afwachten hoe hij herstelt na zijn val in de Amstel – Davide, Rémi, Dries en Mauri zullen veel steun brengen en kunnen ons helpen om echt ver te komen in de wedstrijd.”

Selectie Quick-Step Alpha Vinyl voor flag-be De Brabantse Pijl (13 april)
flag-fr Julian Alaphilippe
flag-it Andrea Bagioli
flag-it Davide Ballerini
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Dries Devenyns
flag-be Remco Evenepoel
flag-be Mauri Vansevenant

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
11 april 2022 12:39
Top selectie !
    11 april 2022 13:22
    Zeker een top selectie. Sterk genoeg om hun eerste overwinning op Belgisch bodem binnen te halen. Wordt denk ik een strijd tussen QSA, Ineos en hopelijk kan UAE ook meedoen.
    11 april 2022 15:16
    @Kartouche Het gaat QSA niet lukken om woensdag de 1e overwinning op Belgische bodem binnen te halen. KBK blijft de 1e van dit jaar
    11 april 2022 16:07
    als je de namen leest dan zou je bijna kunnen spreken van een ploeg met 6 (schaduw)kopmannen en Devenyns. Als iedereen OK is, zou dit echt een team zijn om te rijden zoals "vroeger". Ik ben dan ook benieuwd of ze tactisch alle eieren in het mandje van Evenepoel (geen zekerheidje bij een sprint) en Alaphillipe (leek me ondanks overwinning nog niet messcherp) gaan leggen, of dat ze gaan spelen met de breedte van de ploeg.
    11 april 2022 16:17
    @Harryjohan71 of ze het gaat lukken valt nog te bezien. Maar wat Michelangelo zegt op papier een enorm sterk team, die doet denken de succesjaren. Dat ze zo hoog inzetten voor een semi klassieker zegt genoeg over dat ze enorm honger hebben naar die eerste overwinning op BE bodem.
    12 april 2022 03:51
    @Kartouche KBK is ook Belgische bodem. In dit veld moet QSA Brabantse Pijl gewoon winnen, dat is toch wel duidelijk.
11 april 2022 16:06
Wat een selectie voor deze wedstrijd!

Reacties zijn gesloten.