Qhubeka ASSOS trekt Lasse Norman Hansen en Matteo Pelucchi aan

vrijdag 4 december 2020 om 16:20
Qhubeka ASSOS trekt Lasse Norman Hansen en Matteo Pelucchi aan

Norman Hansen mag zijn olympische dromen najagen - foto: Cor Vos

Lasse Norman Hansen en Matteo Pelucchi zijn de nieuwste aanwinsten van Qhubeka ASSOS, de opvolger van NTT Pro Cycling in het profpeloton. Ook maakte de ploeg de contractverlenging van Reinardt Janse van Rensburg bekend.

Norman Hansen (28) moest na twee seizoenen vertrekken bij Alpecin-Fenix. De ploegleiding was van mening dat de Deense hardrijder zijn baanprogramma voor de Olympische Spelen niet kon combineren met de weg. Maar nu heeft hij een nieuwe werkgever gevonden. Bij Qhubeka ASSOS krijgt hij enerzijds een dienende rol voor Giacomo Nizzolo en de andere snelle mannen in de ploeg en anderzijds mag hij zijn olympische dromen najagen.

“Ik vind het geweldig om bij deze ploeg te komen en ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen”, laat de olympische kampioen op het omnium van Londen (2012) weten via zijn nieuwe team. “Ik ben erg enthousiast over de rol die ik krijg en ik hoop dat we veel mooie successen kunnen behalen. Ook krijg ik de kans om zowel mijn land als mijn ploeg te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen. Het belooft erg bijzonder te worden.”

Pelucchi komt over van Bardiani-CSF-Faizanè – foto: Cor Vos

Pelucchi (31) komt over van Bardiani-CSF-Faizanè. Bij zijn nieuwe ploeg komt de snelle Italiaan zijn goede vriend Nizzolo tegen. “Ik ken Giacomo al van jongs af aan, dus ik kan niet wachten om met niet alleen een goede vriend, maar ook een van de beste renners van het peloton samen te werken. Hij had een vrij goed seizoen in 2020 totdat hij door een blessure moest stoppen. Ik zou graag helpen om van volgend seizoen een nog groter succes te maken.”

Janse van Rensburg
Voor Janse van Rensburg (31) wordt 2021 zijn zevende achtereenvolgende seizoen bij de Zuid-Afrikaanse ploeg, zijn tiende in totaal. “Ik ben erg blij dat ik bij de ploeg kan blijven. Voor het grootste deel van mijn carrière ben ik bij de ploeg en we hebben samen al veel meegemaakt.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

hartstikkebedankt 4 december 2020 om 16:36

Pelucchi misschien als dedicated lead-out voor Nizzolo? Hij is op zich wel snel genoeg ervoor. Hansen is nog wel een aardige renner voor zo af en toe een goede notering in een rondje of eendagswedstrijd.

0
Titaantje 4 december 2020 om 18:59

tsja, wat heb je aan een leadout die in 80% van de etappes gelost wordt?

0
Wheely 4 december 2020 om 16:54

Die Lasse Norman Hansen zou zomaar stand-in kunnen zijn voor Matt Damon of Jesse Plemons.

0
Verweggistan 4 december 2020 om 17:44

Twee aardige aanwinsten zowaar. Renners die een koers kunnen winnen.

0
Casar 4 december 2020 om 17:46

Ze zitten nu wel echt in de c categorie renners te vissen. Desalniettemin blij dat deze ploeg volgend jaar bestaat

0
Magician 4 december 2020 om 18:43

Tsja. Hansen kan in potentie best wat toevoegen, maar hoeveel tijd heeft hij naast de baan? Bij Alpecin vonden ze het te weinig, en het contracteren van Pelucchi is een teken van pure armoede.

0
Stijn P 4 december 2020 om 19:22

Snap de commentaren hier niet zo. We weten allemaal hoelang de sponsor-onzekerheid duurde, had er iemand verwacht dat ze wel nog A- of B-categorie renners zouden aantrekken (zo ja, wie dan?).

Waarschijnlijk wordt het weinig dit jaar qua resultaten voor dit team, maar ik ben allang blij dat het aantal omgevallen WT teams beperkt is gebleven.

0
LucasR 4 december 2020 om 23:41

Precies dit.

0
wimpy 4 december 2020 om 20:50

Minali ook dan maar?

0
Frank V 4 december 2020 om 22:37

tjaaa…

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone