Puck Pieterse zet punt achter haar crossseizoen
foto: Cor Vos
vrijdag 4 februari 2022 om 21:18

Puck Pieterse zet punt achter haar crossseizoen

Puck Pieterse heeft met het wereldkampioenschap veldrijden in Fayetteville haar laatste cross van deze winter gereden. Even was er sprake van dat de kersverse U23-wereldkampioene dit weekend nog in actie zou komen, maar Alpecin-Fenix laat weten dat haar crossseizoen erop zit.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Pieterse won afgelopen weekend het WK veldrijden voor beloftes in Fayetteville door in de sprint haar landgenote Shirin van Anrooij te verslaan. Verder was ze deze winter de beste belofte in de strijd om de Wereldbeker, werd ze Europees vice-kampioen op de Col du Vam en stond ze zowel in Overijse, Tábor, Namen, Hulst, Flamanville als Hoogerheide op het podium in de Wereldbeker.

Alpecin-Fenix, de ploeg van de 19-jarige renster, deelt in een perscommuniqué mee dat aan het begin van het seizoen al werd besloten dat het WK veldrijden haar laatste cross van deze winter zou zijn. “Ondanks haar jonge leeftijd heeft Puck een behoorlijk gevulde crosswinter achter de rug. Het is nu tijd voor een welverdiende pauze, waarna ze zich zal gaan voorbereiden op haar zomerseizoen.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2022 22:25
Wat houdt haar zomerseizoen in? Weg? Mtb? Training? Handdoek op een ligbed in Egypte?
    4 februari 2022 22:29
    MTB veronderstel ik, dat was de afgelopen jaren eigenlijk nog meer dan veldrijden haar hoofddiscipline
    4 februari 2022 22:37
    Bedankt meneer bol! Verklaart ook haar band met Fem.
4 februari 2022 22:41
Nog een paar rensters die stoppen. En Sanne Cant weer op het podium.
    4 februari 2022 22:44
    Dat laatste zeker niet:
    https://www.wielerflits.be/nieuws/sanne-cant-moet-dit-weekend-toekijken-vanwege-covid/
5 februari 2022 00:10
Sanne Cant start niet in Maldegem en Lille. Positief getest ! Ook dat nog !
    5 februari 2022 09:36
    Wie wordt dan de beste Belgische? Spannend!

Reacties zijn gesloten.