Puck Pieterse tweede in Maasmechelen: “Plan was om laatste ronde op kop te blijven”
foto: Cor Vos
zondag 30 oktober 2022 om 19:19

Puck Pieterse tweede in Maasmechelen: “Plan was om laatste ronde op kop te blijven”

Na vorige week geklopt te worden door Fem Van Empel in Tábor moest Puck Pieterse van Alpecin-Deceuninck ook in Maasmechelen genoegen nemen met een tweede plek achter haar landgenote. Pieterse wist lange tijd bij Van Empel te blijven maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. “Het plan was om in de laatste ronde in eerste positie te blijven.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik wist dat het moeilijk inhalen is op dit parcours. Uiteindelijk werd ik op een belangrijk moment gepasseerd door Van Empel. Toen wist ik dat het heel moeilijk ging worden. Uiteindelijk ben ik blij met een tweede plek”, verklaarde ze. Ook in de beginfase nam de 20-jarige renster al het initiatief. “De tactiek was om de eerste ronde meteen vol te gaan, maar na twee ronden voelde ik me vermoeid. Daarna heb ik geprobeerd een strak tempo te rijden”, zei de regerend wereldkampioene bij de beloften.

Ook op de balkjes, de specialiteit van Pieterse, was ze niet in staat het verschil te maken. “Mijn techniek is verbeterd dit jaar. Normaal raak ik de balkjes niet meer aan, maar nu lagen ze vlak na een bocht en was het heel hobbelig waardoor ik ze met weinig snelheid moest nemen.” Toch kan Pieterse leven met de uitslag. “Uiteindelijk hebben we in de kopgroep goed samengewerkt en we hadden elkaar allemaal de overwinning gegund”, besluit ze.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
30 oktober 2022 20:01
Wat een toppertje! Genieten geblazen!

Reacties zijn gesloten.