Puck Pieterse over favorietenstatus: “Ik mag vertrouwen in mijzelf hebben”
foto: Cor Vos
donderdag 4 november 2021 om 17:49

Puck Pieterse over favorietenstatus: “Ik mag vertrouwen in mijzelf hebben”

Na een vierde en een tweede plaats in de Wereldbeker-crossen van Zonhoven en Overijse mag Puck Pieterse zich terecht de topfavoriet noemen voor het EK veldrijden bij de beloften. Hoe ze er zelf naar kijkt? “Ik mag vertrouwen in mijzelf hebben.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“De afgelopen wedstrijden zijn qua uitslagen steeds beter gegaan. Aan de vorm zal het niet liggen. Ik verwacht wel een beetje een gekke wedstrijd”, denkt ze. “Tenminste, dat is mijn ervaring in kampioenschappen tot nu toe. Ik rijd niet tussen de elites en moet opeens zelf koers gaan maken. Dat kan voor een gekke wedstrijd zorgen.”

Het parcours op en rond de VAM-berg is er een dat haar ligt, denkt ze. “Zeker met die klimmetjes erin. Zaterdag ga ik verkennen en dan weet ik precies hoe technisch het is. Ik denk dat het wel een leuk parcours is.”

Drie keer op rij?
Als Pieterse zondag wint, dan is ze voor de derde keer op rij Europees kampioen. Vorig jaar greep ze in Den Bosch de titel bij de beloften, een jaar daarvoor in Silvelle bij de junioren. “Ik mocht geen wedstrijden in het tenue rijden, maar droeg het wel in trainingen. Dat is ook heel mooi. En er zijn ook podiumceremonies voor beloften bij, dus daar mocht ik hem al een paar keer aandoen. Hopelijk is dat na dit weekend ook nog mogelijk.”


RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
4 november 2021 18:08
Hup Puck! De Nederlandse hoop in de strijd tegen Vas. Qua techniek net zo goed, maar Vas heeft nu nog net even wat meer power waardoor zij kan blijven rijden waar anderen moeten lopen.
    4 november 2021 19:45
    Nu doet Vas met de elite mee, dus dit zou wel eens een one woman show van Puck kunnen worden.
4 november 2021 23:30
Geachte P Pieterse, ik zou u graag aankomende zondag op het hoogste schavot zien flaneren met uw gewonnen mooie truitje. Ik schat de kansen van de tegenstanders erg matig in na het trieste vertrek van kassa in de beloften categorie. Het is simpelweg gewoon een laffe daad en dit laat zien dat kassa haar meerdere moet erkennen in de momenteel ontketende Pieterse. Na afgelopen weekeinde is te zien dat Pieterse een stijgende lijn door trekt en kassa niet veel meer verbeterd. Ze is simpelweg gewoon angstig voor de adelaarin van Amersfoort. Graag wil ik nog terug komen op een gezegde van de legendarische Belg, "wat goed is komt snel". Dus we gaan het zien allen!
    5 november 2021 00:17
    Kassa? Ik denk dat ik weet op wie je doelt, maar is dat haar door jou verzonnen bijnaam ofzo?
    5 november 2021 07:17
    Adelaarin? Of Adelaares?
    5 november 2021 08:27
    Zal wel een autocorrect-dingetje zijn Brabander.
    5 november 2021 08:31
    Wel een vette bijnaam, kassa!, wie zou die passen?
    5 november 2021 09:24
    Froome misschien?
    5 november 2021 09:35
    Iserbyt als hij alledrie de klassementen wint?
5 november 2021 06:06
Sinds ze weg is bij Eli doet ze het een stuk beter. Go Puck!
5 november 2021 10:07
Altijd vervelend als je een paar afleveringen van goede tijden slechte tijden gemist hebt. Help me even. Waarom is Eli de slechterik? En Vas is wat mij betreft de grootste aanwinst van onze sport. Van mij mag zij de titel pakken.

Reacties zijn gesloten.