Puck Pieterse grijpt naast eerste Wereldbeker-zege: “Fem verdiende het”

zondag 16 januari 2022 om 15:02
Puck Pieterse grijpt naast eerste Wereldbeker-zege: “Fem verdiende het”

foto: Cor Vos

Puck Pieterse was in Flamanville dicht bij haar eerste overwinning in de Wereldbeker, maar het mocht niet zo zijn voor de renster van Alpecin-Fenix. Ze werd in een spannende sprint geklopt door Fem van Empel. “Het was heel zwaar in de laatste honderd meters”, erkent Pieterse.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Onderweg geraakten Pieterse en Van Empel niet van elkaar af, waardoor het uitdraaide op een sprint met twee. Pieterse probeerde Van Empel te verrassen in de laatste bocht, maar dat bleek te opportunistisch. “De finish had iets eerder moeten liggen”, vertelt Pieterse na afloop. “FEm kwam er sterk overheen en verdiende de zege.”

Bij de balkjes leek de leidster in het Wereldbeker-klassement voor U23-vrouwen een voordeel te hebben ten opzichte van Van Empel, maar dat kon ze niet uitbuiten. “Normaal kan je bij balkjes sneller er overheen gaan, maar nu verloor je veel snelheid”, geeft ze aan. “Het scheelde wel wat energie dat ik kon springen, maar ik won er niet veel tijd.”

In het algemeen klassement van de Wereldbeker is Pieterse nu derde met 325 punten, kort achter nummer twee Denise Betsema (343 punten). Fem van Empel is door haar zege nu vierde met 293 punten. De laatste manche in het klassement is volgende week zondag in Hoogerheide.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Murcia 16 januari 2022 om 15:26

Ook ijzersterk bezig dit jaar en een genot om naar te kijken vanwege de fraaie techniek die ze heeft. De balkjes gaven haar inderdaad niet het voordeel vandaag vanwege de plek en dus lage snelheid maar de strijd met o.a. Fem en Shirin zorgt voor een vormpeil dat al zeer hoog ligt.

Franco Ballerini 16 januari 2022 om 15:29

Ze moet alleen nog wat werken aan het traplopen, want vandaag ging ze daar niet voor de eerste keer weer bijna onderuit.

Murcia 16 januari 2022 om 15:44

@Franco
Is niet haar sterkste punt inderdaad, Fem was een voetbalster dus die heeft daar wel een voordeel van op de loopstroken en de trappen. Puck moet vooral verbeteren verder op haar inhoud maar dat komt vanzelf.

WoutMathieu 16 januari 2022 om 17:16

Puck verloor inderdaad elke keer een lengte of twee op Femke, de trap op.

C de Vries 16 januari 2022 om 19:56

Ik snap niet waarom er veldrijd(st)ers zijn die niet over de balken springen. Je ziet toch hoeveel winst Pidcock daarbij pakt en het is een eenvoudige bunny hop x 2. Ik doe het op mijn Honzo en die is wel even wat zwaarder dan een racefiets.

Headlines

Materiaalzone

Populair