Prudhomme pleit voor meer controles op motortjes

vrijdag 22 april 2016 om 13:23
Prudhomme pleit voor meer controles op motortjes

Foto: Sirotti

Christian Prudhomme pleit voor meer controles op motortjes in fietsen. De directeur van de Tour de France vertelt aan La Dernière Heure dat wat hem betreft de opsporing van valsspelers topprioriteit heeft. “Op dit moment is er één dossier dat echt prioriteit heeft in het wielrennen. Dat is de mechanische fraude”, aldus Prudhomme.


Hij baalt dat de geloofwaardigheid van de wielersport opnieuw een klap krijgt. “We zetten twee stappen voorwaarts en weer drie achteruit. We spannen ons al jaren in om doping te bestrijden en het wielrennen weer geloofwaardig te maken, zoals andere sporten. Toch is die nog niet uitgeroeid en nu komt dit er nog bovenop.”

Prudhomme pleit voor samenwerking. “Motortjes zijn geen gerucht meer, maar bestaan echt. We moeten daar samen tegen optreden. We moeten tot op de bodem gaan en radicale maatregelen nemen. Ik heb dat ook gevraagd in naam van de vereniging van alle organisatoren”, geeft hij aan.

De huidige controles werken volgens hem onvoldoende. “Er moeten meer controles komen, ze moeten systematisch gebeuren, dat is het belangrijkste.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Bertvd 22 april 2016 om 13:52

Roep maar wat je van die maffe Fransozen vindt met hun ASO. Maar zij durven af en toe ‘boe’ te roepen tegen falsspielerij

Spinergy 22 april 2016 om 14:25

Dat hij dit een nieuw probleem noemt, vind ik wel het meest alarmerend.

Verweggistan 22 april 2016 om 16:34

Als ie ze ook zelf gaat betalen kan dat toch zo geregeld worden

girardengo 22 april 2016 om 16:35

Het ‘cyclisme à deux vitesses’ heeft er een dimensie bijgekregen. Het wordt er niet leuker en geloofwaardiger op, zowel in de sport als in het wielertoerisme.

ettixlidel 22 april 2016 om 18:37

het valt erg op dat de grote wieler kenners en schrijvers op dit forum oorverdovend stil blijven misschien dat hun grote kampioenen toch wat minder kampioen zijn

Dekker 22 april 2016 om 18:46

Waarom altijd maar roeptoeteren? Ik heb dan zoiets van zeg niets en voer gewoon “stiekem” 5x extra strenge controle in. Van te voren zo roepen is alleen voor de bühne en ook niet effectief, eventuele valsspelers zijn nu gewaarschuwd terwijl we ze het liever gewoon op heterdaad betrappen toch? Waarom niet zeggen dat de huidige controle prima is en dan in plaats daarvan extra controleren met extra scanners, materiaalcontrole en warmtecamera’s?

reusjen 23 april 2016 om 00:06

Waarom schaft de aso niet gewoon een scanpoort aan zoals op luchthavens. Alle fietsen erdoorheen voor ze het dak op mogen of voor ze onder de kont van een wielrennen komen en je bent er toch? Of denk ik nu te simpel.

Romāns Vainšteins 23 april 2016 om 00:13

Nee, dat is precies goed.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.