Prudhomme: “Nog geen beslissing over aantal renners in grote rondes”

Door , dinsdag 28 februari 2017 om 18:36
Prudhomme: “Nog geen beslissing over aantal renners in grote rondes”

foto: Sirotti

De ASO (Tour de France en Vuelta a España), RCS Sport (Giro d’Italia) en Flanders Classics kondigden eind november 2016 aan dat zij in hun koersen een renner per team minder gaan verwelkomen in 2017. Dat kwam als donderslag bij heldere hemel voor ploegen, teammanagers, renners en de UCI. Toch leeft het idee nog steeds.

Discussie
Volgens ASO-directeur Christian Prudhomme is de discussie nog altijd gaande, ondanks dat de UCI direct met ‘nee‘ reageerde aan het einde van vorig jaar. De drie organisatoren konden ook op felle kritiek rekenen van betrokkenen uit de wielerwereld. Het idee was om tijdens de grote rondes met negen renners te starten in plaats van acht, terwijl de andere wedstrijden zeven renners per team zouden uitnodigen in plaats van acht. “De discussies zijn nog aan de gang, maar ik hoop dat we in de toekomst het aantal renners kunnen verminderen”, aldus Prudhomme tegenover Sporza.

Dit artikel delen:

8 Reacties

zeurwiggo 28 februari 2017 om 18:50

Net andersom he. Het waren er al negen in grote rondes

Kingstown 28 februari 2017 om 19:14

Ik hoop nog steeds dat ze uit gaan breiden naar 10 renners per grote ronde. Net zoals vroeger. Hoe meer mensen hoe meer vreugd!

ewoedski 28 februari 2017 om 20:24

Hoeft er ook niemand alleen op de kamer. 9 renners werkt buitenbeentjes in de hand.

pjam4 28 februari 2017 om 22:09

Gewoon 8 doen! Het peloton mag best ietsje kleiner, komt ook de veiligheid ten goede en de controle van m.n. de grote ploegen zoals Sky mag ook ietsje minder, komt de spanning alleen maar ten goede. En max. 20 ploegen, het aantal WT ploegen gaat toch afnemen en meer wildcards van allerlei kleine, vage Franse of Italiaanse ploegen zit het publiek (behalve het thuisfront van die ploeg’niet op te wachten).

reusjen 28 februari 2017 om 22:31

Ik vraag me echt af of het qua veiligheid wat uitmaakt. De problemen doen zich voor op de 1e rijen van het peloton, en dat peloton blijft net zo breed. Er zullen mijn inziens nog net zoveel renners lopen te wringen voorin alleen het peloton wordt iets korter.

Chaba 1 maart 2017 om 09:02

Voor de veiligheid geloof ik er ook niet zo in. Minder controle en daardoor een attractieve koers betwijfel ik ook. Eén renner minder bij Sky en ze rijden niet meer vier man over de finish in het elite groepje maar drie :)

Mathieu Moller 1 maart 2017 om 11:32

Eens met Chaba.
Ik verwacht niet dat die ene renner van Sky ineens maakt dat Sky de koers niet meer kan controleren. Al helemaal niet omdat de andere ploegen natuurlijk ook een mannetje minder hebben.

SCIC 1 maart 2017 om 16:54

Het aantal renners per ploeg maakt wel degelijk uit voor het kunnen controleren. Dat hebben de wegwedstrijden op de OS wel laten zien.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.