Programma Boonen blijft toch ongewijzigd
foto: Marcel Koch
zaterdag 4 maart 2017 om 08:24

Programma Boonen blijft toch ongewijzigd

Tom Boonen gaat dit seizoen ‘gewoon’ zijn oorspronkelijke programma volgen. Eerder deze week leek het nog een optie voor hem om extra koersen te rijden nadat hij Kuurne-Brussel-Kuurne miste vanwege maag- en darmklachten, maar dat idee ligt inmiddels in de prullenbak.

Volgens ploegleider Wilfried Peeters is Boonen namelijk weer fit. “Tom heeft vanaf woensdag kunnen trainen”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “We volgen het programma dat we altijd al hadden voorzien.” Dat betekent dat Boonen niet zal starten in Dwars door West-Vlaanderen. Zijn eerstvolgende koers wordt Tirreno-Adriatico. Daarna staat Milaan-San Remo op zijn programma.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2017 08:44
In Dwars door Vlaanderen had Boonen een kans om te winnen geloof ik maar dat gaat nu niet door. Wel fijn voor hem dat hij weer fit is natuurlijk.
4 maart 2017 08:52
Niet als hij niet fit was..
4 maart 2017 09:38
Heel benieuwd wat ze bij EQS doen als Boonen mee de Poggio overraakt. In principe zou hij samen met oa. Trentin, Stybar een prachtige (quasi onklopbare?) sprinttrein voor Gaviria kunnen vormen. Iets in mij zegt me echter dat ze misschien vooraf zullen afspreken dat Boonen het in zijn laatste jaar dan nog zelf zou mogen proberen, onder de noemer 'Gaviria is 22, zijn tijd komt nog'. Ben ik nu te naïef om in dit scenario te geloven, of zijn Peeters/Brammati te naïef om zo'n scenario uit te voeren?
4 maart 2017 10:09
Denk dat het alleen Parijs-Roubaix zal zijn waar alles voor Boonen zal zijn. Dat is al bekend.
4 maart 2017 11:13
@flashke Denk je dat Boonen MSR niet kan winnen misschien ? Een Boonen, Sagan of Van Avermaet zijn op 90% van hun kunnen beter dan 99% vh peleton...
4 maart 2017 11:41
@williams
hij slaagde er niet in in zijn topjaren, dus waarom nu wel? Voor mij maakt hij amper kans om een spurt te winnen tegen Sagan, Degenkolb, Kristoff, Démare, Matthews, etc. Gaviria heeft die kansen wel.
4 maart 2017 21:56
Zo jammer dat Boonen nooit de agr reed. Dit jaar zou ie den grote kans hebbeb
4 maart 2017 22:22
Dwars door West-Vlaanderen is niet dezelfde koers als de nieuwe WT-koers Dwars door Vlaanderen ! Die laatste wordt pas op 22 maart verreden. What's in a name ?

Reacties zijn gesloten.