“Professioneel veldrijden houdt ook na verstrengde corona-maatregelen stand”

“Professioneel veldrijden houdt ook na verstrengde corona-maatregelen stand”

© Cor Vos

vrijdag 30 oktober 2020 om 20:35

Elk weekend cross. Enkel voor dames en heren profs (en betere beloften), zonder publiek, op een afgesloten terrein en met respect voor de geldende coronamaatregelen. Zo was het deze week beslist en die regels blijven onveranderd, ook met de verstrengde lockdown die vrijdagavond in België werd aangekondigd.


Het heeft uiteraard veel te maken met de ethische verantwoording die Vlaams minister van Sport Ben Weyts  het veldrijden toedicht.  Daarbij wordt het sociaal-maatschappelijke belang van het veldrijden benadrukt. “Het is voor de mensen een houvast in deze donkere tijden. De cross geeft ze tijdens het weekend iets om naar uit te kijken op televisie”, vertelde Christophe Impens van Golazo eerder deze week.

En dat zou ook na de verstrengde maatregelen zo blijven. “Volgens mijn laatste info wijzigt er niets voor professionele sport, en dus alles van het laatste MB van 28/10/2020 blijft geldig”, zegt Impens aan WielerFlits. “Namelijk organiseren volgens een streng protocol en uiteraard zonder publiek op de evenementen. We gaan er proberen voor te zorgen om een lichtpuntje te zijn in deze toch wel duistere tijden. Cyclocross van de bovenste plank zal voor wat verstrooiing zorgen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Peter Lippens 30 oktober 2020 om 21:02

Ze hadden Ben beter als springplank gebruikt, zo groot is die nu ook weer niet, dus ook voor de dames eenhaalbare kaart

Mystery Rider 31 oktober 2020 om 07:35

Belachelijk. Afschaffen die boel, de begeleider, mecaniciens en masseurs zijn helemaal geen professioneel, maar meestal familie en vrienden. Dus iedereen moet binnen blijven en niet-essentieele verplaatsingen vermijden, maar de begeleiders kunnen met hun ‘profs’ naar de cross!!!

Totaal niet verantwoord en helemaal niet in lijn met de lockdown maatregelen!

Of moeten zowel rijders als begeleiders een negatieve PCR test afleggen voor ze zich op het terrein te begeven???

Vandaag nog cross op de Koppenberg en dan opschorten dit gedoe.

Panache 31 oktober 2020 om 08:12

Mystery Rider zijn post is educatief inzetbaar. Hij laat duidelijk het verschil zien tussen jaloezie en afgunst.

Merlinappa 31 oktober 2020 om 08:08

Maar het niet-professioneel veldrijden krijgt in zowel Belgie als Nederland een enorme klap. Het is al geen sport waarbij sponsoren etc in de rij staan, en het gaat op deze manier alleen maar moeilijker worden om fatsoenlijke crossen te organiseren. Eeuwig zonde voor de toekomstige generaties.

Headlines

Materiaalzone

Populair