Primoz Roglic zit weer op de fiets: “Volgende week willen we zijn knie volledig belasten”

dinsdag 3 mei 2022 om 09:10
Primoz Roglic zit weer op de fiets: “Volgende week willen we zijn knie volledig belasten”

foto: Cor Vos

Primož Roglič moest vanwege een knieblessure passen voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Kuik, maar de Sloveense ronderenner is volgens zijn ploeg Jumbo-Visma aan de beterende hand. Roglič kan inmiddels alweer rustig trainen. Toch is sportief manager Merijn Zeeman nog altijd voorzichtig. “We zitten nog steeds in de revaliderende fase”, citeert Het Laatste Nieuws.

Roglič reed eerder deze maand in de Ronde van het Baskenland al met de knieblessure rond. Ondanks die overbelasting van de kniepees won de Sloveen een rit en werd hij achtste in het eindklassement. De Sloveen besloot uit voorzorg echter wel te passen voor de Ardennenklassiekers. Inmiddels gaat het de goede kant op met Roglič. De 32-jarige renner heeft in zijn thuisland Slovenië alweer enkele rustige trainingsritten kunnen afwerken.

Voorzichtigheid is echter geboden, zo benadrukt Zeeman. “We zitten nog steeds in de revaliderende fase. De dokters en onze Performance Coach Mathieu Heijboer volgen de knie van Primož dagelijks op. Zijn trainingen zijn momenteel nog steeds met de rem op. Pas volgende week willen we zijn knie volledig belasten.”

De Sloveen, die deze zomer een gooi wil doen naar de Tourzege, vertrekt maandag met Wout van Aert en de andere renners die deel uitmaken van de Tourkern naar de Sierra Nevada voor een hoogtestage in functie van de Tour. De volgende wedstrijd van Roglič is het Critérium du Dauphiné (5-12 juni).

Dit artikel delen:

8 Reacties

S.t.B 3 mei 2022 om 09:47

Wat zijn ze toch oliedom geweest tijdens Baskenland, maar misschien ook al daarvoor.
Heb zo het vermoeden dat de knie al langer een probleem is dan naar buiten gebracht.
Op het vlakke leek er niets aan de hand, integendeel (Denain) maar als het echte klimmen begon zag je ineens iets wat haast on-Roglic is… Wisselvalligheid.
De bijna inzinking tijdens P-N had m.i al iets merkwaardigs. Geloof dat hij al een tijdje niet op vol vermogen kan klimmen.

Rutgerj81 3 mei 2022 om 23:21

Waarom heb je TJV niet even ingeseind toen je dit allemaal zag gebeuren. Je had een hoop ellende kunnen voorkomen.

KnightBiker 3 mei 2022 om 10:23

+1 @s.t.b – knie problemen zijn niet te verwaarlozen en kunnen soms zeer langzaam overgaan, enorm risico om niet meteen uit te stappen, of zelfs gewoon niet te beginnen in Baskenland. De Waalse klassiekers hadden dan eigenlijk zelfs beter gepast omdat er dan steeds een paar dagen rust zit en zo beter had kunnen evalueren wat er precies schortte.
(al kunnen we de aard van de blessure niet echt inschatten, beste stuurlui staan aan wal)

Kopinkas 3 mei 2022 om 11:21

Benieuwd wat er aan de basis ligt van die ontstoken kniepees. Gewone overbelasting? Een aangepaste houding? Iets acuut, of toch iets chronisch?
Kan me voorstellen dat zijn problemen jarenlang sluimerden onder de oppervlakte.
Staat me bij dat ik ooit in een artikel rond zijn grote doorbraak las dat niet zozeer zijn val bij het schansspringen maar knieproblemen hem deden besluiten om over te schakelen naar wielrennen, maar vind daar nu zo snel niets over terug…

S.t.B 3 mei 2022 om 11:46

Zijn eergevoel was de voornaamste reden de latten aan de wilgen te hangen, oftewel het besef dat hij niet meer dan een goede middenmoter in het schansspringen zou zijn.
De knie kan echt een dingetje gaan worden, en vrees dat hij de eerste pijntjes (op zijn Roglic) teveel heeft gerelativeerd of zelfs verzwegen. JV had daarentegen weer veel kordater moeten handelen toen Roglic aangaf dat hij knieproblemen had. Blijkbaar nog steeds niet hun lesje geleerd nadat ze Roglic als een mummie op de fiets lieten stappen in de Tour.

Kartouche 3 mei 2022 om 13:41

Koffiedik kijken hoe het met zijn knie zal vergaan. Maar hopelijk is hij helemaal op topniveau als hij aanvangt in de Tour. Hopelijk een mooie strijd tussen de beide Slovenen. Zie voorlopig niemand anders die zich daarin kan mengen.

zwiggelbig 3 mei 2022 om 13:54

begrijp echt niet waarom ze hem lieten door rijden in baskenland.. Word weer geen goeie tour voor roglic

Rutgerj81 3 mei 2022 om 23:22

Hoop stuurlui hier.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone