Primoz Roglic wint weer op de San Luca: “Ik heb een hoop goede herinneringen aan deze klim”

zaterdag 2 oktober 2021 om 18:45
Primoz Roglic wint weer op de San Luca: “Ik heb een hoop goede herinneringen aan deze klim”

foto: Cor Vos

Primož Roglič won zaterdag alweer voor de derde keer in zijn carrière op de San Luca in Bologna. Twee keer in de Giro d’Emilia, een keer in de Giro d’Italia. Het is dan ook niet gek dat de Sloveen na afloop de klim roemt: “Ik heb een hoop goede herinneringen aan deze klim en ik ben blij dat ik er vandaag weer eentje aan heb kunnen toevoegen.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Hopelijk kan ik hier in de toekomst nog eens terugkeren om andermaal mee te strijden over de overwinning. De focus gaat nu op Milaan-Turijn en op de Ronde van Lombardije. Ik ben er klaar voor om het seizoen op een mooie manier af te sluiten”, vervolgt hij zijn verhaal.

Tijdens de wedstrijd vertoonde Roglič geen moment van zwakte. Op veertig kilometer van de meet zat hij er al bij toen Remco Evenepoel ten aanval trok en in het restant werd hij ook niet in verlegenheid gebracht. “We hadden de controle. Jonas zat mee in de kopgroep en daarvoor ook Sepp nog even, dus waren we erg alert. Ik kon zelf telkens volgen. Gelukkig had ik goede benen en kon ik de zege binnenslepen”, aldus de kopman van Jumbo-Visma.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Murcia 2 oktober 2021 om 18:53

Zet zijn zegeteller op 12 en laat weer zien hoe machtig die punch is, in twee omwentelingen weg bij Evenepoel en daarna eenvoudigweg Almeida kapot gereden. Die heeft na de Vuelta niet stilgezeten.

0
fietsvriend 2 oktober 2021 om 20:35

Net even teruggekeken – toch weer een nummertje idd.

0
Petje 2 oktober 2021 om 20:31

Supergaaf om Jumbo het hele jaar te zien schitteren

0
Wim Kruithof 2 oktober 2021 om 20:34

Precies, genieten dit ook voor mij, al het gehele jaar.

0
Al Phila 3 oktober 2021 om 08:21

Goed gereden door het gehele team, maar kan iemand de nek van Vingegaard vastzetten ?? Die kijkt meer achterom dan naar voren, net een uil !

0
de adelaar 4 oktober 2021 om 06:44

Hahaha das een mooie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone