Primoz Roglic: “We hebben er voor gevochten en het is gelukt”

maandag 20 februari 2017 om 07:37

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo heeft gisteren op overtuigende wijze de eindzege in Volta ao Algarve behaald. De leiderstrui van Primoz Roglic kwam in de lastige slotrit niet in gevaar. “We hebben het perfect gedaan, aan het begin van de koers hebben we als ploeg de race gecontroleerd”, zegt de Sloveen in het persbericht van de ploeg.


“In de finale had ik nog drie ploeggenoten om mij heen. Op de klim was het ieder voor zich”, aldus Roglic. “Het was zwaar, maar dat was het voor iedereen. We hebben er voor gevochten en het is gelukt.”

De volgende doelen van Roglic zijn de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico. Met name in de Tirreno wil hij meedoen voor de zege. Vorig jaar moest hij in de Italiaanse rittenkoers genoegen nemen met een 52e plaats. “Het is afwachten wat de toekomst ons brengt. Ik wil goed zijn in tijdrijden, maar ook in de bergen. Ik hoop nog veel etappekoersen te kunnen winnen.”

Ploegleider Frans Maassen was vanzelfsprekend blij met het koersverloop. “In het begin van de koers viel het peloton uit elkaar in waaiers, dat was natuurlijk niet nadelig voor onze ploeg. We hebben het eerste deel van de etappe de koers gecontroleerd. Ik ben onder de indruk van de progressie die Roglic deze winter gemaakt heeft. Ondanks dat wij niet speciaal een ploeg om hem heen hadden gebouwd, is het toch gelukt om hier de eindwinst te pakken.”

Dit artikel delen:

33 Reacties

Secondant 20 februari 2017 om 07:43

Qua eigenschappen heeft Roglic het zeker in zich om mee te doen in de kortere etappewedstrijden. Hij heeft een zeer degelijke tijdrit en kan prima meekomen over het middengebergte. Daarnaast kan hij redelijk rap bergop aankomen in een select groepje. Daarnaast is hij ‘pas’ 27 en fietst hij pas kort. Lotto-Jumbo heeft goud in handen met deze jongen.

Mathieu Moller 20 februari 2017 om 08:10

Ze mogen tevreden zijn.

Secondant 20 februari 2017 om 08:19

@Mathieu Muller.
Leuke naprater… ik zie dit soort ‘populistische reacties’ de laatste tijd wel vaker voorbij komen. Je bent zeker niet de eerste, en hoogstwaarschijnlijk niet de laatste helaas. Heb je ook nog wat inhoudelijks te melden? Of is het makkelijk even scoren?

On topic: Lotto-Jumbo heeft inderdaad alle reden om tevreden te zijn met deze overwinning. Zo vaak wint de ploeg niet etappekoersen, en ook al is dit niet de grootste: het seizoen begint aardig zo. Toch lekker meegenomen.

Sammysosa 20 februari 2017 om 08:27

@Secondant: wat heeft Mathieau Moller jou aangedaan? Wie ben jij om hem de maat te nemen over zijn reacties? Ik zie dit soort ‘hatelijke reacties’ de laatste tijd wel vaker voorbijkomen. Je bent zeker niet de eerste, en hoogstwaarschijnlijk niet de laatste helaas.

Lotto en Roglic mogen absoluut tevreden zijn :p Ik ben erg benieuwd tot waar de toppen van Roglic reiken.

assen 20 februari 2017 om 08:28

@Secondant
Ik zou niet willen zeggen dat het seizoen voor TLJ aardig begint. Ze presteren niet slecht, maar wat je van ze mag verwachten. Volgens CQ-ranking staan ze in 2017 op plek 10 van alle ploegen; niet slecht, niet goed.
Ik ben erg benieuwd wat TLJ er van bakt komend weekend, met een Boom die beter in vorm is dan afgelopen jaar.

Wheely 20 februari 2017 om 08:32

De Sloveense Dumoulin! Je zal hem maar in je ploeg hebben. Echt leuk, komt ook zeer sympathiek over voor de camera.

Secondant 20 februari 2017 om 08:35

@ Sammyosaa,
Ik bedoel het niet verkeerd, maar het is tegenwoordig standaard geworden om bij elk evaluatiebericht van TLJ te reageren met: 'ze zijn tevreden', of iets in die trend. Omdat er bij WF (en waarschijnlijk bij de evaluaties op de website van TLJ) het woord tevreden iets vaker dan gemiddeld naar boven kwam. Blijkbaar is het dan grappig om dat nu bij elk bericht hier te posten. Net als dat het grappig is om bij elke veldrit wedstrijduitslag weer de discussie Van Aert vs. VDP te openen. Jammer dat de diepgang er niet is. Wat voegt het bericht van Mathieu Moller nou toe?

@Assen
Je hebt gelijk, het is natuurlijk fantastisch, maar zeker niet slecht. Groenewegen heeft ook een paar mooie plaatsen bij elkaar gereden en er zit in ieder geval een positieve flow in tot nu toe. Dat is wel eens jaren anders geweest.

tendam 20 februari 2017 om 08:39

Die uitslag in de Tirreno van vorig jaar is natuurlijk niet echt relevant. Daar werd de bergrit gecanceld. Roglic moet in z’n huidige vorm toch minstens top-10 kunnen rijden.

ah-ja 20 februari 2017 om 08:56

Ze mogen inderdaad tevreden zijn

Bram93 20 februari 2017 om 08:56

Tot wanneer zit Roglic nog onder contract bij TLJ? Snel verlengen zou ik zeggen!

snoep de hond 20 februari 2017 om 09:00

@assen,
Ik weet niet wat jou verwachtingen wel niet zijn van TLJ, maar als ze aan het eind van het seizoen in de top 10 van de CQ-ranking staan hebben ze het wat dat betreft prima gedaan.

Verder hoop je als ploeg dat je kopmannen een goed niveau laten zien. Dat is aardig gelukt (Gelijk top 10 in TDU, Kruijswijk top 10 in Valencia, Boom is nog afwachten, maar op basis van die tijdrit lijkt hij in orde, ook Groenewegen laat een goed niveau zien, hoewel het voor zijn vertrouwen goed zou zijn geweest als die een sprint had gewonnen).

En dan is het ook erg fijn voor een ploeg als het niet te lang wachten is op de 1ste zege. Nou, na afgelopen week hebben ze zelf al een rittenkoers binnen. Dus nogmaals, ik weet niet precies wat jou verwachtingen zijn,maar volgens mij is het tot nu toe toch een behoorlijk goed begin van het seizoen voor TLJ.

Poeksel 20 februari 2017 om 09:01

@assen: Iets boven verwachting denk ik, althans, als je naar de budgetten kijkt? En beter dan vorig jaar uit mijn hoofd.

ChefSpijker 20 februari 2017 om 09:38

Roglic moet nog wel laten zien dat hij ook in het gebergte boven 1000 meter mee kan met de (sub)top. Neem aan dat er in de Tirreno wel weer een flinke aankomst bergop in zit, als ze die er niet weer te voorbarig uitgooien.

Rouvoet 20 februari 2017 om 09:44

Naar mijn mening een goede seizoensstart van TLJ. Aantal podiumplaatsen met Groenewegen, Campenaerts & Roglic + een etappe en de Volta. Prima!

Crossblesser 20 februari 2017 om 09:45

Prachtig voor Roglic en TLJ, ik denk dat ze nog heel veel plezier gaan hebben aan deze jongen. Dit is alvast heel erg goed voor het moraal lijkt me.

Tinkerbell 20 februari 2017 om 10:01

Ik hoop dat ze zijn contract snel gaan verlengen! Deze jongen heeft echt nog niet zijn maximum bereikt.

AZH 20 februari 2017 om 10:04

@Wheely: ik schat Roglic toch iets hoger in dan Dumoulin

Wheely 20 februari 2017 om 10:20

@AZH: De meesten zullen het precies omgekeerd zien, we gaan het meemaken. Potentieel zou Roglič meer in huis kunnen hebben maar Dumoulin heeft een stuk betere resultaten laten zien. Ik zie ze graag een duel aangaan komend seizoen.

TykkeThor 20 februari 2017 om 10:22

@AZH
Op basis waarvan dan? Roglic is natuurlijk een uitstekende tijdrijder, maar
Dumoulin is nog wel een klasse beter, terwijl Dumoulin toch wel gelijkwaardige dingen heeft laten zien in het middelgebergte, alleen dan tegen Froome, Rodriguez en Aru, ipv, met alle respect, D. Martin, Antunes en Gallopin.

roelieman2 20 februari 2017 om 10:24

Toch leuk om mijn transfertip van 2 jaar geleden nu zo goed te zien rijden bij tlj.

maklukzat 20 februari 2017 om 10:57

Dumoulin is natuurlijk al veel verder qua ontwikkeling, maar Roglic heeft erg veel talent en is nog lang niet uitgeleerd. Een rondje van een week kan hij goed aan blijkt. Een grote ronde is al weer een ander verhaal en de vraag is of hij een renner voor het hooggebergte is. Qua postuur is het niet echt een lichtgewicht.

mus van de maasstad 20 februari 2017 om 11:12

dat is richie porte ook niet. tenminste, zo oogt hij niet

Koel 20 februari 2017 om 12:09

Roglic zal vooral stabiel moeten worden, onlangs om onverklaarbare reden binnen een paar km. gelost tijdens een ploegentijdrit, nu al hoog op het schild…..
Hij heeft zeker kwaliteiten, maar die heeft b.v. Wout Poels ook en die zakt er ook regelmatig flink doorheen.

kelderfan 20 februari 2017 om 12:19

@roelieman2
Als je nog meer van dat soort tips hebt, lijkt mij dat niet verkeerd.
@koel
Gelukkig zijn wielrenners geen robots; kijk maar naar kwiatkowski, die had toch een sky-trein tot zijn beschikking en Daniel Martin met een sterke ploeg, die ’t ook niet waarmaakte.

Romāns Vainšteins 20 februari 2017 om 12:36

Ik heb het donkerbruine vermoeden dat ze Roglic als AK-man naar de tour gaan sturen, lijkt me link om vantevoren hard van de daken af te brullen want uitsluiten dat hij ruim voor de eerste meters serieus omhoog reeds het asfalt heeft begroet kunnen we geenszins.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.