Primoz Roglic verliest tijd in Vuelta: “Moest het alleen doen vandaag”
foto: Cor Vos
donderdag 25 augustus 2022 om 17:29

Primoz Roglic verliest tijd in Vuelta: “Moest het alleen doen vandaag”

Primoz Roglic kwam in de zesde etappe van de Vuelta e España als vijfde over de streep. De overwinning ging naar Jay Vine, die was weggereden op de slotklim. Roglic zakt naar plek vier in het algemeen klassement. “Gevochten tot aan de finish.”

“Ik had niet echt de benen voor de overwinning”, vertelde de Sloveen van Jumbo-Visma een Eurosport na de finish. Op de slotklim had hij geen steun meer van ploegmaten. In de achtervolging op Enric Mas en Remco Evenepoel moest hij het ook alleen doen, de andere klassementsmannen kwamen niet uit zijn wiel. “Ik moest het alleen doen.”

Uiteindelijk strandde Roglic op een minuut en 37 seconden van ritwinnaar Vine. “Ik heb gevochten tot aan de finish. Ik heb wat tijd verloren vandaag, maar de weg is nog lang”, relativeerde de titelverdediger van de Ronde van Spanje.

RIDE Magazine
44 Reacties
Sorteer op:
25 augustus 2022 17:48
In ieder geval gek dat bvb Bora met zijn 3 renners niet overneemt van Roglic.
    25 augustus 2022 17:58
    Die zien graag eerst Roglic opbranden voordat ze zelf aan de slag gaan.
    Leuk dat je Roglic eerst wil afbranden, maar als je geeft Evenepoel zo wel seconden kado. Dan zou ik kiezen om toch maar mee te helpen.
    25 augustus 2022 18:14
    kunnen ook gewoon verwachten dat evenepoel er nog wel door zal zakken en dat ze roglic vooral willen opbranden in het begin van de vuelta, zodat die niet op toeren kan komen.

    en enkele van die bora renners zijn sowieso niet de meest attractieve en/of actieve coureurs als ze voor hun eigen klassement gaan
25 augustus 2022 18:40
Als dit de mindere dag is van Roglic is het hoopvol dat hij slechts Mas, Ayuso en Evenepoel voor zich moet dulden in de rituitslag.

Ayuso zal ongetwijfeld nog een mindere dag hebben, van Evenepoel hebben we ook nog geen indicatie in echte zware bergritten en Mas is niet direct degene die initiatief neemt en zal in de tijdrit een tik krijgen.

Wel treurig dat Bora niets doet met 3 man.
25 augustus 2022 17:42
Het wordt afwachten of zijn mindere basis er voor zorgt dat hij er verder doorheen zal zakken of dat hij er in slaagt om beter te worden tijdens de vuelta. Zeker nog niet af te schrijven!
25 augustus 2022 17:54
De andere klassementsmannen mogen hem inderdaad bedanken, al is het ook wel te verwachten dat er als drievoudig winnaar en tot dan best geplaatste in het klassement meer naar jou wordt gekeken
25 augustus 2022 18:01
Tja Primoz, adel verplicht ook wel een beetje.
Maar ik had niet het gevioel dat er bij de achtervolgers nog heel veel slepers bijzaten of dat er iemand met 2 raketten in de pocket aankwam. Dit was een barre dag en eerlijke finish.
    25 augustus 2022 20:44
    Eerlijk gezegd had ik wel verwacht dat Bohra een handje had toegestoken. Immers, Hindley was(/is?) toch een podiumkandidaat of zelfs kandidaat eindwinst.

    Maar goed, Higuita en Kelderman hadden blijkbaar geen overschot.

    En INEOS leek op drie benen te hinken, ook met Carapaz nog in de achtergrond.
25 augustus 2022 21:10
Roglic heeft inmiddels genoeg ervaring dat je op een slechte dag het verlies moet beperken en gewoon zelf moet blijven rijden, ook al hangt de rest in je wiel. Dat heeft ie ooit geleerd in de Giro.

Als je op je slechte dag 1.30 verliest en op een minuut in het klassement staat na 1 weekje, is nog niet alles verloren. Het zal vooral de vraag zijn of het gewoon een slechte dag is (met bijv. de kou erbij) of dat de basis gewoon te smal is. Maar wat ik hier zag is in ieder geval niet in lijn met de eerste rit in Baskenland.
    25 augustus 2022 21:36
    “Maar wat ik hier zag…”
    En ergens anders zeg je:
    “Jammer genoeg niks van de etappe kunnen zien.”
    Wel blijven opletten, hoor!
    25 augustus 2022 21:42
    'Jammer genoeg niks van de etappe kunnen zien'

    Is het sticky dattie copy-paste op dagen dat de koers niet richting zijn vooringenomenheid valt.
    25 augustus 2022 21:48
    Wellicht niks gezien vanwege het constant wegduiken van de beeldbuis om schietgebedjes te doen? Je zal je levenswerk maar zo in gevaar zien komen…
    25 augustus 2022 22:01
    @Alfons,
    Vainsteins staat bekend om zijn sneue bijdragen. Maar met dit soort posts daal je ook af naar zijn bedenkelijke niveau. Zonde!
    25 augustus 2022 22:19
    U predikt een ander evangelie, dorpspastoor. Doe mij maar het Boek van Vainsteins, een stuk lolliger en het staat bol van de taalvaardigheid, wielerkennis & relativeringsvermogen. Zijn zeldzame sneren houdt hij op zak voor de meest hardnekkige haatzaaiers.
    25 augustus 2022 22:37
    Aangezien ik niet duim bedank ik je even persoonlijk voor het compliment Alfons.
    26 augustus 2022 09:59
    @Alfons,
    Waar is de haat? In mijn bijdrage hierboven of in mijn andere bijdragen? Je gebruikt ontzettend grote woorden als "haatzaaier", maar ben dan ook een kerel en zeg waar die haat zit!

    Volgens mij zit de haat niet bij mij, maar bij jezelf. Je vertoont namelijk het typische gedrag van veel Evenepoel supporters. Iedereen die niet 100% mee loopt in de juichpolonaise wordt weggezet als "hater". Ik zag het gisteren ook in het liveblog al terug bij ik geloof Stabanger.

    Ik gun Evenepoel heel veel successen, heel veel wijsheid, maar eigenlijk het hardst van al andere fans.

    En de bijdragen van Vainsteins "lollig"? Nee, iemand als bijv. Wheely is lollig. Die maakt gewoon leuke grappen of oneliners. Vainsteins doet hier enkel een amechtige poging om grappig te zijn, maar komt niet verder dan op de man te spelen met een paar ingewikkelde woordconstructies. Als dat jouw definitie van lollig is... ik vind het vooral sneu en triets.

    Daar wil ik het verder bij laten. Mocht je er toch geen genoeg van krijgen, ik heb aanstaande zondag om 9.00 mijn ochtendmis, dan ben je van harte welkom!
    26 augustus 2022 10:30
    Bepaalde reacties naar jou zijn gewoon persoonlijk, dorpspastoor. je post hier snijdt gewoon hout. Ik waardeer je bijdrages, idem dito voor RV en Wheely. Gaat zo door
    26 augustus 2022 10:40
    Dat jij hier al duizenden berichten hebt gepost om toch maar weer eens te etteren over Evenepoel (of Lefevere, of Cant, of Kopecky, of Iserbyt...), vind ik niet al te fris nee.

    Ik zou het beter kunnen plaatsen mocht je je kritische houding niet voor een heel select groepje renners/ploegen veil houden (waarbij je werkelijk tot in het onnozele op zoek gaat naar het negatieve). Dan zou ik je als kritische geest kunnen accepteren.

    Maar dat doe je dus zelden. Bij eigen favorietjes als TJV (buiten van Aert dan uiteraard) en MvdP ga je overal tot op het zwijmelige af het goede zoeken en zelf met het vingertje wijzen als iemand een kritische houding aanneemt. Ik herinner mij nog iets over een onderzoek dat moest ingesteld worden toen Mathieu over het plankje viel. Maar als Evenepoel een zware val maakt, moeten daar eindeloos 'grappige' bijnamen voor gezocht worden om daar toch maar tot in den treure over te kunnen verder klieren.

    In al die venijnige sneren tref ik persoonlijk weinig humor aan. 'Vraag het eens aan je vrouw', 'wees dan een kerel', hier weer een andere user sneu en triest noemen... Je lijkt me persoonlijk niet meteen een aangename en chille gast om eens een biertje mee te gaan drinken, eerlijk gezegd.

    De manier van discussiëren waarbij je mensen wanhopig in het hoekje van de blinde superfan poogt te duwen, vind ik ook een zwaktebod. Je presenteert jezelf graag als genuanceerde en kritische stem op de site, maar het zijn in mijn ogen vaak schijn-uiteenzettingen die enkel en alleen maar aangedreven worden door je eigen voorkeuren en antipathieën.

    Doe mij dan inderdaad maar RV, die hoeft niet zo nodig in elke reactie een giftige laag te stoppen en blijft ook ver weg van het belerende toontje. Wheely zijn bijdragen kan ik overigens ook goed smaken en vind ik zeker ook lollig. Ieder zijn eigen gevoel voor humor, zullen we maar zeggen.
    26 augustus 2022 11:42
    Ik kan de frustraties van Alfons heel goed begrijpen. Michelangelo was ook de reden dat ik dit deel van de site lang geleden verlaten heb.
    Het is erg subtiel wat Mich doet. Dat maakt het ook zo doortrapt.
    Mich blijft dag na dag, week na week, kleine feiten steeds herhalen. Bv de Motard de Merde tweet van jaren geleden. REV heeft in een emotionele bui een stomme tweet verstuurd, kort daarop weer verwijderd, excuses aangeboden en die zijn aanvaard door betrokkenen. Case closed voor iedereen behalve Mich.
    Door steeds weer terug te komen op een dergelijke kleinigheid, kun je de meest heilige persoon afschilderen als een monster. En Mich kaan zich wel steeds verschuilen achter de slogan dat hij zich op feiten baseert. Het is een bewuste, afschuwelijke, intens gemene aanpak van Mich,, maar je kunt er heel weinig tegen doen. Karaktermoord is de term geloof ik.
    Ik was heel blij met de ban voor Michelangelo, maar dat ligt lastig. Precies omdat je niet 1 bericht kunt aanduiden dat over de schreef gaat, maar de herhaling zorgt voor de karaktermoord.
25 augustus 2022 23:24
@Alfons Haavers
Spijker op de kop!
25 augustus 2022 19:15
Roglic gebruikt de eerste week gewoon als training om straks goed in vorm te zijn. Gaat nog vlammen aan het eind van de tweede week.

Klasse van Remco, kleurt het wielrennen! en Ayuso, ook Mas en Yates waren lekker bezig

De rest van de klassementsrenners krijgen er na vandaag geen fans bij. Niks meer dan vulling voor plaats 5-20, zonder ooit iets moois te laten zien.

Lekkere demarrage van Vine, hield het gat naar Remco constant. Erg sterk
25 augustus 2022 17:32
Roglic in de regen zonder Van Aert die hem kan redden, recept voor problemen.

Al vraag ik mij af of dit van een slechte dag is of eerder een teken van zijn vorm, wat geen schande zou zijn natuurlijk.

En wat betreft de rest van de klassementsrenners was het ook collectief passen ten opzichte van Evenepoel die zelf niet eens super rondreed.
    25 augustus 2022 17:34
    Het zou best kunnen dat Primoz een wat mindere dat had. Want hij was wel ontzettend goed tegen Pedersen. Maar het is ook nog 2 weken
    25 augustus 2022 17:57
    @thijmenhb ik denk niet dat je zo’n korte inspanning tegen Pedersen kan vergelijken met een aankomst als deze. Roglic kon daar met zijn explosiviteit nog veel verbloemen, maar op een col als vandaag komt het toch meer op inhoud aan en die mist hij door zijn blessure. Heeft denk ik te weinig kunnen trainen om zijn topvorm aan te tikken
25 augustus 2022 18:29
Mooie 'overwinning' van Remco! Hij bevestigt duidelijk. De Vuelta is nog niet eens een week oud, dus we zullen zien wat er verder allemaal nog gaat gebeuren. Het gaat interessant worden hoe de ploeg van Remco het gaat doen. Er gaan in ieder geval nog leuke tactische spelletjes gespeeld worden de aankomende 2,5 week.
    26 augustus 2022 08:16
    Die ploeg is niet bekwaam om in het echte hooggebergte de koers te dragen
25 augustus 2022 18:40
Moest het alleen doen vandaag;zal niet voor de laatste keer zijn!
25 augustus 2022 21:50
Zonder van aert is roglic maar half zo sterk
25 augustus 2022 17:37
alle belgen zijn nu in de zevende hemel ook die josé de cauwer die primoz nu afbrandt wat een flapfrol eerst de beste nu de slechtste renner primoz
25 augustus 2022 17:38
Helaas alleen ja. Gesink, Dennis, Oomen, Kuss, Harper en consorten: zij gaven vandaag weer eens niet thuis.
    25 augustus 2022 17:40
    Maar ook de andere klassementsmannen, niemand die overnam in de achtervolging. Roglic heeft bijna de hele klim op kop van de groep gereden, alleen Yates heb ik zien helpen
    25 augustus 2022 17:50
    Zecreden op niveau. Kuss miss iets minder
    Ja. vooral, Kuss he. Die rijd keer op keer als een flapdrol eerste klas.

    (loopt hoofschiddend weg en doet de deut achter zich dicht)
    26 augustus 2022 08:13
    Riglic bedoelt dat Bora Hansgrihe en INEOS Grenadiers gewoon in zijn wiel bleven
    Hoezo “weer eens”? Welke knechten van andere ploegen zaten er dan nog wel bij volgens jou?
25 augustus 2022 17:55
Ze nemen allemaal niet over omdat ze niet goed genoeg zijn. Roglic is niet meer een absolute superster. Hij zou de vuelta alleen nog kunnen winnen als Remco uitvalt. Het wielrennen heeft nieuwe winnaars zoals Pogacar, Jonas en zelfs Pidcock. Heel eerlijk, Roglic is nog steeds top, maar net treetje lager. Uiteindelijk had kuss hier moeten staan, maar dat was niet te verwachten na zo’n tour. Oomen en Gesink vind ik zelf niet van hetzelfde niveau als Hart, Yates, Sivakov etc. Ik had alleen verwacht dat meneer Dennis misschien er toch bij zou zijn. Nu heeft Jumbo wel een probleem.
    25 augustus 2022 18:01
    Want Dennis is een klimmer?
    25 augustus 2022 18:02
    Wel voorbarig om nu na een zeer goede dag te stellen dat Remco sowieso gaat winnen. Ik ben niet tegen Evenepoel, maar hij moet zich toch eerst nog maar bewijzen over 3 weken. Dat hij top kan zijn op individuele dagen en korte meerdaagse heeft hij bewezen. Heel benieuwd of en waar het schip gaat stranden, sluit podium niet uit, maar het zou mij eerlijker wijs wel verrassen als Remco (in z'n 2e grote ronde) meteen mee zou doen voor de eindzege
    25 augustus 2022 18:58
    Die Oomen blijft hangen in zijn ontwikkeling. Komt niet meer verder dan in de subtop.
    25 augustus 2022 19:46
    Pidcock wat heeft die gepresteerd in het grote ronde werk ? Daarnaast om roglic af te schrijven na zo n voorbereiding is ook een beetje voorbarig .
    25 augustus 2022 21:00
    Ja Dennis heeft dit al eerder gedaan bij Ineos, en pidcock is zeker een grote ronde kandidaat, let maar op, die jongen is zo ongelofelijk goed, ik schat hem in op zelfde niveau als Remco. Mijn voorspelling
    26 augustus 2022 08:15
    Opletten met die paddo´s

Reacties zijn gesloten.