Primoz Roglic tweede op Grand Colombier: “Ik had de etappe graag gewonnen”
foto: Cor Vos
zondag 13 september 2020 om 18:03

Primoz Roglic tweede op Grand Colombier: “Ik had de etappe graag gewonnen”

Primoz Roglic had op de Grand Colombier de kans om zijn tweede ritzege te boeken, maar de geletruidrager van Jumbo-Visma kwam in een sprint tekort tegen zijn jongere landgenoot Tadej Pogacar. De UAE Emirates-kopman loopt door zijn ritzege wel vier seconden in op Roglic.

“Ik had de etappe heel graag gewonnen, dat staat buiten kijf”, aldus Roglic na afloop van de vijftiende etappe. Zijn ploeg Jumbo-Visma had de hele etappe de controle en rolde in de slotkilometer de rode loper uit voor een ‘sprint’ van de klassementsmannen. “De ploeg heeft geweldig werk geleverd, maar aan het einde kwam ik net te kort voor de ritzege. Voor de rest was het een goede etappe.”

Vooral op de slotkim was Jumbo-Visma indrukwekkend. Na beulswerk van Robert Gesink bepaalde Wout van Aert kilometerslang het tempo. Daardoor moesten onder meer Egan Bernal en Nairo Quintana vroeg lossen. “De jongens vlogen echt vandaag”, zegt Roglic over zijn ploeggenoten. “Chapeau aan iedereen die een aandeel daarin heeft gehad. Tot nu toe doen we heel goed werk in deze Tour de France.”

Pogacar en Bernal
Dat Pogacar de rit won, verbaasde Roglic niet. “Ik had liever vier seconden op hem gewonnen. Tadej is heel erg sterk op dit moment, dat blijkt. Hij heeft duidelijk heel goede benen. Mijn ploeg was erg sterk, maar Tadej was beter vandaag en daarom kwam ik tekort voor de overwinning.”

Roglic gaat met een voorsprong van 40 seconden op Pogacar de tweede rustdag van deze Tour in. Van Egan Bernal, die meer dan zeven minuten verloor op de Grand Colombier, heeft hij geen last meer. “Of ik daar blij mee ben? Ik kijk niet zo veel naar de anderen, wie het goed doet of niet. Ik houd de focus op onze ploeg. Dat hebben we zelf in de hand en dat gaat geweldig tot nu toe.”

Beelden slotfase:

RIDE Magazine
67 Reacties
Sorteer op:
13 september 2020 23:02
Een tactische blunder van TJV om de ploeg de hele dag te laten werken om een ongevaarlijke kopgroep terug te halen en vervolgens 4 seconden te verliezen op de belangrijkste concurrent. Team Sky deed dat vroeger handiger.
    14 september 2020 00:28
    Gewoon tactisch goed gereden. Ze hebben alle concurrentie secondes tot minuten laten verliezen. Alleen een bizar sterke poga pakt 4 secondjes. Volgende keer idd kopgroep laten rijden idd.
14 september 2020 00:23
Valverde en Bernal zullen vast nog wel wat willen laten zien in de derde week, dan stuur je Tom mee en controleer je alles wat boven hun zit in het klassement.
14 september 2020 02:36
De bonificaties maar lekker uitdelen aan de vroege vluchters. En dan rustig afwachten wanneer Pogacar nerveus begint te worden als TJV de 40 seconden weet te handhaven.
Alleen maar goed voor het kijkplezier als Pogacar eens wat vroeger uit z’n hok moet komen dan een kilometer voor de streep.
14 september 2020 08:03
"Ik denk dat Roglic de Tour al gewonnen heeft, hij is bergop de sterkste"
14 september 2020 08:44
TJV zal kopgroepen laten rijden nu zodat Pogacar geen bonoficaties kan pakken op de finish. Ik denk dat uiteindelijk het geel in Parijs voor Roglic is en Pogacar 2de en evt de bergtrui. Ik schat Roglic in de tijdrit met de gele trui om toch wat hoger in dan Pogacar. Ondanks dat hij Roglic overlaatst verslagen heeft voor het Sloveens kampioenschap denk ik niet dat hij dat nu nog een keer gaat doen.

Reacties zijn gesloten.