Primoz Roglic trekt na Giro als kopman naar Ronde van Polen
foto: Sirotti
Nick Doup zondag 22 mei 2016 om 08:28

Primoz Roglic trekt na Giro als kopman naar Ronde van Polen

LottoNL-Jumbo zal in de Ronde van Polen Primoz Roglic uitspelen als kopman. De Sloveense klimmer, die zich in de Giro bewees als tijdritspecialist, vertelt dat aan de organisatie van de Poolse rittenkoers. “Ik denk dat het past bij mijn specialiteiten”, zegt hij.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

‘Tijdrit in mijn voordeel’
Roglic zal zijn debuut maken in de Ronde van Polen. “Ik heb de route bekeken en op papier lijkt het mij erg leuk. Ik denk dat het past bij mijn specialiteiten en waarschijnlijk zal ik de kopman zijn van de ploeg”, aldus de Sloveen. “Ik kan redelijk goed klimmen en ik denk dat ik de besten bij kan benen. Daarna is de slottijdrit in Krakau in mijn voordeel. Het doel in Polen is om mee te doen voor de topnoteringen in het algemeen klassement.”

Voorbereiding op Rio
“Na de Giro d’Italia zal de Ronde van Polen mijn hoofddoel zijn in aanloop naar Rio 2016. Ik zal daar starten op de Olympische Spelen en ik ben er zeker van dat ik in Polen de perfecte boost kan krijgen. Alles om mij voor te bereiden voor dit buitengewoon belangrijke evenement”, kijkt Roglic vooruit. De Ronde van Polen staat op de planning van 12 tot en met 18 juli, tijdens de Tour de France.

Terugdenken aan het skispringen
De eerstejaars prof van LottoNL-Jumbo maakt dan wel zijn eerste opwachting in de Ronde van Polen, het land is voor hem niet nieuw. “Ik ken het goed, omdat ik als skispringer er vaak geweest ben. Een van de etappes gaat naar Zakopane. Deze stad ken ik goed, het staat bekend om het skispringen. Ik ben er al vaak geweest voor World Cups en trainingen”, gaat de Sloveen terug in de tijd.

 
44 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2016
Geen extreem lange klimmen en een tijdrit van 25km. Schrijf hem maar op als ie op zijn fiets blijft. Edit: het zou me ook niet verbazen als hij de top 5 haalt in de olympische tijdrit.
Meer vraag ik me af of LTJ hem ook nog naar de vuelta stuurt, wellicht teveel van het goede ?
22 mei 2016
Ik wil deze giro nog wel van hem zien dat hij ook kan knechten. Heeft tot nu toe vooral gepresteerd voor zichzelf. Goed in de tijdritten en gister redelijk lang mee in de ontsnapping. Nu zal hij moeten laten zien dat hij van waarde kan zijn voor de roze trui. Als hij dat doet dan scoort hij bij mij pas echt punten. Ben er niet meteen gelukkig mee dat hij het nu al over de ronde van Polen heeft terwijl de zwaarste week van de giro voor hem er nu moet aankomen.
22 mei 2016
Het parcours past inderdaad perfect bij hem. De inhoud voor de lange beklimmingen mist hij nog, maar dat kan hij zeker weten leren. Relatief korte beklimmingen en een tijdrit zijn dan gewoon perfect. Schrijf hem maar op, komt geheid in de top 5 terecht daar.
22 mei 2016
"Ik kan redelijk goed klimmen"...Dat valt toch wel mee? Misschien iets te snel overtuigd van zichzelf. Maar ik laat me weer graag verrassen !
22 mei 2016
Hij reed vorig jaar Nieve naar huis op een HC klim in Slovenie (Trije Kralji). Dan kun je redelijk klimmen.
22 mei 2016
@Guushovd Dat hij over de ronde van Polen en Rio praat kan ook gewoon een reactie zijn op een vraag van een journalist. Dan kan ik het wel waarderen dat hij gewoon vrijuit praat ipv een mediapraatje in de trant van "daar ben ik niet mee bezig". Ik ben het wel met je eens dat hij zich nu volledig op het ondersteunen van Kruiswijk kan gaan richten en dat hij daarin nog maar moet laten zien wat hij waard is.
22 mei 2016
Heeft Roglic al een minuut voor Kruijswijk op kop gereden?
22 mei 2016
Ja
22 mei 2016
Hij heeft wel lol in het fietsen. Dit lijkt hem ook al 'leuk'. Ronde lijkt me goed geschikt voor hem. Hij kan redelijk tijdrijden én klimmen, dus dat moet passen. De klimmen zijn niet zo zwaar als in de tweede helft van de Giro en de allersterksten rijden de Tour. Dan lijkt een goede klassering in het ak me realistisch.
22 mei 2016
Ik vind dat hij gewoon naar de tour moet. Al is het maar als kanshebber voor die 2 tijdritten.
22 mei 2016
Ik vind het een rare snuiter. Nog geen trap op kop gedaan. En hem goed zien klimmen? Niet in deze Giro.
22 mei 2016
Is het al nodig geweest om voor Kruijswijk op kop te rijden? Tot voorheen was het gewoon Sutherland met beurten van honderd kilometer. Het blijft jammer dat LottoNL de Ronde van Slovenië overslaat, toch een koers met redelijk aanzien en een buitenkans op eindsucces. Ligt wel wat ongelukkig tegenover TdS en de Dauphine. Misschien dat hij bij die laatste ook nog iets kan bereiken met supercompensatie. Polen moet hem zeker ook liggen. En als je op de Ucka en Transfagarasan tweede kan worden dan ben je trouwens gewoon een goede klimmer, slechte concurrentie of niet.
22 mei 2016
@guushovd Roglic houdt een blog bij, waarop je duidelijk kunt lezen waarom hij momenteel niet erg lekker rijdt. Hij is drie keer gevallen deze Giro, waarvan 2 keer binnen 500 m. Dat de organisatie van de Ronde van Polen een interviewtje met hem publiceert wil niet zeggen dat hij daar nu al mee bezig is, natuurlijk.
22 mei 2016
Ook wel de logische kopman voor Polen. Kelderman en Gesink in de Tour, Kruijswijk rust/stage. Dan blijft een ploeg met Roglic als kopman over. In een waarschijnlijk minder deelnemersveld is Roglic kanshebber voor top10 en misschien nog wel hoger.
Roglic die Nabali terug haalde van de week? Dus wel al werk verricht voor Kruissie. Daarnaast een aantal keer voorruit gestuurd om later in de etappe ondersteuning te kunnen geven. Zij echte waarde gaan we komende week zien. Edit: of was dat Battaglin?
22 mei 2016
Oei, als hij het leuk heeft is hij niet te stoppen. Parcours is erg leuk dus volgens hem, ik weet al op wie ik ga betten.
dat was battaglin toch?
22 mei 2016
@reacties op mijn opmerking Begrijp ik allemaal. Ik spreek alleen een zorg en een wens uit: dat Roglic nog goed werk zal verrichten voor Kruijswijk, iets wat ik nog niet echt gezien heb. Ja hij is een aantal keer gevallen. Ja echt knechten is nog niet nodig geweest, maar dat kon hij niet van tevoren weten, die keren dat hij vroeg gelost was. Roglic hoeft maar één ding te doen om mij mijn uitgesproken zorg te laten terugnemen. Maar op dit moment kan ik hem nog niet goed inschatten en daarom zit ik nu niet te wachten op uitspraken over de Ronde van Polen, maar op uitspraken over hoe hard hij voor zijn kopman gaat werken. Als hij dat werk de komende week doet, dan ben ik ook enthousiast als hij in Polen goed presteert. Anders een stuk minder.
Ja, dat was Battaglin.
22 mei 2016
Dat was Battaglin (een Italiaans die een Italiaan terughaalde voor een Nederlander!)
22 mei 2016
@guushovd Wat maak jij veel op uit een persbericht van de Ronde van Polen... nogal logisch dat de Ronde van Polen niet publiceert over hoeveel zin Roglic heeft in de laatste week van de Giro d'Italia :)
22 mei 2016
ROglic heeft minimaal 1 etappe al als laatste man voor kruijswijk geknecht. Ik ben erg benieuwd wat gisteren de uitwisseling was.. kruijswijk die zei: "hoeft niet" of roglic die zei "kan niet"
22 mei 2016
Roglic is meegenomen als eerste secondant in de bergen. Vooralsnog maakt hij dat niet waar. Toegegeven, hij is gevallen, maar als je een tijdrit kan winnen, dan denk ik dat je niet echt veel last hebt van de valpartij. Of is hij daarna nog eens gevallen? Battaglin neemt vooralsnog de honneurs goed waar. Ik denk dat TLJ met hem een geweldige aankoop heeft gedaan. Knechtte al uitstekend in Baskenland, Amstel, Luik en nu in de Giro. En hij kan zelf ook in een ontsnapping wat uitrichten. Wat mij betreft moet Battaglin naar de Tour, want als Kruijswijk en Roglic niet gaan zijn er weinig mannen die bergop wat kunnen betekenen voor Gesink en Kelderman. Bennett heb ik vooralsnog weinig vertrouwen in. Hij lijkt me geen renner voor de hectiek van de Tour.
Roglic is volgens mij al een x of 5 tegen de vlakte gegaan deze giro. Het is ook geen ervaren coureur he, dat meeseterknechtschap is misschien ook redelijk veel gevraagd van zo'n broekie , met klinkende chrono's en een ritzege heeft hij het al meer dan geweldig gedaan. Battaglin daarentegen is al gepokt en gemazeld bij (super!)team Bardiani en kent als Italiaan de ronde en haar venijnigheden uitstekend, mooi dat hij bergop zo lekker gaat want dat is nu de adjudant van dienst, stuur Roglic maar vooruit waar mogelijk.

Reacties zijn gesloten.