Primoz Roglic ondergaat schouderoperatie en is meerdere weken uit de roulatie

maandag 10 oktober 2022 om 10:08
Primoz Roglic ondergaat schouderoperatie en is meerdere weken uit de roulatie

foto: Cor Vos

Primož Roglič gaat vandaag onder het mes. De kopman van Jumbo-Visma wordt in zijn thuisland Slovenië geopereerd aan zijn schouder, vertelde hij dit weekend aan het radioprogramma Val 202. Na de ingreep kan Roglič pas na zes tot acht weken de training langzaam weer hervatten.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Die schouder moet hersteld worden”, vertelde Roglič. “Het is geen geheim dat ik al verschillende keren mijn schouder ontwricht heb (uit de kom, red.). Het is niet niets wat er gaat gebeuren. Ze snijden een stuk van het bot af en verplaatsten dat naar de plek waar de schouder uit de kom schiet.”

Het herstel gaat dus zeker anderhalve maand duren, aldus de Sloveen. “Ik heb nu een limiet bereikt. Het moet opgelost worden, zodat ik nog sterker kan terugkomen en mij kan voorbereiden op nieuwe uitdagingen in het aankomende seizoen”, gaat hij verder. “Ik moet respecteren wat de dokteren vertellen. We zullen er alles aan doen dat ik zo snel mogelijk weer op de fiets kan zitten.”

Opgaves in Tour en Vuelta
Wat betreft grote rondes zal Roglič het voorbije seizoen snel willen vergeten. In de Tour de France viel hij hard in de kasseienetappe, moest hij zelf zijn schouder in de kom zetten en kreeg hij last van zijn rug. Uiteindelijk moest hij opgeven. Ook de Vuelta a España reed Roglič niet uit, na een opmerkelijke en zware crash in de finale van de zestiende etappe. Hij stond op dat moment tweede achter de latere eindwinnaar Remco Evenepoel.

Primož Roglič werd dit weekend wel in het zonnetje gezet bij een fietsevenement in de regio Podravje. Van de Sloveense president Borut Pahor ontving hij de Gouden Orde van Verdienste voor zijn uitstekende sportprestaties.

Dit artikel delen:

72 Reacties

FDJ 10 oktober 2022 om 10:44

En nu hopen dat hij volgend jaar wat minder pech heeft in grote rondes. Blijft een prachtcourreur deze man. Liet afgelopen Vuelta ook weer zien koers te willen maken wanneer het kan. Helaas niet altijd op waarde geschat door iedereen, maar zijn weerbaarheid is echt een voorbeeld voor velen.

14
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 21:06

Volledig en 100% eens.

0
Murcia 10 oktober 2022 om 10:44

Het is een harde, die staat er volgend jaar gewoon weer. Ploeg en hemzelf zijn naar ongekende hoogtes gestegen en zijn mentaliteit straalt af op anderen. Zijn rijden in de Granon etappe bewees hoe belangrijk hij kan zijn voor het team. Zelfs met verrotte rug en schouder.

8
Beer 10 oktober 2022 om 10:52

Het blijft de eerste en enige keer dat ik hem in dienst van het team zag rijden. Waarschijnlijk omdat hij, tegen beter weten in, toch nog hoopte om het in zijn richting te laten draaien.

-36
BoemBoemWvA 10 oktober 2022 om 11:38

Milaan San Remo?

0
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 12:07

geheel eens Murcia… hopelijk wordt binnenkort bekendgemaakt dat hij vol voor de Giro / Vuelta gaat in 2023. Jumbo-Visma kan inmiddels zowel in de Giro als de Tour, twee bijzonder fraaie ploegen selecteren.

4
Beer 10 oktober 2022 om 12:17

Wat Milaan-San Remo? Hij reed hoogstens wat in de weg op de Poggio en was er in elk geval niet toen de granaten van Pogacar moesten beantwoord worden.

-14
Murcia 10 oktober 2022 om 12:38

@Wim Kruithof
Ze kunnen inderdaad prachtige ploegen naar de grote rondes sturen, ik heb er zelf nooit een geheim van gemaakt dat ik Primoz graag revanche zie nemen in de Giro. Ben blij dat deze renner bij de ploeg rijdt en zoveel steun/respect krijgt. Nu ja, van de meeste volgers dan.

6
Beer 10 oktober 2022 om 13:02

Benoemen dat hij in de wedstrijd op een enkele uitzondering na nooit voor ploegmakkers rijdt, is iets anders dan hem geen respect geven. Als ik dan zie hoe Vingegaard in de Dauphiné voor van Aert werkte in die rit die Gaudu won. Jonas heeft het 'samenwinnen' blijkbaar wel begrepen.

-11
Murcia 10 oktober 2022 om 13:06

Als je als eerste reactie op een nieuwsbericht waarin een operatie wordt aangekondigd begint over vermeend oncollegiaal gedrag dan is dat een teken van geen respect. Dat is zo klaar als een klontje.

7
Beer 10 oktober 2022 om 13:11

Je bent nochtans zelf degene die de discussie opent door op te werpen wat voor een geweldige teamplayer Roglic wel niet is. En dan begin je meteen weer te huilen als iemand je mening niet deelt. Zo werkt het natuurlijk niet op een discussieforum.

En verder heel veel respect voor Roglic. Voor zijn fantastische erelijst, zijn ongekende hardheid en vast ook zijn ’teamplayer-schap’ achter de schermen. Maar niet in de wedstrijd voor anderen.

-11
Murcia 10 oktober 2022 om 13:16

Zelfs 18 minnetjes kunnen je niet overtuigen dat je de plank weer eens hebt misgeslagen. Roglic wordt door iedereen binnen en buiten het team geroemd om zijn invloed op het team. En ik benoem gewoon zijn rijden op de Granon als voorbeeld voor zijn rijden in dienst van de ploeg wat jij gelijk in twijfel trok. Dat is een gebrek aan respect en niks anders.

5
Alfons Haavers 10 oktober 2022 om 13:17

Het al dan niet knechten zie ik niet echt als het probleem voor Roglic, hij is een kopman die zelf de prijzen moet binnen harken. Wat ik eerder problematisch vind is dat hij op 4 rondes 3 keer is uitgevallen. Drie kansen op een grote ronde weg, da's best veel in de fleur van een carrière van een renner.

Soms is het gewoon brute pech, maar dan zie je bv. ook dat Pogacar zo goed als nooit uitvalt. Is daar nog ruimte voor verbetering bij Roglic? Ik zeg niet dat Evenepoel qua positionering, stuurman- en dalerskunsten ondertussen van het niveau Pogi is, maar die heeft op 1 winter tijd toch wel wat stappen gezet daarin.

Grote rondes blijven hectisch en op 21 ritten kan er altijd iets gebeuren, maar ik zou mij bij TJV eerder druk maken over Primoz nog eens heelhuids in een slotetappe van een GT krijgen dan over al dan niet genoeg op kop rijden voor een ander.

8
Beer 10 oktober 2022 om 13:24

Als we het hier in functie van de minnetjes moeten gaan doen, zijn we ver van huis. Toch één van de grootste non-argumenten die je kan bedenken.

Dat ik zijn niet-rijden in dienst van ploeggenoten benoem, heeft hoegenaamd niets met een gebrek aan respect te maken. Het is mijn mening, gebaseerd op wat we de afgelopen jaren in wedstrijden zagen. Geef me anders nog eens wat voorbeelden van zijn rijden in dienst van het team.

-11
Beer 10 oktober 2022 om 13:28

@Alfons; het al dan niet knechten van Roglic voor team-maats is natuurlijk wel van belang in een team waar te pas en te onpas van de nummer 2 (3?) van de wereld wordt verwacht dat hij de meubelen redt voor de andere kopmannen. Ik las hier pas dat van Aert moet ingezet worden in de sprinttrein van Kooij. Te gek voor woorden. Zou het voor van Aert eens niet leuk zijn dat hij zich enkel en alleen op het zelf binnenharken van prijzen mag concentreren?

-10
Alfons Haavers 10 oktober 2022 om 13:40

@Beer: maar de rondes waarin van Aert moet knechten, kan hij zelf (wellicht) toch niet winnen. Niet onlogisch dat ze in de Tour of Parijs-Nice in de eerste plaats mikken op eindwinst. Op zich kan Wout daarnaast ook nog grotendeels zijn eigen doelen najagen met etappezeges en de puntentrui.

Het enige wat je je kan afvragen van dat knechten in die rondes, is of het hem minder maakt met oog op zijn eigen grote doelen in de eendagskoersen waar hij wel de grote kopman is. Is hij bv. door het beesten bergop in Parijs-Nice een percentje minder in Milaan-San Remo of later in het voorjaar?

Als hij dat zelf zo aanvoelt, volstaat het wellicht om die rondes waar hij ook moet knechten eens aan zich te laten passeren, of gewoon eens vroeger te laten lopen. Niemand verwacht op zich toch van hem dat hij op Hautacam Pogacar moet gaan losrijden of Roglic in de cols naar de eindzege sleurt?

Bovendien moet Roglic in eendagskoersen van Aert ook wel kúnnen ondersteunen. Alleen al vanwege hoe hij zich door een nerveus peloton begeeft, vrees ik dat hij daarvoor niet de aangewezen man is.

5
kleomantre 10 oktober 2022 om 14:03

Beer vergeet even dat de kracht van Van Aert vooral ligt in rondes. Hij heeft meer ‘body’ dan menige goede renner en dat is overal handig waar sprake is van meerdere dagen afmatting. Rondes komen zijn veelzijdigheid ook ten goede. De ene dag kan hij sprinten, de andere dag kan hij meedoen met een wat heuvelachtigere aankomst en er zitten altijd wel tijdritten of ritjes in. Gezien dat veel renners, buiten de TdF om, een heel divers programma rijden kom je ook wat minder tegenstanders tegen. Al met al resulteert dat op sommige dagen zo ongeveer in een winstkans van 50%.

Die vlieger gaat niet op als hij zich gaat richten op eendagskoersen waar zijn body ‘m en z’n veelzijdigheid (dus iets minder specialist zijn) ‘m niet altijd voordelen geven. Ik kan me best indenken dat Van Aert met meer focus op eendagswerk daar wat meer kan winnen. Een harde garantie zou ik er niet aan willen koppelen. Het zou ook alleen lonen als hij de vetste vissen kan pakken, want daarvoor ruil je vast wel wat etappes in Parijs-Nice of Dauphiné in.

De vraag die het meest relevant is, is of de wijze waarop Van Aert in de TdF huis houdt teveel van het goede is en er roofbouw op ‘m gepleegd wordt, waardoor de duur van zijn carriere verkleind wordt of dat hij gedwongen een seizoen rustiger aan moet doen. Of dat er als bij VdP fysieke ongemakken beginnen te komen. Ik kan die vraag niet beantwoorden, maar kan me indenken dat het af en toe wat teveel van het goede is.

6
Marcel de Gendt 10 oktober 2022 om 14:23

@Alfons,
Vind dit statistisch gezien lastige uitspraken. Is het niet kunnen sturen, of is het gewoon pech. Of iets er tussenin?
Evenepoel gaat zomaar op zijn snuit in een afdaling in de Vuelta. Had zo een sleutelbeentje kunnen zijn; weg Vuelta, geen wereldkampioen, geen huldiging. Was hij dan ineens wel weer een slechte stuurman? Net als Pogacar, die deze TdF onderuit ging in de afdaling maar “zonder erg”.

Wat vooral overeind blijft is dat een valpartij meteen een groot doel om zeep kan helpen. En dat kansen schaars zijn in een wielerloopbaan. Zeker voor een laatbloeier als Primoz, en dat je daar behoorlijk gefrustreerd van kunt raken.

@Kleo,
Wat mij betreft prima betoog. Kracht van Wout lijkt mij ook dat ie niet stuk gaat, en daardoor perfect is om mooie dingen te laten zien in een grote ronde. De perfecte ronderenner, maar niet voor het algemeen klassement. Daar zijn de kansen op winst groter dan bij de eendagswedstrijden, waar alles in de plooi moet vallen en ook de renners met minder herstelvermogen gelijke kansen hebben.

1
Beer 10 oktober 2022 om 14:26

Mooie reacties Alfons & Kleomantre. Ik moet zeggen dat ik me na de voorbije Tour toch wat zorgen maakte over van Aert. Hij leek toch even compleet gesloopt. Geeft toch wel vertrouwen dat hij nu uitgebreid de tijd voor vakantie neemt. Lijkt erop dat hij de batterijen volledig aan het opladen is om er terug tegen aan te kunnen. Ik zie hem in elk geval liever niet nog eens zo’n Tour rijden als dit jaar. Kan me moeilijk voorstellen dat je daar nog beter van wordt; eerder de kans op roofbouw.

Niemand verwachtte misschien dat hij Pogacar zou losrijden op Hautacam. Maar er werd wel verwacht dat hij daar de kans op de ritzege opofferde, op Vingegaard wachtte en zich voor hem op kop zette. Komt uiteindelijk wel op hetzelde neer.

In de klassiekers verwacht niet al te veel van Roglic. Maar er komen altijd kansen om eens iets terug te doen; denk maar aan die rit in de Dauphiné die ik hierboven al noemde. Ook daar vertikte Roglic het om zich mee op kop te zetten voor van Aert. Vind ik jammer.

-9
Michiel 10 oktober 2022 om 15:20

Wat een treurige discussie. Primoz is altijd kopman geweest, dus ze rijden in dienst van hem. En zoals met de afgelopen TDF reed hij in dienst van Vingegaard toen het erop aankwam

2
Beer 10 oktober 2022 om 16:10

Ook voor jou; nog Roglic knecht voorbeelden? En waarom zou van Aert het wel moeten doen? Omdat hij wél kan is geen reden. Als er iets treurig is, zijn het de 2 maten en 2 gewichten waarmee de Nederlandse Jumbo-fans dit beoordelen.

-7
Alfons Haavers 10 oktober 2022 om 16:20

Ik begrijp wel jouw frustratie hoor Beer, maar ik denk dat daar ook wel een beetje een natuurlijke hiërarchie bij speelt. Cancellara knechtte soms ook voor de Schlecks, of Sagan voor Contador. Omgekeerd zag je dat zelden.

Er zijn ook gewoon heel weinig terreinen waar een klimmer kan knechten voor een klassiek type, terwijl dat omgekeerd wel het geval is natuurlijk in een ronde. Ik denk dat Roglic bij van Aert vooral in de weg rijdt als hij het toch probeert.

In het heuvelwerk kan Roglic op zich wel meerwaarde hebben om gaten te dichten of de boel uit te dunnen, maar daar speelt zijn onhandigheid dus wellicht wat tegen hem. De keren dat het toch is gebeurd (ik haal mij MSR dit jaar en Amstel vorig jaar voor de geest) zie je dat het toch ook niet echt van een leien dakje verloopt voor Primoz.

Omdat van Aert wel dé ideale luitenant is voor Roglic in het rondewerk, is omgekeerd Roglic dat nog niet in het eendagswerk voor Wout. En in rondes moet Primoz zich natuurlijk zoveel mogelijk sparen voor de etappes waarin hij zelf vol aan de bak moet.

5
Murcia 10 oktober 2022 om 16:27

edit wf: niet doen

2
Beer 10 oktober 2022 om 16:42

Leuk om tussen de scheldpartijen van Murcia door ook nog een mooie reactie van Alfons te krijgen.

61 minnetjes verder -> volstrekt onbelangrijk
nog steeds manieren vinden om een renner naar beneden te halen -> doe ik niet, ik schrijf ook positieve punten, naast gefundeerde kritiek
die geopereerd moet worden -> en dan? Wat verandert dat? Wat heeft dat voor belang?

-9
Michiel 10 oktober 2022 om 16:53

Omdat de eindoverwinning in de TDF het allerhoogst haalbare is, Beer. De kopman knecht dan niet. En als het zonder van Aert had gekund, fijn. Maar ik ben van mening dat elke renner in de tour selectie meer of minder moet knechten voor de kopman.

Wellicht kan Roglic iets terugdoen voor Van Aert volgend seizoen in een mooie eendagskoers oid. Verdient Wout wel

4
Murcia 10 oktober 2022 om 17:17

Scheldpartijen? Toe maar zeg, geef 1 voorbeeld van mijn schelden in dit draadje Beer.

0
Beer 10 oktober 2022 om 17:23

Mooi dat hij de Tour al gewonnen heeft dan… En het is nu niet dat de Tour de enige koers is die Roglic rijdt.

@Murcia; zo grof als 'Taliban-leider ' heb je het vandaag nog niet gemaakt; dat moet ik je geven.

-7
Lalsacien 10 oktober 2022 om 17:25

@Beer je eerste comment in dit draadje was prima tot en met de eerste zin. De rest was overbodig.

4
Michiel 10 oktober 2022 om 17:29

Er waren 2 kopmannen he, de afgelopen TDF. Maar mss moet Vingegaard volgend seizoen Van Aert terugbetalen. Ze krijgen t er nog druk mee

0
Beer 10 oktober 2022 om 17:31

Vingegaard heeft gelukkig al wel getoond uit het juiste 'samenwinnen'-hout gesneden te zijn. En daar had hij geen grote eendagskoersen voor nodig.

En volgens mij waren er 3 kopmannen afgelopen Tour.

-7
Lars Maden 10 oktober 2022 om 17:47

Dat mensen zin hebben om met zo’n drammer in discussie te gaan. Staat totaal niet open voor andere meningen.

2
Michiel 10 oktober 2022 om 18:15

Ja, Van Aert moest tevreden gehouden worden. Ik vond het bijzonder om te aanschouwen, ik heb me best vaak geirriteerd aan Van Aert afgelopen Tdf. En minstens net zo vaak weer verbaasd een vloeklach eruit gegooid over zoveel superhelden acties. Nogmaals, de TDF winnen is het allerbelangrijkste, degene die daarvoor staat/n aangekruisd zijn dé kopmannen. Uiteindelijk viel alles helemaal goed en ik verbaas me over discussies over Roglic. Wat een luxe als er verder niets te klagen valt.

-1
Beer 10 oktober 2022 om 20:27

Jammer om te lezen dat je je irriteert aan de hoofdfiguur in het totaalwielrennen van je favoriete ploeg. Waar Vingegaard de man is met de capaciteiten om het hoogste doel te bereiken, is van Aert degene die zorgt dat het totaal-plaatje en de clean sweep mogelijk zijn. Als ik je post zo lees, krijgt hij daar zelfs binnen jumbo-minded kringen nog altijd niet genoeg credits en waardering voor.

Uitgangspunt van dit draadje was dat Roglic zo’n teamplayer is. De vraag in welke koersen hij dat toonde, op de Granon na, blijft voorlopig onbeantwoord. Simpelweg omdat er geen andere voorbeelden zijn.

-4
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 21:03

Beer,

ik lees al lange tijd jouw reacties en doorgaans vind ik je onderbouwend en prima in discussies. Over Jumbo-Visma had je veel kritiek rondom de omkadering van de door jouw-geliefde-Van Aert… die kritiek kon je staven en je was één van de eerste om toe te geven dat Jumbo-Visma echt in de klassiekerkern investeerde. Dat is in je te prijzen.

Maar wellicht, heel misschien, kun je jouw mantra dat Roglic niet knecht laten varen. Tenzij je er een soort voldoening van krijgt om discussie te ontlokken, maar indien dat niet zo is, waarom blijf je dit steevast poneren overal? Het maakt niet eens uit of het waar is, het gaat vooral om de knop die je indrukt, waarbij je weet wat er komt.

Je besteedt veel tijd op Wielerflits. Ik kan me niet voorstellen dat het prettig is om zo vaak aangevallen te worden. Soms ook echt op de man en onterecht, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken, dat je dit af en toe ook bewust ontlokt.

3
Beer 10 oktober 2022 om 21:11

Ik poneer dit als reactie op een stelling dat Roglic een teamplayer is. Ik ben het daar gewoon absoluut niet mee eens. En wanneer ik voorbeelden vraag om mijn ongelijk aan te tonen, blijft het stil.

Wel bedankt dat jij het steeds wel deftig houdt in je reacties. Maar neen, ik ga niet zwijgen omdat er dan 61 duimpjes naar beneden volgen.

-5
Michiel 10 oktober 2022 om 21:20

Die irritatie is gewoon een kwaaltje van mij als het om sportbeleving gaat. Had je me moeten zien tijdens Ajax Napoli jl. Maar ook doordat ik dacht dat het met zijn krachten smijten ten koste zou gaan voor latere hulp aan Vingegaard, Roglic. En die irritatie sloeg al snel om (superhelden acties) naar meer dan bewondering. Ik heb door die TDF juist nog meer respect voor Van Aert gekregen dan ik al had. Hoe kon ik weten dat hij superhelden krachten heeft.

Roglic is nogmaals kopman. Waarom zou hij vaker dan naar Granon zijn knechtwaarde moeten bewijzen? Hij is wel een teamplayer en een kopman waar het fijn voor werken is, zegt menigeen. Dankbaar, relaxed en hij levert bijna altijd. Wat wil je nog meer. Jumbo Visma boft enorm met karakters als Roglic en Van Aert

1
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 21:22
Quote:
Ik poneer dit als reactie op een stelling dat Roglic een teamplayer is. Ik ben het daar gewoon absoluut niet mee eens.

Een teamplayer is niets anders dan jouw rol vervullen in de context van een team. Een teamplayer is niet hetzelfde als ‘gewillig knechten’. Roglic, net als Van Aert en Vingegaard – en op termijn Kooij – is een kopman waar anderen zich voor opofferen. Dat Van Aert naast kopman zich vaak ook nog opoffert als knecht, is prachtig en waardevol, maar maakt Roglic niet perse geen teamplayer.

Hij is als kopman een voorbeeld in positiviteit, vechtlust, respect en bescheidenheid. En daarnaast is hij structureel lovend over zijn teammates. Wat mij betreft een teamplayer bij uitstek.

Maar goed, strijd de strijd die jij voelt te moeten strijden Beer, it’s all yours.

3
Beer 10 oktober 2022 om 21:27

Goed; mooie en duidelijke reacties Michiel en Wim. Daar zit veel in. Ik lees ze morgen nog eens en laat ze wat bezinken. Kan wel helpen om het anders te zien ;-)

Blijf ik nog wel met de vraag zitten waarom hij zich bijvoorbeeld in die Dauphiné-rit die Gaudu won, niet gewoon eens 500m op kop zet. Het zou veel veranderen in de perceptie.

-3
Murcia 10 oktober 2022 om 21:38

Het is een harde, die staat er volgend jaar gewoon weer. Ploeg en hemzelf zijn naar ongekende hoogtes gestegen en zijn mentaliteit straalt af op anderen. Zijn rijden in de Granon etappe bewees hoe belangrijk hij kan zijn voor het team. Zelfs met verrotte rug en schouder.

Dit was de post waar Beer op reageerde met als opmerking dat Roglic alleen uit eigen belang daar ten aanval trok. Een schandelijke bewering waar hij geen enkel bewijs voor heeft geleverd. En dat voor een man die de renner zo ‘respecteert’. Graag een bewijs dat Roglic daar niet voor de ploeg reed.

Vervolgens verschuiven de doelpalen vooral omdat Beer geen enkele kritiek op Wout kan verdragen. Van Aert is God en de rest van JV ondergeschikt aan de favoriete renner van hem. Daarnaast is Beer al jaren in het bezit van een heus Calimero-complex. De Nederlanders die de Belgen onterecht aanvallen. Dit leidt tot woede uitbarstingen zoals zijn Dylan is een Moordenaar tirade die hij gebruikte na Polen. Dit was zelfs lasterlijk en noopte de redactie tot het verwijderen van die ver over de schreef gaande posts.

Net als bij de pesters op het schoolplein moet je nooit de grootste bekken laten winnen en dien je ze te ontmaskeren voor wat ze zijn.
Dat gezegd hebbende eindig ik mijn bijdrages op dit forum aangezien ik mij niet aan de indruk kan onttrekken dat de redactie zelf wel blij is met de steeds terugkerende rellerige sfeer die ontstaat door dit gedrag en het aansluitende verkeer naar deze site. En ik bij mijzelf een steeds grotere weerstand proef tegen dat verdienmodel, en dan moet je wegwezen.

Dus Beer, je hebt je doel bereikt en voor de overige vele uitstekende sparringpartners door de jaren heen. Het ga jullie goed!!

0
ghostwriter 10 oktober 2022 om 21:43

@Beer

Alsof knechten voor een ander de enige manier is om een teamplayer te zijn. Andere wielrenners van Jumbo-Visma hebben gesproken over hoeveel steun ze van Roglic krijgen.

1
Michiel 10 oktober 2022 om 22:25

Beer, maar je kan je reactie over Roglic zn beweegredenen toch wel terugnemen?

Hopelijk blijf ik je zien in het Jumbo Visma forum, Moers

1
Romāns Vainšteins 11 oktober 2022 om 08:12

Los van of ik je wel/niet/soms missen ga zit er wel wat hypocriets en masochistisch in je relaas. Niemand die meer heeft meegewerkt aan de polemiek tov Beer die gewoon als een pingponger ballen terugslaat mbt zijn stokpaardjes. Dan vind je het zelf gewoon ook leuk om te doen of er spoort iets niet: net als huilend aan de boomtak zagen waar je zelf op zit. Doet me een beetje denken aan hoe eens reiger kwam en weer vertrok.

-1
Reiger 11 oktober 2022 om 12:43

Er begon een vleugel te jeuken en jawel hoor! RV, u weet wel, die boven alle partijen staande poster die zijn bestaansrecht ontleent aan 25000 berichten hier, vond het nodig om mij weer eens te noemen. Er is nog niets veranderd. Beer haalt nog steeds het bloed onder de nagels van menigeen vandaan, de moderators hebben nog steeds een groot pak boter op hun hoofd en RV hangt nog steeds zijn irritante zichzelf uit.
@Murcia, goede keus om af te zwaaien hier. Het bevalt mij prima!

2
Txirrindularitza 10 oktober 2022 om 11:45

‘Val 202’… Als ik Roglic was zou ik daar nooit meer mee praten…

5
Steve De Wolf 10 oktober 2022 om 14:35

‘k Hoop dat hij goed herstelt. Een Roglic 100% in orde is in de koers 100% genot om te zien.

3
De Zeboe van de Zoncolan 10 oktober 2022 om 11:09

Daar gaat zijn veldrit-seizoen…

1
Wheely 10 oktober 2022 om 12:52

Schaatsen, langlaufen of het goede oude schansspringen zal er ook wel niet in zitten.

2
klassementsrenner 10 oktober 2022 om 17:26

Verder zijn mensen hier vergeten hoe Roglic in de Tour die Thomas won zijn best deed om Kruijswijk bij de voorste te houden?, de amstel? en de Tour van dit jaar waar hij zelfs geblesseerd Vingegaard hielp om Pogi kapot te maken met steeds om de beurt aanvallen en daarna nog flink op kop rijdt terwijl die al een keer gelost was?Dat deed die echt niet voor zichzelf, want dan kwam ook niet op zo’n achterstand binnen met Kuss in die rit. Ook blij samen omdat het Jonas gelukt was.

1
Beer 10 oktober 2022 om 17:29

Amstel? Wat deed hij daar?

-7
klassementsrenner 10 oktober 2022 om 17:42

Goed, als je die niet wil zien dan die andere twee voorbeelden

1
Beer 10 oktober 2022 om 20:29

Granon is de enige die ik zie. Tour van Thomas was voor de tijd dat ik Roglic volgde. Kan zijn dat hij zich daar nuttig maakte, maar geef toe; je moet al heel ver terug graven om iets te vinden.

En je mag me altijd uitleggen wat hij dan deed in de Amstel.

-4
Cochise 10 oktober 2022 om 10:35

Edit redactie: Bedankt.

0
re-cycle 10 oktober 2022 om 15:41

Dat wordt dus geen schansspringen deze winter.

0
Ray Haaier 11 oktober 2022 om 10:06

Een kopman rijdt in dienst van zijn ploeg. Een ploegleider leidt in dienst van zijn ploeg. Een knecht helpt een kopman in dienst van zijn ploeg. Het een gaat niet zonder het ander. Dat is de essentie van een ploeg. En zo heeft ieder individu diens eigen taak in een ploeg. Dat noemt men teamwork. Wanneer dus bijvoorbeeld een Roglic puur koerst om te winnen, dan zal dat wel zijn taak zijn binnen dat team en door te winnen helpt hij zijn helpers in het nuttig zijn van hun werk. Wanneer een Roglic, of wie ook, wint, wint hij niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de rest van het team.

Alle ventilatie hierover, van wie ook, laat alleen maar zien hoe de ventileerder zelf in het leven staat.

0
Romāns Vainšteins 10 oktober 2022 om 16:59

Roglic is een harde en nog steeds kandidaat eindwinnaar tour, van Aert zal met veel plezier daaraan meewerken indien vacant.

-1
klassementsrenner 10 oktober 2022 om 17:20

Klopt, volgensmij vindt vanAert het prachtig om zo in dienst te rijden van de ploeg. Hij haalde er wat ik zag voldoening uit om Roglic naar de eindzege te helpen in Parijs nice en kwam met de vuist omhoog als derde over de streep toen hij Pogi had gelost. Sporza en andere kunnen zeuren maar Wout rijdt volgensmij graag in dienst en wil geen ploeg die alleen om hem draait.

0
Beer 10 oktober 2022 om 17:27

Hmmm, daar ben ik nog niet zo van overtuigd. De Tour winnen met het team was een groot doel voor van Aert. Maar dat doel is nu wel afgevinkt. Het zou best kunnen dat het nu minder hoeft voor hem en dat hij er wat gas in terug neemt; ook al is het een teamplayer pur sang.

-7
klassementsrenner 10 oktober 2022 om 17:40

Hij krijgt de kans om voor zichzelf te gaan en mag ook voor eigen doel gaan met bijvoorbeeld het groen. Had met bijvoorbeeld Laporte daarvoor een super knecht meegekregen. Zijn verdere doelen zullen voor Wout zijn om ooit de ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix te winnen en daar heeft die met Laporte, Benoot, vanhooijdonk en misschien nu ook Tratnik en van Baarle de ondersteuning voor.
Wat ze trouwens daar met regerend winnaar van Baarle gaan doen volgend jaar ben ik benieuwd naar maar dat is een ander verhaal.

0
Beer 10 oktober 2022 om 20:21

Van Baarle vind ik in die klassiekerkern ook een beetje te veel van het goede. Maar goed, het is wel een topper en ik snap wel dat Jumbo hem absoluut wil.

-3
Refie 10 oktober 2022 om 18:49

Samen winnen, betekend ook een kopman hebben, en zorgen dat die de beste steun krijgt om te winnen. Gewoon lekker in van Aert zijn gat. Zoals het hoort. Daar hoeft geen meter van op welk ander moment, voor op kop gereden te worden door Roglic. Samen is soms anders als Beer het wil interpreteren.

-2
Beer 10 oktober 2022 om 20:35

"Zoals het hoort."

Je beseft dat je het hier over een renner hebt die al 3 jaar in de top 3 van de wereld kampeert? Mooi dat je daar de nodige waardering voor kan opbrengen.

-7
Monsieur Bendy 10 oktober 2022 om 10:33

Allemaal onzin. Dit is niets minder dan het opwerpen van een rookgordijn om te verhullen dat hij in de Tour niet voor Van Aert en Vingegaard wilde knechten.

-35
Dikke Vrouw 10 oktober 2022 om 10:34

Schei uit

2
AWestie 10 oktober 2022 om 10:50

Haha, goeie grap

5
Yeez 10 oktober 2022 om 11:30

Ik weet nu niet of dit een grap is of dat het serieus is.

4
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 12:05

Als grap niet eens echt geinig, maar gemeend helemaal buitengewoon treurig.

Als dit echt je perceptie van de werkelijkheid is, vind ik jouw wantrouwen meelijwekkend.

3
KnightBiker 10 oktober 2022 om 12:10

dat is niet hoe ik de geruchten in de wandelgangen heb opgevangen: zover ik begreep , op een gegeven moment moest de ploegleiding Roglic tegen zichzelf in bescherming nemen.
Roglic is een echte teamplayer en staat aan de basis van alles wat TJV bereikt heeft, zonder hem was de professionalisering van TJV niet zo van de grond gekomen. (al is zeeman en omkadering natuurlijk ook onmisbaar geweest maar de resultaten kwamen door Roglic)

10
Panache 10 oktober 2022 om 14:10

Roglic heeft zeker een grote bijdrage geleverd aan de stap naar de top. Maar hij kwam pas rond 2017 op stoom. In 2016 reed Vanmarcke een geweldig voorjaar, Groenwegen klopte hard op de deur als de nieuwe topsprinter, Kruijswijk won bijna de Giro. Roglic wordt niets te kort gedaan door ook aan anderen wat meer credits te geven voor het opklimmen uit het diepe dal waar de ploeg in zat.

8
Marcel de Gendt 10 oktober 2022 om 14:41

@Panache,
Kruijswijk en Vanmarcke reden misschien wel uitstekend, maar het zijn geen winnaars. En dat zag je wel bij Roglic en Groenewegen, die begonnen mooie overwinningen te behalen voor het voormalige Blanco. Waardoor ze echt wat kleur op de wangen kregen.

Ik wil ook niet alle succes toeschrijven aan Roglic, maar naar de buitenwereld toe zijn het toch echt wel Primoz en Dylan geweest die de boel hebben opgefleurd.

3
Anketieletje 10 oktober 2022 om 18:42

Die noemt zich een nette Franse meneer…

0
Wim Kruithof 10 oktober 2022 om 20:50
Quote:
Kruijswijk en Vanmarcke reden misschien wel uitstekend, maar het zijn geen winnaars.

Ze hebben een bescheiden palmares, dat ben ik geheel eens. Maar 'het zijn geen winnaars' vind ik altijd zulke nonsens. Beiden koersen met een leeuwenhart en al is het palmares bescheiden, ze hebben tenminste al veel tegenslag overwonnen.

'Een winnaar zijn'… geen idee wat dat dan behuist.

1
Sander van der Sluis 10 oktober 2022 om 21:53

Wielerwappie

0

Headlines

Populair

Materiaalzone