Primoz Roglic kwam niet in de problemen: “Maar ik was aan het afzien”

woensdag 6 april 2022 om 19:15
Primoz Roglic kwam niet in de problemen: “Maar ik was aan het afzien”

Primož Roglič heeft de derde etappe in de Ronde van het Baskenland naar eigen zeggen overleefd. “Ik was aan het afzien, maar ben wel met de klassementsrenners binnengekomen.”

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Wat dat betekent voor de komende dagen, weet hij niet. “We gaan zien hoe het gaat de komende dagen. In het Baskenland is het altijd zwaar”, vertelt hij aan CyclingWeekly. “De etappe van donderdag zal misschien iets minder zwaar zijn, omdat het vrijdag en zaterdag oorlog wordt.”

Mocht Roglič er niet in slagen om de eindzege naar zich toe te trekken, dan kan hij altijd nog vertrouwen op Jonas Vingegaard, die ook woensdag weer een uitstekende indruk achterliet. “Heel mooi dat we er met zijn tweeën bijzaten. Ook hij kan deze wedstrijd winnen. We zijn van dezelfde ploeg en hij is erg belangrijk voor me.”

“Om deze eindzege te grijpen zullen we elkaar nodig hebben. We zijn daarnaast niet het enige team hier met twee klassementsrenners. Als iemand hier zijn aanval op het goede moment plaatst, kan hij grote verschillen maken”, eindigt hij.

Dit artikel delen:

21 Reacties

F4L 6 april 2022 om 19:19

Hij kwam vandaag niet op zijn best over bij mij, maar hij zat er toch mooi bij. Vingegaard vond ik wel heel sterk. Jumbo heeft in ieder geval genoeg opties

0
Landeirovic 6 april 2022 om 19:21

Ik vind Roglic al het hele jaar minder dan de andere jaren. Paris Nice was ook enorm zwoegen. Zijn piek ligt hopelijk verder dit jaar.

0
xistnc 6 april 2022 om 19:31

Zo zag het er niet uit Primoz. Het duurde af en toe even voordat je de handrem losliet.

0
Petje 6 april 2022 om 19:33

Hij is duidelijk minder dan andere jaren.

0
Richard van Hoof 6 april 2022 om 20:06

Ik weet het niet hoor, bij de proloog ging ie voluit en daar legde hij iedereen erop in het zwaarste deel, de kasseienklim.

Het kwam vandaag bij ook een beetje over alsof hij het bewust een beetje gebeuren voor hem en dat geen behoefte had zich nu al in het rood te rijden met de dagen die nog komen.

Samen met Yates en Vlasov de grootste kanshebber nog steeds.

0
Titaantje 6 april 2022 om 19:37

Vlasov maakt een erg goede indruk. zou het erg leuk vinden als hij eens een WT ronde kan winnen.

0
Murcia 6 april 2022 om 19:40

Vandaag heel spaarzaam gereden, wilde volgens mij door zich achterin te posteren Jonas een kans bieden met een groepje weg te rijden maar renners die echt kapot zitten na zo een klim rijden niet zo makkelijk mee op het vlakkere stuk naar de finish. Heeft in zijn koersdagen maar 1 zwakkere dag gehad en bleek daarnaast in staat Remco te kloppen in een ITT, prima kasseien te verteren in Denain en hier ook en pakte overtuigend de winst in de enige echte bergetappe in P-N. Die zwakkere prestaties doen veel renners een moord voor.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 6 april 2022 om 19:51

Het is wel vrij duidelijk dat Primoz net ietsje minder is dan de afgelopen jaren, dat kon je tot nu toe in elke koers zien die reed.
Gelukkig is een iets mindere Roglic alsnog één van de beste renners ter wereld, maar Pogacar zal er verder geen seconde van wakker liggen.

0
de adelaar 6 april 2022 om 19:59

Alle ballen op Jonas, de nieuwe vaandeldrager

0
Romāns Vainšteins 6 april 2022 om 20:12

Ik vond Roglic er helemaal goed uitzien en Vingegaard reed ook duidelijk dienend rond. Dat wordt ook een prima tandem straks in de Ardennen.

0
quickstep_wolfpack 7 april 2022 om 04:53

Niet beter dan alaphilippe en evenepoel

0
FDJ 7 april 2022 om 10:45

Ik zou die Quick Step bril even afzetten. Het was evenepoel die in de finale een gaatje gereden werd op dat klimmetje en niet Roglic.

0
Romāns Vainšteins 7 april 2022 om 10:55

Ik vond VinRog evenzeer op niveau als FliEve. Ook gezellig middels exact hetzelfde concept opererend.

0
Wheely 7 april 2022 om 11:04

RogVin nog mooier, heb daar meteen een beeld bij alhoewel een VinRog bij nader inzien ook wel een prachtbeest is.

0
josi 6 april 2022 om 20:25

Moeilijk in te schatten hoe goed hij nou precies is. Af en toe zat hij wat ver, maar echt in de problemen leek hij nooit te zijn. Vingegaard maakte een prima indruk, steeds attent vooraan. Ik ben wel benieuwd wat die de komende dagen nog kan laten zien.

0
Pizzi 6 april 2022 om 20:36

Álles op de Tour, toch? Leuk dit soort rondjes, maar liever richting meebollen dan jezelf elke dag com-pleet uitwringen.

0
Wim Kruithof 6 april 2022 om 22:36

De kans dat Roglic in de Tour zijn meerdere erkent in Pocagar is veel groter dan de kans dat hij wint. Plus dat er nog legio kapers de kust onveilig maken. Ik heb altijd een broertje dood aan dat ‘alles op de Tour’. Er zijn zoveel prachtige koersen en het is weinigen gegeven om te winnen. Als hij Baskenland wint heeft ‘ie met Parijs – Nice en Baskenland twee prachtige meerdaagse gewonnen al. Tel daar een mogelijke vierde Vuelta bij op en de Tour is bijna bijzaak.

En dan kan ik alleen maar hopen dat ‘ie volgend jaar de Tour links laat liggen en nog eens vol voor de Giro gaat. Dat roze is toch minimaal net zo mooi als het gewilde geel.

0
Rondje 25 6 april 2022 om 20:59

Wat een onzin allemaal om te zeggen dat Roglic niet goed is. Hij staat bovenaan en heeft een fantastische tijdrit gereden. Wordt Roglic alleen maar positief beoordeeld als hij ver voor de anderen finished?
Hij reageert misschien niet altijd adequaat, maar hersteld in zijn tempo de schade goed. De manier lijkt me om een ronde te winnen. En heeft Vingegaard als tweede man in zijn nabijheid. Ze zeggen beiden ook. Het maakt niet uit wie, als er maar één van ons wint.

0
quickstep_wolfpack 7 april 2022 om 04:55

In Parijs Nice had hij het ook lastig laatste rit. Ze zeggen niet dat roglic niet goed is. Maar minder oogt dan de afgelopen jaren.

0
FDJ 7 april 2022 om 10:48

@quickstep Minder dan vorige jaren? Vorig jaar viel hij in de slotrit van Parijs Nice bijvoorbeeld, werd hij 3e in de tijdrit, maar won wel een paar ritten. Aantekening maken dat vorig jaar de concurrentie bestond uit met alle respect Schachmann en Mäder en dit jaar uit de broertjes Yates, Almeida etc. En toch wint hij. In de tijdrit moet hij alleen Van Aert nipt voorlaten en in de openingsrit voeren ze een nummertje op bij Jumbo wat oersterk was.

Ik schat afgelopen Parijs- Nice hoger in dan die van 2021 qua deelnemersveld etc.

0
Jean Dumas 6 april 2022 om 22:35

Ze speelden blufpoker met Rodriguez vooruit. Ik dacht even ze laten hem lopen. Aan Yates zal hij de zwaarste kluif hebben.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone