Primoz Roglic hervat acht weken na operatie trainingen op de weg
foto: Cor Vos
Raymond Kerckhoffs woensdag 7 december 2022 om 07:00

Primoz Roglic hervat acht weken na operatie trainingen op de weg

Primoz Roglic heeft afgelopen week de trainingen op de weg, liefst acht weken na zijn operatie aan zijn schouder, kunnen hervatten. Sinds zijn val in de zestiende rit van de Vuelta a España heeft de kopman van Jumbo-Visma nauwelijks meer buiten op de fiets gezeten.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Ik hoop weer langzamerhand mijn trainingen op te pakken”, vertelt Roglic in een interview met WielerFlits dat later deze maand zal verschijnen. “Het is nu acht weken na mijn operatie aan mijn schouder. Iedere week gaat het beter, maar zo’n herstel heeft zijn tijd nodig. Ze hebben een deel van mijn bot afgehaald en dat op de plek in de schouder toegevoegd. De eerste periode na de operatie kon ik nauwelijks bewegen met mijn arm. Nu, kan ik mijn arm nog steeds niet helemaal strekken.”

“Gelukkig ben ik geen zwemmer, want dan had zo’n ingreep een veel grotere impact. De afgelopen weken ben ik voorzichtig weer op de hometrainer begonnen met af en toe een uurtje te fietsen. Afgelopen week heb ik een scan laten maken, waarna ik van de doktoren groen licht kreeg om weer rustig aan buiten op de weg te fietsen.”

Hoofdcoach Merijn Zeeman van Jumbo-Visma geeft aan dat Roglic eigenlijk nog in zijn revalidatie zit en een programma via het team met een fysiotherapeut volgt. “Onderdeel daarvan is dat hij ook weer trainingen op de fiets op de weg doet. Hiernaast volgt Primoz ook een revalidatieprogramma”, aldus Zeeman.

Mike Teunissen helpt Primoz Roglic over de finish na diens val in de Vuelta – foto: Cor Vos

Roglic geeft aan dat hij een zware periode kende sinds zijn val in de Vuelta. “Zwaar is het omdat ik midden in mijn carrière nu een periode ken waarin ik bijna drie maanden niet aan mijn conditie heb kunnen werken. Ik moest verplicht rust nemen om mijn lichaam goed te laten herstellen.”

Met een Cruijffiaanse wijsheid onderstreept Roglic dat elk nadeel zijn voordeel kent. “Door die verplichte rust had ik ineens een zee van tijd. Ik ben veel bezig geweest met mijn foundation en met het opzetten van evenementen voor dit goede doel. Uiteindelijk gebruikte ik nu de vijf à zes uur waarin ik normaal dagelijks fietste voor andere doeleinden. Verder heb ik natuurlijk veel tijd aan mijn familie kunnen besteden. Maar inderdaad, drie maanden niet buiten op de fiets kunnen rijden is een behoorlijk lange periode.”

Roglic hoopt op 11 december dusdanig fit te zijn dat hij met zijn ploeg op het eerste trainingskamp naar het Spaanse Denia kan gaan. “Mijn hoop is dat ik in januari op het tweede trainingskamp van de ploeg weer redelijk mee kan.”

 
43 Reacties
Sorteer op:
7 december 2022
Drie maand zonder fiets is toch wel erg lang lijkt me. Gelukkig voor hem is het nog maar begin december, en rest er hem nog wel wat tijd. Eens een jaar vol op de Tour mikken met een lange voorbereiding en goeie basis zou je zeggen, maar in zijn geval lijkt een nieuwe valpartij altijd om de hoek te loeren. Als je dan in topconditie na een paar etappes weer kan inpakken, zou dat wel eens de mentale dreun te veel kunnen zijn. Ik zie hem in ieder geval graag in duel gaan met Pogacar volgende Tour. Giro zou ook kunnen, maar ik vermoed dat een renner van zijn kaliber en 3 Vuelta-trofeeën in de kast liever nog eens all-in gaat voor de oppergaai.
7 december 2022
Wat een kerel is dit toch. Zo heerlijk down to earth. Een groot voorbeeld voor velen.
  7 december 2022
  Hij gaat wel erg vaak down to earth, maar je moet hem nageven dat hij iedere keer weer rechtkrabbelt… Vraag is wat er nog in het vat zit. Voor een vierde Vuelta gaan?
  7 december 2022
  Gewoon full force vd tour als medekopman. T’is net een Sovjetauto die gast, hoe kapot ook je krijgt het altijd weer maximaal aan de praat. Kan nog steeds de tour winnen en zit in een ideaal team ervoor. Ik vind het parcours ook echt meer voor hem dan Vingy. Pogacar ergens, maakt niet uit hoe, 2-3 min aansmeren zeer gewenst.
  7 december 2022
  De kans dat het ergens net andersom is, omdat de pechduivel er zich mee moeit, en dat Pogacar in een lullige overgangsrit een paar minuten voorsprong pakt op Roglic acht ik vele malen groter. Veel zal (alweer) van WVA in de rol van zelfopofferende loods afhangen, maar dan zal Roglic toch vòòr de Tour moeten bewijzen dat hij Tourwaardig is.
7 december 2022
Primoz is een regelrechte held. Relaxed, no nonsense en een echte teamplayer. Alle ballen op een 23 TDF winst. Wat een held! Of mag ik niet zeggen dat hij een held is. Een heldenstatus kan in dit land nl een gevaarlijke stempel krijgen in tijden van onverdraagzaam en revisionistisch wokisme. Maar ook bij Fred zat Primoz right. Ik ben een held als Jerry Seinfeld, ook al tel ik wel eens kleingeld.
  7 december 2022
  Helemaal eens hoor, die Roglic is echt een held en dat mag je benadrukken.
  7 december 2022
  Zo is dat Kelderfan. Als ik een meisje was geweest was ik allang in katzwijn gevallen voor Roglic. Als ik em tegenkom vraag ik em iets in mn poezie album te schrijven. Glitters
7 december 2022
Wel een symbolisch topic mbt de 0,0 meerwaarde van de uitdeelbare minnetjes. Diverse meningen van actieve forumleden allemaal afgekeurd door, ja, wie eigenlijk in vredesnaam? Je zet jezelf zo enorm voor lul als discussieforum: mensen komen hier voor het eerst en zullen ongeacht de inhoud meteen bevangen worden door de zeikerige teneur die dit meebrengt.
  7 december 2022
  De plusjes en minnetjes zouden mijns inziens een 'grotere' meerwaarde hebben, mocht je ook kunnen bekijken wie er achter zit. Dan kan je tenminste zien wie er wel of niet je mening deelt, en idealiter wordt het natuurlijk ook gekoppeld aan een meer verklarende uitleg in een reactie. Maar los daarvan snap ik dat je soms liever een +'je of een -'tje geeft in plaats van voor de 37ste keer de discussie aan te gaan of het nu Fred Wright zijn fout, dan wel die van Roglic zelf was. (om een, in dit topic relevant, voorbeeld te geven)
  7 december 2022
  Ach ja, als men zelfs een flauwe, wat uitgemolken woordgrap over Fred, icm een actuele discussie dat ook (verzets) helden niet altijd perfect zijn (al ziet deze Roglic fan dat natuurlijk anders ,mbt mijn wieler held Roglic) met een minnetje meent te moeten waarderen.....dan is dat blijkbaar te hoog gegrepen en of lighten up man Of is dat te min voor jullie?
  7 december 2022
  Ik had in een ander topic ook net een opmerking gemaakt over de minnetjesdrukker(s), maar hier had dat evengoed gekund. De suggestie van LeoR vind ik een hele goede - laat maar zien wie er zo heldhaftig anoniem op de minnetjes zit te drukken...
  7 december 2022
  @Michiel, zelf niet geduimpt, maar wat mij betreft is het vooral je persoonlijke kruistocht tegen 'wokisme' die je op dit wielerforum te pas en te onpas voert die ik heel vermoeiend vind. Het was volgens mij al minstens een jaartje geleden dat ik je die mening nog eens meedeelde, bij deze dus.
  7 december 2022
  Ach ja, ik vind van mensen zoals jij die iets te pas en te onpas benoemen, terwijl het afentoe gebeurt (en dan probeer ik het ook nog eens on topic te doen)...ook wel iets van. De enige kruistocht waar ik iets mee gedaan heb was in spijkerbroek. Maar ik hoor wat je zegt. Je overdrijft als een veerpont en ik pas me hier niet op aan.
  7 december 2022
  Zo weten we in elk geval waar we over dat onderwerp staan, Michiel, dat is meer waard dan dat hele anonieme duimgedrukkerij ;-)
  7 december 2022
  Ik heb idd liever dat je iets in mn gezicht zegt Limal, al ben ik het niet helemaal met je eens in deze. Ik heb nl de schurft aan, don't take it personal, als men zaken overdrijft, uit het verband trekt of me zelfs woorden in de mond legt zoals een ander dan jij, dhr Leor, in dit draadje wel eens gedaan heeft. En dan is de kers op de taart de plusjes en of minnetjes die erbij komen. En voor je het weet word je er zelf onderdeel van. Het is hier soms net de ballenbak bij de IKEA, jengelende kiddo's die de boel onder piesen.
  7 december 2022
  Sorteer dan default op oudste of nieuwste eerst en kijk niet naar die minnetjes of plusjes, dat doe ik alleszins niet want er zijn er altijd wel pro die niet meedoen aan dat gelike en een hoop contra die gretig op de min drukken.
  7 december 2022
  Niet er naar kijken is natuurlijk is iets anders dan er schijt aan hebben en/of niet aan mee doen dat drukken. Het staat er gewoon dus zie je het. Redactie moet de leden een optie geven om die duimpjes te verbergen. Zul je zien dat 88% dat meteen doet en haarzuiver aantoont dat het een falikant mislukt ‘project’ is. En tuurlijk heb ik chronologisch, wie zet nou een discussieforum op niet-chronologisch? Mensen die een 8 delige serie op volgorde 7,2,3,6,5,1,8,4 kijken?
  7 december 2022
  Mijn favoriete volgorde om Game of Thrones te herbekijken, Romans - zo is het laatste seizoen niet het slechtste ;-)
  7 december 2022
  Ik heb geen idee van game of thrones, loop ook nooit in de jaarbeurshal in een elfenpakje rond. Ben sinds kort mindhunter aan het kijken op Netflix en blij dat er naast The Wire kennelijk nog een politieserie met diepgang bestaat. For the record, met seizoen 1 begonnen.
  7 december 2022
  Zelf zeggen misdaadseries mij vaak niet erg veel, maar Mindhunter staat bij deze op de 'to watch' lijst. De beste politie/spionage-serie die ik onlangs zag was The Capture, een twaalfdelige serie van de BBC - geen idee of die op Netflix staat.
  7 december 2022
  Ben het met je eens rv. Die minnetjes zijn eigenlijk maar... minnetjes. En ook de plusjes voegen voor mij erg weinig toe.
  7 december 2022
  Ik heb in ieder geval het idee dat sommige leden hier bij elke post van bepaalde andere leden schuimbekkend achter hun pc op die minknop zitten te rammen. Bij sommige post durf ik er best geld op te zetten wie er sowieso op de minknop heeft gedrukt. Ik heb trouwens het idee dat een pareltje als the wire voor de huidige generatie met hun aandachtsspanne veel te langzaam gaat. Maar het is wat mij betreft de beste serie ooit gemaakt. Sowieso is HBO de beste op het gebied van series.
  7 december 2022
  Beste serie is voor mij Banshee. Overigens ook op HBO te zien.
  7 december 2022
  Nu we toch volledig off-topic gegaan zijn: ik verwonder mij er wel eens over dat bij 'beste films/series' zo vaak in de richting van misdaad gekeken wordt. The Sopranos, The Wire, The Godfather, zowat elke Scorcese film, noem maar op. Alsof er iets primitiefs in ons mensen schuilt dat maakt dat we nog steeds hunkeren naar actie en geweld. Dit is trouwens niet bedoeld als verwijt, ik kijk zelf ook graag naar actie (zij het dan eerder in de vorm van nordic noir, sci-fi en fantasy dan Amerikaanse misdaadverhalen). Als ik aan mijn favoriete series denk dan kom ik echter eerder uit op dingen als het onvolprezen You're the Worst, Schitt's Creek, Blackadder en het in alle opzichten perfecte Detectorists.
  7 december 2022
  Ik kom eerlijk gezegd niet verder dan misdaad, vooral thrillers. Dus leesvoer. Films en series heb ik t niet zo op. Harlan Coben, Stephen King, Lee Child, Jens Lapidus, Dean Koontz, Dennis Lehane enz. Ik vind het heerlijk, het geweld, de intriges, de wendingen in het verhaal. Totaal anders dan mijn werkelijke leven. Maar de mooiste thriller is toch wel die van Michael Jackson.
  7 december 2022
  The Sopranos en The Wire zijn toch wel meer dan 'misdaadseries' wat mij betreft. Top boy overigens voor mij de beste recente serie in het genre, al gaat die qua thematiek wel iets minder breed dan de 2 eerder genoemde HBO-toppers. Doe mij uit de huidige HBO-stal maar The White Lotus of Succession.
  7 december 2022
  Zou het misschien komen omdat misdaad en maffia een soort guilty pleasure is? Je weet dat het allemaal niet mag maar het intrigeert wel. We zijn immers ook een soort dieren en in het dierenrijk telt de macht van de sterkste, dat is in de misdaad vaak ook.
  7 december 2022
  Misdaad an sich is niet genoeg. Het is, indien doordacht gebracht, een mooie katalysator voor politiek, sociologie, psychologie cultuur en wetenschap. Je neemt de spanning als ruggengraat en bouwt daar omheen je daadwerkelijke boodschap. Naast the Wire en nu mindhunter hebben ook Breaking Bad en Better call saul daar trekjes van. Soprano’s was natuurlijk de grote aantrekker van het hele genre.
  7 december 2022
  Ik zie dat mn favo personage Myron Bolitar op Netflix komt. Mss toch een idee me daarop te abonneren https://www.whats-on-netflix.com/news/myron-bolitar-harlan-coben-netflix-series-what-we-know-so-far/
  7 december 2022
  Er staan sowieso behoorlijk wat Harlan Coben series op Netflix. In de categorie komedie moet iedereen eigenlijk toch wel het geniale one foot in the grave hebben gezien.
  7 december 2022
  @Handige Harry Leuke bijkomende draad maak je daar los met The Wire ;-) Zelf ga ik toch voor Six Feet Under, en op humorgebied Blackadder en Black Books. Het zwarte primeert bij mij op de misdaad...
  7 december 2022
  Ach jongens, Blackadder. Dat vind ik de beste comedyserieooit. Het sarcasme druipt van het behang in die serie. Heerlijk!
  7 december 2022
  Handige Harry, zelfs in dit serie thriller draadje worden minnetjes uitgedeeld, lol. Ik ga Ziggo bellen en me abonneren, mezelf kennende zit ik dan marathon aan de buis gekluisterd. Bijkomend voordeel is dat jullie me hier wat minder gaan zien
  7 december 2022
  Even testen of we de minner kunnen ontmaskeren. Misschien even wat Vlaamse series afzeiken
  7 december 2022
  En ik maar denken dat je ze enkel met honing kon vangen.
  8 december 2022
  Kan ik nog wat duimpjes scoren met het twintig jaar oude Six Feet Under? Wat de plusjes en minnetjes betreft zie ik er op sommige momenten wel een meerwaarde in. Stel dat je de avond na het wk-veldrijden om 23:00u even de site bezoekt om het koersverloop en de reacties te lezen, dan ben ik bij topics met 200 reacties blij dat ik even kan rangschikken op populariteit.
  8 december 2022
  Geef dan tenminste ook de optie om ze op dispopulariteit weer te geven. En, retebelangrijk, als je er tóch mee door wil gaan, trap die saldering er af en geef absolute aantallen + vs -, 100-100 is niet hetzelfde als 0-0. Echt prutswerk zoals het nu allemaal gedaan wordt.
  8 december 2022
  Six feet under is zeker goed. Geeft wel een rare gewaarwording als je die serie kijkt nadat je Dexter hebt gekeken.
  8 december 2022
  Harry, dat had ik precies zo. Heb een aantal jaar geleden Dexter gekeken en vorig jaar SFU. Was in het begin echt heel vreemd.
  8 december 2022
  Voor GoT moet je je over je vooroordelen heen zetten en je zult meer dan beloond worden, RV. Zelfs ondanks of met het laatste seizoen. Misdaad/Maffia: Gomorra, vooral s1. Makkelijk vermaak: Homeland, Band of Brothers. Komedie: Seinfeld, Office UK. Origineel: Black Mirror, hit or miss.
  9 december 2022
  Band of Brothers makkelijk vermaak? Geweldige serie met heel veel diepgang.
  9 december 2022
  Klinkt negatiever dan bedoeld Harry. Zou het niet noemen als het niet goed was toch? Over diepgang kun je twisten. Bij mij komt deze serie niet omhoog als het kernwoord diepgang is, maar soit.

Reacties zijn gesloten.